Таро карта на деня

Авторът на Таро рубриката е Илиана Смилянова

Авторът на Таро рубриката е Илиана Смилянова
ДВОЙКА МЕЧОВЕ

ДВОЙКА МЕЧОВЕ

Днес е ден на примиряване, на изглаждане на противоречия, на намиране на обща гледна точка в някакъв конфликт, на обединяване с евентуален противник в името на обща цел или взаимна изгода. Това вероятно не е трайно приятелство или сътрудничество, но е поне временно необходимо примирие. В такъв ден може и да се почувстваме враждебно настроени, объркани и раздвоени от невъзможността да вземем разумно решение, да изберем по-малката от две злини.

Картата на деня е различна и индивидуална за всеки и може да бъде изтеглена само веднъж на ден.

С любезното разрешение на Königsfurt-Urania Verlag, Krummwisch, © Königsfurt-Urania Verlag, Krummwisch/Deutschland. www.koenigsfurt-urania.com

Какво е Таро карта на деня?

Изтеглянето на Карта таро на деня е един от сигурните начини да получим ключова информация за основния принцип, който е активен за нас през съответния ден, а същевременно ни дава възможност да опознаем отделните карти, да вникнем в тяхното значение, да изучим тяхната символика. След изтеглянето на такава карта (което е препоръчително да стане сутринта на съответния ден) събитията, хората, срещите, всеки елемент от деня ще са своеобразни посланици на принципа, отразен в изтеглената карта, ще носят нейното "съобщение".

Посланието, урокът на картата понякога са ясни, категорични и недвусмислени, понякога трудно се разпознават, скрити зад детайли: филм, който дават по телевизията, книга, която четем или виждаме в ръцете на някой друг, песен, която си тананикаме, случайно дочут разговор.

Една от основните задачи на такова изострено, повишено внимание е да ни държи "будни" за всичко, което става около нас и в самите нас, съзнаващи това, което ни се случва, да ни помогне да бъдем съзнателни участници, а не механични фигури по "шахматната дъска" на нашето ежедневие. Всичко това същевременно ни дава възможност да имаме готовност за възможностите и изпитанията, които ще почукат на вратата ни този ден - да можем да ги познаем и използваме максимално. Дадената карта таро ни показва наличната тенденция и възможностите за нейното използване или възпрепятстване, за нейното хармонично или дисхармонично изживяване.

Препоръчително е да записваме картата и своите наблюдения за съответния дtен, за да можем след време да се върнем към нея и отново да я премислим, вече от дистанцията на времето, с други очи.

Посланието на картата може да ни звучи противоречиво, но това е следствие от двойствената проява на дадения принцип като активен или пасивен, мъжки или женски, положителен или отрицателен. Денят е рожба на нашия собствен избор между две основни възможности, на нашите действия и реакции, на нашето отношение и поведение към всичко, което ни се случва и което сами създаваме.

Таро картата за деня може да бъде наш вътрешен съветник и помощник по пътя ни, онагледявайки и озвучавайки вътрешния ни глас, който знае накъде водят стъпките ни. Защото всеки нов ден ни дава възможност да родим себе си отново – не такива, каквито си мислим, че сме, а такива каквито сме създадени да бъдем.

Таро карта на декадата

ТРОЙКА ЖЕЗЛИ

ТРОЙКА ЖЕЗЛИ

31.03.2020 - 10.04.2020

Астрологично съответствие - Слънце в Овен

Ключ. 3, Мир. Да помирим вътрешните си противоречия и колебания и да преминем отвъд тях.
Идеи.  Да определим приоритетната си идея и да се концентрираме върху нея.
Чувства, емоции, настроение. Откривателски дух. Готовност за сътрудничество. Оптимизъм и ентусиазъм, толерантност към своите и чуждите идеи.
Мисли. "А който влиза през вратата, е овчар на овцете." Йоан 10:2 "Аз търся само онова, което истински ми принадлежи." Курс на чудесата
Действия, постъпки. Да огласим намеренията си и да направим ясна и конкретна стъпка напред, към желаната цел. Да потърсим съидейници.
Трудности, проблеми.  Да бъдем критични и несигурни, да се обезверим, отчаем и откажем, преди да сме пристъпили, още "на прага". "Да попием" чужд негативен опит. Да мислим назадничаво, да се разводним, да блокираме сами себе си. „Да потънем”.
Шансове. Да разширим мирогледа си, идейните си лимити. Да открием „златни” възможности и перспективи. Да започнем съзнателен алхимичен процес на себепознание и себе-трансформиране, на превръщане на вътрешното "олово" в "злато".
Въпроси. Върху какво съм фокусиран? В какво съм съучастник? Имам ли вяра "колкото синапено зърно"?
Периодът в декадата на Тройка жезли (от 31 март до 10 април всяка година) е подходящ да извадим "на светло" своя "узряла" идея, да й дадем начален тласък и така да придвижим сами себе си в желано и значимо житейско направление.
Преодолявайки свои вътрешни раздвоения, надраствайки себе си, направете съзнателен и решителен избор, фокусирайте се и вложете енергията си в осъзнато намерение, разширете своя кръгозор.
Открийте три опорни точки (изразете ги като конструктивни мисли, като утвърждения), на които да се опрете в това, което предприемате; определете три стъпки, които последователно да ви придвижат в желаната посока. Потърсете съидейници, съдружници, споделете с тях своите търсения и открития, обменете творчески идеи и ентусиазъм.
Изгрейте на своя хоризонт – бъдете пионери в собствените си очи, открийте свой скрит, нереализиран потенциал и обогатете себе си и света, като му помогнете да излезе наяве, да се роди.
Заредете се с енергия – "храна" за пътя, който ви предстои да изминете. И не забравяйте, че съкровищата, които търсите, могат да бъдат както по върховете, които желаете да покорите, така и в дълбините, които ви предстои да изследвате…

Какво е Таро карта на декадата?

Времето има своето не само количествено, но и качествено измерение, което "ражда" съответни на това качество хора, срещи и събития. В картите таро това качество на времето е “скрито” до голяма степен зад 36 карти от т.н. младши аркани, всяка от които онагледява възможностите и задачите на десетина дена от календарната година.

Принципът на действащата Таро карта на декадата ни помага да се ориентираме в предизвикателствата на съответния времеви период, в неговите трудности и шансове, задава ни "тон", с който да резонираме, посока, която да следваме, за да подпомогнем себе си в подреждането и хармонизирането на вътрешния и външния ни свят, в затварянето на стари и отварянето на нови врати, в създаването и адекватното изразяване на нужните идеи, мисли, чувства, емоции и постъпки. По този начин, бидейки съответни на качеството на времето, синхронизираме това, което е вътре в нас, с това, което ни заобикаля, това, което е било и ще бъде – с това, което е. И така, на принципа на холограмата, служим не само на себе си, а и на голямото цяло, от което сме неизменна част. За да няма раздор вътре в нас и в живота ни.

Изображенията на Universal Waite Tarot DE са с любезното разрешение на Königsfurt-Urania Verlag © 1990 U.S.Games Systems, Inc./2003 AGMüller Urania.

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си

Авторите

Оферти