Таро карта на деня

Авторът на Таро рубриката е Илиана Смилянова

Авторът на Таро рубриката е Илиана Смилянова
КРАЛИЦА ЧАШИ

КРАЛИЦА ЧАШИ

Днес е вероятно да срещнете нежна, чувствителна жена, която може да ви разбере, да съпреживее вашите болки или просто притеснения. Тази тенденция може да се прояви и чрез срещата ви с хора и обстоятелства, които изискват от вас да проявите такива качества, да бъдете грижовни и любящи, разбиращи и състрадателни, прозорливи и проницателни, усещащи прилив на творческа енергия у себе си. Но можете да бъдете и твърде зависими, прекалено податливи на думи и променливи настроения, да губите лесно почва под краката си, както и обективен поглед върху ситуацията.

Картата на деня е различна и индивидуална за всеки и може да бъде изтеглена само веднъж на ден.

С любезното разрешение на Königsfurt-Urania Verlag, Krummwisch, © Königsfurt-Urania Verlag, Krummwisch/Deutschland. www.koenigsfurt-urania.com

Какво е Таро карта на деня?

Изтеглянето на Карта таро на деня е един от сигурните начини да получим ключова информация за основния принцип, който е активен за нас през съответния ден, а същевременно ни дава възможност да опознаем отделните карти, да вникнем в тяхното значение, да изучим тяхната символика. След изтеглянето на такава карта (което е препоръчително да стане сутринта на съответния ден) събитията, хората, срещите, всеки елемент от деня ще са своеобразни посланици на принципа, отразен в изтеглената карта, ще носят нейното "съобщение".

Посланието, урокът на картата понякога са ясни, категорични и недвусмислени, понякога трудно се разпознават, скрити зад детайли: филм, който дават по телевизията, книга, която четем или виждаме в ръцете на някой друг, песен, която си тананикаме, случайно дочут разговор.

Една от основните задачи на такова изострено, повишено внимание е да ни държи "будни" за всичко, което става около нас и в самите нас, съзнаващи това, което ни се случва, да ни помогне да бъдем съзнателни участници, а не механични фигури по "шахматната дъска" на нашето ежедневие. Всичко това същевременно ни дава възможност да имаме готовност за възможностите и изпитанията, които ще почукат на вратата ни този ден - да можем да ги познаем и използваме максимално. Дадената карта таро ни показва наличната тенденция и възможностите за нейното използване или възпрепятстване, за нейното хармонично или дисхармонично изживяване.

Препоръчително е да записваме картата и своите наблюдения за съответния дtен, за да можем след време да се върнем към нея и отново да я премислим, вече от дистанцията на времето, с други очи.

Посланието на картата може да ни звучи противоречиво, но това е следствие от двойствената проява на дадения принцип като активен или пасивен, мъжки или женски, положителен или отрицателен. Денят е рожба на нашия собствен избор между две основни възможности, на нашите действия и реакции, на нашето отношение и поведение към всичко, което ни се случва и което сами създаваме.

Таро картата за деня може да бъде наш вътрешен съветник и помощник по пътя ни, онагледявайки и озвучавайки вътрешния ни глас, който знае накъде водят стъпките ни. Защото всеки нов ден ни дава възможност да родим себе си отново – не такива, каквито си мислим, че сме, а такива каквито сме създадени да бъдем.

Таро карта на декадата

СЕДМИЦА ЧАШИ

СЕДМИЦА ЧАШИ

13.11.2019 - 22.11.2019

Астрологично съответствие – Венера в Скорпион

Ключ. 7, Вяра. Да вярваме, без да бъдем суеверни.
Идеи. Да си повярваме, за да направим верен избор. Да ослепеем за формата, за да прогледнем за същината.
Чувства, емоции, настроение. Желание, стремеж, търсене, мечтание, идеализъм, увереност, непосредственост.
Мисли. "Най-същественото е невидимо за очите." Екзюпери
"Нищо нереално не съществува." Курс на чудесата
"Всичко е възможно за този, който вярва." Марк 9:23
Действия, постъпки. Да проверим изборите си. Да отворим очите си. Да се освободим от чужди и ненужни програми, от фикс идеи. Да разчупим стара емоционална представа за себе си.
Трудности, проблеми. Да (се) ограничаваме и (само-)залъгваме. Да се опияним и заблудим. Да подменим собствения си избор.
Шансове. Да си възвърнем контрола над себе си, над енергията, с която разполагаме. Да устоим на собствени и чужди изкушения. Да се освободим от фалшификатите в живота си. Да дадем и да получим самостоятелност. Да (се) откажем да преодоляваме нереални препятствия по пътя си. Да удържим победа над излишното, което сме създали и на което сме се поддали.
Въпроси. Идентифицирам ли се с обекта на своето желание? От какво съм зависим? Избирам или ме избират? Виждам или ми се привижда? На кого се доверявам напълно?
Периодът в декадата на Седмица чаши (от 13 ноември до 22 ноември всяка година) е подходящ да разчупим свой мисловно-емоционален порочен кръг и да си възвърнем свободата.
Осъзнайте реалността си – проверете стойността на онова, с което сте се обградили, което сте пожелали и което вече притежавате. Освободете се от чужди желания и избори, от чужди цели и чужди средства за тяхното постигане. Потърсете къде сте създали разминаване, несъответствие и коригирайте гледната си точка. Фокусирайте се в онова, което е истинно за вас.
Освободете себе си и света от своите страхове и химери. Използвайте въображението си съзнателно, по същество, ползотворно. Надраснете старите си умения, опити и разграничения. Надскочете своите очарования и разочарования, намерете своя висок съзидателен емоционален център и се устремете уверено към него. Откажете се от своята болезнена привързаност към хора, вещи и идеи, от страховете си за провали и от надеждите си за оправдани очаквания. Осъзнайте и използвайте във всеки един момент правото си на свободен избор.
Бъдете собствените си освободители – навийте емоционалния си будилник и чуйте посланието на своя сън за събуждане.

Какво е Таро карта на декадата?

Времето има своето не само количествено, но и качествено измерение, което "ражда" съответни на това качество хора, срещи и събития. В картите таро това качество на времето е “скрито” до голяма степен зад 36 карти от т.н. младши аркани, всяка от които онагледява възможностите и задачите на десетина дена от календарната година.

Принципът на действащата Таро карта на декадата ни помага да се ориентираме в предизвикателствата на съответния времеви период, в неговите трудности и шансове, задава ни "тон", с който да резонираме, посока, която да следваме, за да подпомогнем себе си в подреждането и хармонизирането на вътрешния и външния ни свят, в затварянето на стари и отварянето на нови врати, в създаването и адекватното изразяване на нужните идеи, мисли, чувства, емоции и постъпки. По този начин, бидейки съответни на качеството на времето, синхронизираме това, което е вътре в нас, с това, което ни заобикаля, това, което е било и ще бъде – с това, което е. И така, на принципа на холограмата, служим не само на себе си, а и на голямото цяло, от което сме неизменна част. За да няма раздор вътре в нас и в живота ни.

Изображенията на Universal Waite Tarot DE са с любезното разрешение на Königsfurt-Urania Verlag © 1990 U.S.Games Systems, Inc./2003 AGMüller Urania.

Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си

Авторите

Оферти