Таро карта на деня

Авторът на Таро рубриката е Илиана Смилянова

Авторът на Таро рубриката е Илиана Смилянова
КРАЛИЦА МЕЧОВЕ

КРАЛИЦА МЕЧОВЕ

Днес обстоятелствата вероятно ще изискат от вас да мислите и действате самостоятелно, трезво, налагайки на другите своята ясна представа както за целта, така и за средствата и пътищата, които водят към нея. Днешният ден може да ви предложи и взаимодействие с такава жена – справедлива, хладнокръвна и безпристрастна. Всички тези качества обаче могат да проявят и своята негативна страна: злонамереност, интригантство, жестокост, безсърдечност и отмъстителност.

Картата на деня е различна и индивидуална за всеки и може да бъде изтеглена само веднъж на ден.

С любезното разрешение на Königsfurt-Urania Verlag, Krummwisch, © Königsfurt-Urania Verlag, Krummwisch/Deutschland. www.koenigsfurt-urania.com

Какво е Таро карта на деня?

Изтеглянето на Карта таро на деня е един от сигурните начини да получим ключова информация за основния принцип, който е активен за нас през съответния ден, а същевременно ни дава възможност да опознаем отделните карти, да вникнем в тяхното значение, да изучим тяхната символика. След изтеглянето на такава карта (което е препоръчително да стане сутринта на съответния ден) събитията, хората, срещите, всеки елемент от деня ще са своеобразни посланици на принципа, отразен в изтеглената карта, ще носят нейното "съобщение".

Посланието, урокът на картата понякога са ясни, категорични и недвусмислени, понякога трудно се разпознават, скрити зад детайли: филм, който дават по телевизията, книга, която четем или виждаме в ръцете на някой друг, песен, която си тананикаме, случайно дочут разговор.

Една от основните задачи на такова изострено, повишено внимание е да ни държи "будни" за всичко, което става около нас и в самите нас, съзнаващи това, което ни се случва, да ни помогне да бъдем съзнателни участници, а не механични фигури по "шахматната дъска" на нашето ежедневие. Всичко това същевременно ни дава възможност да имаме готовност за възможностите и изпитанията, които ще почукат на вратата ни този ден - да можем да ги познаем и използваме максимално. Дадената карта таро ни показва наличната тенденция и възможностите за нейното използване или възпрепятстване, за нейното хармонично или дисхармонично изживяване.

Препоръчително е да записваме картата и своите наблюдения за съответния дtен, за да можем след време да се върнем към нея и отново да я премислим, вече от дистанцията на времето, с други очи.

Посланието на картата може да ни звучи противоречиво, но това е следствие от двойствената проява на дадения принцип като активен или пасивен, мъжки или женски, положителен или отрицателен. Денят е рожба на нашия собствен избор между две основни възможности, на нашите действия и реакции, на нашето отношение и поведение към всичко, което ни се случва и което сами създаваме.

Таро картата за деня може да бъде наш вътрешен съветник и помощник по пътя ни, онагледявайки и озвучавайки вътрешния ни глас, който знае накъде водят стъпките ни. Защото всеки нов ден ни дава възможност да родим себе си отново – не такива, каквито си мислим, че сме, а такива каквито сме създадени да бъдем.

Таро карта на декадата

ЧЕТВОРКА МЕЧОВЕ

ЧЕТВОРКА МЕЧОВЕ

13.10.2019 - 22.10.2019

Астрологично съответствие – Юпитер във Везни

Ключ. 4, Дълготърпение. Търпеливо да преминем през фаза на пасивност и да достигнем до нов вид активност.
Идеи. "Да заспим" за обичайните си занимания и общуване и "да се събудим" на друго, ново ниво. Да дарим покой на ума си.
Чувства, емоции, настроение. Спокойствие, умиротвореност, свързаност, освободеност, яснота, жизненост, себеотстояване.
Мисли. "Вярвайте на сънищата, понеже в тях са дверите на вечността." Халил Джубран
"...защото видимите (неща) са временни, а невидимите – вечни." ІІ Кор. 4:18
Действия, постъпки. Да останем насаме със себе си. Да се смълчим, да активираме вътрешния си "събеседник". Да се помолим... и да чуем отговора.
Трудности, проблеми. Да преразходим енергията си. Да слугуваме, вместо да служим. Да излъжем ("да омагьосаме") себе си, да преотстъпим ненужно силата си. Да отречем авторитетите, да подменим приоритетите.
Шансове. Да трансформираме изчерпана ситуация, да освободим скрит, блокиран потенциал. Да открием нови цели и възможности, нов източник на енергия. Да осъзнаем и преминем границата между сън и реалност. Да изследваме непозната (забравена) вътрешна територия. Да се отворим за помощ свише. Да възстановим реда.
Въпроси. Умея ли да (се) отказвам? Какво трябва да забравя, за да си спомня истината? Кои свои граници е нужно да оздравя? Кои свои ограничения искам да надхвърля?
Периодът в декадата на Четворка мечове (от 13 октомври до 22 октомври всяка година) е подходящ да изцелим "болните си места" и да осветим връзката със себе си, а така – и с другите.
Уважете своите и чуждите граници на автономност, на търпимост и издръжливост. Укрепете устойчивостта си към външни влияния, към "чужди" за вас мисли и желания. Не (се) насилвайте, не (се) преуморявайте. Бъдете внимателни и грижовни, осигурете време и място за себе си, изчистете и подредете вътрешното си пространство, одухотворете го.
Дайте си отдих от обичайната тревожност и угриженост. Пренасочете вниманието и енергията си навътре и нагоре, повдигнете мислите си, гледната (опорната) си точка. Потърсете и приемете вдъхновение.
Възстановете авторитета си, поемете отново властта над своето "кралство". Прочистете се от "вчерашни" разочарования и "отрови". Събудете "спящата красавица" в себе си за нов живот, вдъхнете ѝ сила и надежда, позволете да бъде обикната и спасена, да не мечтае живота си – а да живее мечтите си...

Какво е Таро карта на декадата?

Времето има своето не само количествено, но и качествено измерение, което "ражда" съответни на това качество хора, срещи и събития. В картите таро това качество на времето е “скрито” до голяма степен зад 36 карти от т.н. младши аркани, всяка от които онагледява възможностите и задачите на десетина дена от календарната година.

Принципът на действащата Таро карта на декадата ни помага да се ориентираме в предизвикателствата на съответния времеви период, в неговите трудности и шансове, задава ни "тон", с който да резонираме, посока, която да следваме, за да подпомогнем себе си в подреждането и хармонизирането на вътрешния и външния ни свят, в затварянето на стари и отварянето на нови врати, в създаването и адекватното изразяване на нужните идеи, мисли, чувства, емоции и постъпки. По този начин, бидейки съответни на качеството на времето, синхронизираме това, което е вътре в нас, с това, което ни заобикаля, това, което е било и ще бъде – с това, което е. И така, на принципа на холограмата, служим не само на себе си, а и на голямото цяло, от което сме неизменна част. За да няма раздор вътре в нас и в живота ни.

Изображенията на Universal Waite Tarot DE са с любезното разрешение на Königsfurt-Urania Verlag © 1990 U.S.Games Systems, Inc./2003 AGMüller Urania.

Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си

Авторите

Оферти