Кисело мляко с ананас и бадеми

Свежо и здравословно

5 от общо 1 гласа
30 мин.
Необходими продукти

кисело мляко - 400 гр - 1.49 лв

ананас - 300 гр - 1.50 лв

бадеми сурови - 80 гр - 2.55 лв

захар - 80 гр - 0.22 лв

лимон кора - 20 гр

желатин - 8 гр - 0.47 лв

Макар засуканите сладки изкушения да привличат погледа и да подлъгват сетивата, понякога просто няма по-фин и съблазнителен десерт от „кисело мляко с …”. Може да е с плодове, с конфитюр, с бисквитки, с мюсли, а защо не и в екзотичната комбинация от ананас и бадеми. Най-хубавите неща често са най-обикновените и простички радости и кулинарите от Mate Kitchen са последните хора, които ще го отрекат.

Но дори и най-лесните за приготвяне рецепти крият своите малки тайни и подводни камъни. В случая на това изкушение на Mate Kitchen това е правилното приготвяне на желатина. За най-добри резултати желатинът се разтваря първо в малко хладка вода (2-3 супени лъжици са напълно достатъчни). Оставете го да набъбне за около половин час, а след това го разтворете на водна баня. Важно е да не допускате да кипне, защото така ще се сгъсти и няма да може да се добави към останалите продукти.

Има и още една важна подробност – пресен ананас не може да се желира. Причината за това е съдържащ се в него ензим, който буквално разтваря желатина. Затова не се изкушавайте да купувате свеж плод, а се придържайте към рецептата и ползвайте ананас от консерва.

Междувременно може да запечете бадемовите ядки до лек златист загар. Печете ги в слаба фурна или в тиган с незалепващо покритие, като ги разбърквате от време на време. След като изстинат, ги натрошете на ситно и ги добавете в десерта.

А това, което най-много ни харесва в свежото кисело мляко с ананас и бадеми, е, че е толкова здравословен, че може да си го хапваме почти в неограничени количества.

Начин на приготвяне:

1. Залейте желатина с малко хладка вода и го оставете да набъбне. След това го разтворете на водна баня.

2. Изпечете бадемовите ядки и ги натрошете на ситно. Разбийте киселото мляко със захарта.

3. Нарежете ананаса на дребни парчета и ги прибавете към киселото мляко. Добавете настърганата кора от лимона, бадемите и желатина.

4. Разбъркайте добре сместа, разпределете я в купички и ги приберете в хладилника за няколко часа.

Това ястие е подходящо за хора, страдащи от диабет в ограничени количества, както и за деца. Одобрено от д-р Галя Генчева , специалист по вътрешни болести, ендокринология и болести на обмяната.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Кисело мляко с ананас и бадеми

Ах, че вкусно!

Вкусно

Кисело мляко с ананас и бадеми

Макар засуканите сладки изкушения да привличат погледа и да подлъгват сетивата, понякога просто н...

Оферти