Таро карта на деня

1116

Авторът на Таро рубриката е Илиана Смилянова

Авторът на Таро рубриката е Илиана Смилянова
ХІІІ. СМЪРТТА

ХІІІ. СМЪРТТА

Ден на приключване, на прощаване с нещо, отживяло времето си, изчерпало напълно своите възможности, или обратното - на вкопчване в него, на нежелание да пуснем старото, за да освободим място за новото. Ден, в който да затворим стари врати, да приключим с изчерпани взаимоотношения и занимания, които по естествен път вече излизат от живота ни. Краят преди началото.

Картата на деня е различна и индивидуална за всеки и може да бъде изтеглена само веднъж на ден.

С любезното разрешение на Königsfurt-Urania Verlag, Krummwisch, © Königsfurt-Urania Verlag, Krummwisch/Deutschland. www.koenigsfurt-urania.com

Какво е Таро карта на деня?

Изтеглянето на Карта таро на деня е един от сигурните начини да получим ключова информация за основния принцип, който е активен за нас през съответния ден, а същевременно ни дава възможност да опознаем отделните карти, да вникнем в тяхното значение, да изучим тяхната символика. След изтеглянето на такава карта (което е препоръчително да стане сутринта на съответния ден) събитията, хората, срещите, всеки елемент от деня ще са своеобразни посланици на принципа, отразен в изтеглената карта, ще носят нейното "съобщение".

Посланието, урокът на картата понякога са ясни, категорични и недвусмислени, понякога трудно се разпознават, скрити зад детайли: филм, който дават по телевизията, книга, която четем или виждаме в ръцете на някой друг, песен, която си тананикаме, случайно дочут разговор.

Една от основните задачи на такова изострено, повишено внимание е да ни държи "будни" за всичко, което става около нас и в самите нас, съзнаващи това, което ни се случва, да ни помогне да бъдем съзнателни участници, а не механични фигури по "шахматната дъска" на нашето ежедневие. Всичко това същевременно ни дава възможност да имаме готовност за възможностите и изпитанията, които ще почукат на вратата ни този ден - да можем да ги познаем и използваме максимално. Дадената карта таро ни показва наличната тенденция и възможностите за нейното използване или възпрепятстване, за нейното хармонично или дисхармонично изживяване.

Препоръчително е да записваме картата и своите наблюдения за съответния дtен, за да можем след време да се върнем към нея и отново да я премислим, вече от дистанцията на времето, с други очи.

Посланието на картата може да ни звучи противоречиво, но това е следствие от двойствената проява на дадения принцип като активен или пасивен, мъжки или женски, положителен или отрицателен. Денят е рожба на нашия собствен избор между две основни възможности, на нашите действия и реакции, на нашето отношение и поведение към всичко, което ни се случва и което сами създаваме.

Таро картата за деня може да бъде наш вътрешен съветник и помощник по пътя ни, онагледявайки и озвучавайки вътрешния ни глас, който знае накъде водят стъпките ни. Защото всеки нов ден ни дава възможност да родим себе си отново – не такива, каквито си мислим, че сме, а такива каквито сме създадени да бъдем.

Таро карта на декадата

ДЕСЕТКА ЖЕЗЛИ

ДЕСЕТКА ЖЕЗЛИ

13.12.2018 - 21.12.2018

Астрологично съответствие – Сатурн в Стрелец

Ключ. 10/1, Един за всички, всички за един/Любов. Да обединим усилия в една посока, да се подчиним на единна цел.
Идеи. Да сглобим детайлите в цялостна завършена представа, в реализираните си идеи да пресъздадем обективна картина на истинната действителност.
Чувства, емоции, настроение. Съсредоточеност, посвещаване, методичност, стабилност, убеденост, преодоляване на вътрешната съпротива.
Мисли. "Не трябва да се грижим за някой друг повече, отколкото той се грижи сам за себе си." (С. Н. Лазарев)
По-малко е повече. (Робърт Браунинг)
"По плодовете им ще ги познаете..." (Матей 7:16)
Действия, постъпки. Без насилие да съберем сили, да превъзмогнем инерцията си и да придвижим към финала значим (и не само за нас) идеен процес.
Трудности, проблеми. Да (се) пресилим. Да подменим центъра си, да изместим встрани основната си задача. Да пропилеем талантите си. Да се откажем малко преди значим финал. Да доведем докрай ненужни начинания.
Шансове. Да опознаем и обогатим вътрешния си спектър. Да открием и използваме значими взаимовръзки. Да открием нови нива на издръжливостта си, да работим ефективно "на пълна мощност". Да обединим в едно уменията, идеите, ресурсите си.
Въпроси. Кога ставам ексцентричен? Кого нося на гърба си? Кой ангажимент ме крепи?
Периодът в декадата на Десетка жезли (от 13 декември до 21 декември всяка година) е подходящ да изясним и затворим отворени дела, да прочистим и подредим себе си и атмосферата, от която сме неделима част, за да започнем след това "на чисто" следващия етап от житейския си път.
Оставете се да бъдете водени от значими идеи, ангажирайте се с реализирането им. Следвайте общия естествен ритъм. Освободете се от ненужния баласт, от чужди отговорности, желания и ценности.
Разпределете внимателно енергията и времето си, определете вие приоритетите и отговорностите си. Организирайте промени само там, където са необходими, наложителни, не правете ненужни подобрения. Не обременявайте себе си и другите със своя работохолизъм и перфекционизъм. Открийте завършеност и хармония в собственото си "несъвършенство" и опростете живота си, дните си.
Проверете "раницата" на гърба си – извадете излишния товар, хранете се с нужната ви "храна", осигурете си необходимите почивки по пътя.
За да се завърнете "навреме и на място" към себе си. У дома. И да се подготвите за ново приключение.

Какво е Таро карта на декадата?

Времето има своето не само количествено, но и качествено измерение, което "ражда" съответни на това качество хора, срещи и събития. В картите таро това качество на времето е “скрито” до голяма степен зад 36 карти от т.н. младши аркани, всяка от които онагледява възможностите и задачите на десетина дена от календарната година.

Принципът на действащата Таро карта на декадата ни помага да се ориентираме в предизвикателствата на съответния времеви период, в неговите трудности и шансове, задава ни "тон", с който да резонираме, посока, която да следваме, за да подпомогнем себе си в подреждането и хармонизирането на вътрешния и външния ни свят, в затварянето на стари и отварянето на нови врати, в създаването и адекватното изразяване на нужните идеи, мисли, чувства, емоции и постъпки. По този начин, бидейки съответни на качеството на времето, синхронизираме това, което е вътре в нас, с това, което ни заобикаля, това, което е било и ще бъде – с това, което е. И така, на принципа на холограмата, служим не само на себе си, а и на голямото цяло, от което сме неизменна част. За да няма раздор вътре в нас и в живота ни.

Изображенията на Universal Waite Tarot DE са с любезното разрешение на Königsfurt-Urania Verlag © 1990 U.S.Games Systems, Inc./2003 AGMüller Urania.

Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си

Авторите

Edna пита

През декември най-много ми се...

Мара Белчева - красивата българска поетеса
Известни

Мара Белчева - красивата българска поетеса

Битка за сърцето на една от най-красивите поетеси била причина...

Маршът на незадоволените жени
Свободно време

Маршът на незадоволените жени

Телата им са покрити с кожа, главата с косми, имат две очи...

8-те навика на щастливите хора
Свободно време

8-те навика на щастливите хора

Има много практични неща, които всяка от нас прави...

Абонамент