Как да си направим вкусна и ароматна варена царевица с масло

Ах, как обичаме да похапваме вкусна варена царевичка в онова време от годината, когато вече не е съвсем лято, но и есента не е настъпила... Тя е класика - хем питателна и засищаща храна, хем не толкова тежка, че да не можем да се наслаждаваме на прекрасното време.

Ето каква е тайната на вкусната и ароматна варена царевица:

Необходими съставки:

- царевица - 4 - 6 млади кочана
- масло - 100 г
- сол
- чесън - 3 скилидки счукан
- магданоз - 2 с.л. скълцан

варена царевица
Снимка: iStock

Начин на приготвяне:

Смесете разтопеното масло с малко сол, черен пипер по желание, пресования чесън и магданоза. Оставете маслото във фризер да стегне. 

През това време сварете царевицата в достатъчно количество подсолена вода. 

Всеки кочан сварена царевица се натърква с ароматното масло и се поднася със сол на вкус.

Не яжте тези храни през лятото

А ето и една видео идея за чудна варена царевица от един от любимите ни канали във Фейсбук - Tasty:

 
Grilled Corn 4 ways

These 4 grilled corn recipes are PERFECT for your next BBQ 🌽! Which flavor would you pick? FULL RECIPES: http://bzfd.it/2smBPPs

Публикувахте от Tasty в 4 юли 2017 г.

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Какво разкрива за характера ви любимата ви храна

Прочети също:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти