Таро карта на деня

Авторът на Таро рубриката е Илиана Смилянова

Авторът на Таро рубриката е Илиана Смилянова
ХVІІІ. ЛУНАТА

ХVІІІ. ЛУНАТА

Днес може да се докоснете до своята "тъмна, нощна" половина. Сега за вас е активно онова, което обикновено се събужда нощем, докато дневното ни съзнание спи. Фантазията, въображението днес имат за вас водеща роля, те могат да ви посочат верния път, но и да ви заблудят и объркат. Може да станете жертва на собствени или чужди илюзии и заблуди, но можете и да намерите сигурни критерии в себе си, за да се предпазите или да разобличите всякакви опити за измама.

Картата на деня е различна и индивидуална за всеки и може да бъде изтеглена само веднъж на ден.

С любезното разрешение на Königsfurt-Urania Verlag, Krummwisch, © Königsfurt-Urania Verlag, Krummwisch/Deutschland. www.koenigsfurt-urania.com

Какво е Таро карта на деня?

Изтеглянето на Карта таро на деня е един от сигурните начини да получим ключова информация за основния принцип, който е активен за нас през съответния ден, а същевременно ни дава възможност да опознаем отделните карти, да вникнем в тяхното значение, да изучим тяхната символика. След изтеглянето на такава карта (което е препоръчително да стане сутринта на съответния ден) събитията, хората, срещите, всеки елемент от деня ще са своеобразни посланици на принципа, отразен в изтеглената карта, ще носят нейното "съобщение".

Посланието, урокът на картата понякога са ясни, категорични и недвусмислени, понякога трудно се разпознават, скрити зад детайли: филм, който дават по телевизията, книга, която четем или виждаме в ръцете на някой друг, песен, която си тананикаме, случайно дочут разговор.

Една от основните задачи на такова изострено, повишено внимание е да ни държи "будни" за всичко, което става около нас и в самите нас, съзнаващи това, което ни се случва, да ни помогне да бъдем съзнателни участници, а не механични фигури по "шахматната дъска" на нашето ежедневие. Всичко това същевременно ни дава възможност да имаме готовност за възможностите и изпитанията, които ще почукат на вратата ни този ден - да можем да ги познаем и използваме максимално. Дадената карта таро ни показва наличната тенденция и възможностите за нейното използване или възпрепятстване, за нейното хармонично или дисхармонично изживяване.

Препоръчително е да записваме картата и своите наблюдения за съответния дtен, за да можем след време да се върнем към нея и отново да я премислим, вече от дистанцията на времето, с други очи.

Посланието на картата може да ни звучи противоречиво, но това е следствие от двойствената проява на дадения принцип като активен или пасивен, мъжки или женски, положителен или отрицателен. Денят е рожба на нашия собствен избор между две основни възможности, на нашите действия и реакции, на нашето отношение и поведение към всичко, което ни се случва и което сами създаваме.

Таро картата за деня може да бъде наш вътрешен съветник и помощник по пътя ни, онагледявайки и озвучавайки вътрешния ни глас, който знае накъде водят стъпките ни. Защото всеки нов ден ни дава възможност да родим себе си отново – не такива, каквито си мислим, че сме, а такива каквито сме създадени да бъдем.

Таро карта на декадата

ЧЕТВОРКА ЧАШИ

ЧЕТВОРКА ЧАШИ

12.07.2020 - 21.07.2020

Астрологично съответствие – Луна в Рак

Ключ. 4, Дълго търпение. Да потърпим, да не бързаме да отхвърлим или да приемем нова възможност, преди да разберем дали е шанс или изкушение и най-вече – дали ни е нужна.

Идеи. Да се ограничим и смълчим, за да усетим кои са същинските ни потребности и какво всъщност искаме.

Чувства, емоции, настроение. Спокойствие, вглъбяване, съзерцание, медитация, визуализация.

Мисли. "Познай себе си". "Нищо излишно." Нужното е налично.

"Само когато пиете от реката на безмълвието, ще можете същински да пеете." Халил Джубран

Действия, постъпки. Да запазим за известен период статуквото. Да си дадем необходимото време и пространство, за да заздравим емоционалните си граници и да направим интуитивно своя верен избор.

Трудности, проблеми. Да избягаме от реалността. Да пропуснем ценен шанс. Да припознаем за свои чужди желания и нужди. Да (се) насилим "за добро". Да загубим емоционална устойчивост, да станем свръхчувствителни към чужди потребности и търсения и да занемарим собствената си "жажда".

Шансове. Да преосмислим емоционалните и творческите си постижения и намерения. Да подредим актуалните си приоритети. Да се освободим от излишното, да се подготвим и отворим за необходимото.

Въпроси. Кога по-малко е повече? Готов ли съм да изпия целебна "горчива чаша"? Умея ли да различавам възможностите от изкушенията по пътя си? Умея ли да (си) отказвам?

Периодът в декадата на Четворка чаши (12 юли – 21 юли всяка година) е подходящ да прогледнем навътре, за да си спомним какво търсим извън себе си.

Направете спокойна преоценка на своите чувства, желания и достижения, вгледайте се и се вслушайте в себе си, проявете търпение, за да видите и чуете "отвътре" какво чака да дойде при вас и коя е следващата стъпка по пътя ви.

Потърсете вътрешни излишества и липси, приемете и потърпете ситуацията такава, каквато е, за да можете, когато сте готови и решите, да я трансформирате.

Проверете умението си да (си) отказвате онова, което (поне на този етап) не ви е нужно. Укрепете своя авторитет (и в собствените си очи), пазете грижливо чувствата си от нежелана външна намеса, отговаряйте и се отваряйте доброволно, а не под натиск.

Ставайте малко гладни от житейската "маса", позволете си липси, които не бързате да запълвате, усетете нов житейски глад, който не можете да залъжете със стара "храна".

Оставете си време и пространство, в което просто да бъдете, спокойни и свободни от външни и вътрешни очаквания и зависимости.

Стъпили здраво на земята, потърсете и се отворете за вдъхновение свише – за да откриете "липсващия елемент" и да преминете нататък, отвъд предварителните си ограничени представи и очаквания.

Какво е Таро карта на декадата?

Времето има своето не само количествено, но и качествено измерение, което "ражда" съответни на това качество хора, срещи и събития. В картите таро това качество на времето е “скрито” до голяма степен зад 36 карти от т.н. младши аркани, всяка от които онагледява възможностите и задачите на десетина дена от календарната година.

Принципът на действащата Таро карта на декадата ни помага да се ориентираме в предизвикателствата на съответния времеви период, в неговите трудности и шансове, задава ни "тон", с който да резонираме, посока, която да следваме, за да подпомогнем себе си в подреждането и хармонизирането на вътрешния и външния ни свят, в затварянето на стари и отварянето на нови врати, в създаването и адекватното изразяване на нужните идеи, мисли, чувства, емоции и постъпки. По този начин, бидейки съответни на качеството на времето, синхронизираме това, което е вътре в нас, с това, което ни заобикаля, това, което е било и ще бъде – с това, което е. И така, на принципа на холограмата, служим не само на себе си, а и на голямото цяло, от което сме неизменна част. За да няма раздор вътре в нас и в живота ни.

Изображенията на Universal Waite Tarot DE са с любезното разрешение на Königsfurt-Urania Verlag © 1990 U.S.Games Systems, Inc./2003 AGMüller Urania.

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си

Авторите

Оферти