Таро карта на деня

Авторът на Таро рубриката е Илиана Смилянова

Авторът на Таро рубриката е Илиана Смилянова
ОСМИЦА ЖЕЗЛИ

ОСМИЦА ЖЕЗЛИ

Днешният ден предполага действия, изискващи бързина, точност, целеустременост. Ако сте планирали нещо, то сега може да сте много близко до неговото осъществяване. Днес можете да извършите много повече от заплануваното или за много по-кратко време. Това обаче може да доведе и до прибързаност, претупване, припряност, нетърпение и пропускане на целта. Вероятно казвате нещата точно на място или точно на когото трябва, но скоростта на вашите мисъл и действия може да ви изиграе и лоша шега.

Картата на деня е различна и индивидуална за всеки и може да бъде изтеглена само веднъж на ден.

С любезното разрешение на Königsfurt-Urania Verlag, Krummwisch, © Königsfurt-Urania Verlag, Krummwisch/Deutschland. www.koenigsfurt-urania.com

Какво е Таро карта на деня?

Изтеглянето на Карта таро на деня е един от сигурните начини да получим ключова информация за основния принцип, който е активен за нас през съответния ден, а същевременно ни дава възможност да опознаем отделните карти, да вникнем в тяхното значение, да изучим тяхната символика. След изтеглянето на такава карта (което е препоръчително да стане сутринта на съответния ден) събитията, хората, срещите, всеки елемент от деня ще са своеобразни посланици на принципа, отразен в изтеглената карта, ще носят нейното "съобщение".

Посланието, урокът на картата понякога са ясни, категорични и недвусмислени, понякога трудно се разпознават, скрити зад детайли: филм, който дават по телевизията, книга, която четем или виждаме в ръцете на някой друг, песен, която си тананикаме, случайно дочут разговор.

Една от основните задачи на такова изострено, повишено внимание е да ни държи "будни" за всичко, което става около нас и в самите нас, съзнаващи това, което ни се случва, да ни помогне да бъдем съзнателни участници, а не механични фигури по "шахматната дъска" на нашето ежедневие. Всичко това същевременно ни дава възможност да имаме готовност за възможностите и изпитанията, които ще почукат на вратата ни този ден - да можем да ги познаем и използваме максимално. Дадената карта таро ни показва наличната тенденция и възможностите за нейното използване или възпрепятстване, за нейното хармонично или дисхармонично изживяване.

Препоръчително е да записваме картата и своите наблюдения за съответния дtен, за да можем след време да се върнем към нея и отново да я премислим, вече от дистанцията на времето, с други очи.

Посланието на картата може да ни звучи противоречиво, но това е следствие от двойствената проява на дадения принцип като активен или пасивен, мъжки или женски, положителен или отрицателен. Денят е рожба на нашия собствен избор между две основни възможности, на нашите действия и реакции, на нашето отношение и поведение към всичко, което ни се случва и което сами създаваме.

Таро картата за деня може да бъде наш вътрешен съветник и помощник по пътя ни, онагледявайки и озвучавайки вътрешния ни глас, който знае накъде водят стъпките ни. Защото всеки нов ден ни дава възможност да родим себе си отново – не такива, каквито си мислим, че сме, а такива каквито сме създадени да бъдем.

Таро карта на декадата

СЕДМИЦА ПЕНТАКЛИ

СЕДМИЦА ПЕНТАКЛИ

11.05.2021 - 20.05.2021

Астрологично съответствие - Сатурн в Телец

Ключ. 7, Вяра. Да вярваме в положителния развой на събитията, въпреки че очакваният и желан резултат все още не е налице. Да повярваме в себе си, в необходимостта и правилността на своите действия.

Идеи. Да изучим един процес във всичките му фази на развитие. Да търсим смисъла зад привидността, съдържанието зад формата, възможностите зад ограниченията.

Чувства, емоции, настроение. Търпение, спокойствие, приемане. Вяра и надежда, независими от обстоятелствата.

Мисли. Тревата не расте по-бързо, когато я дърпаме. Освен мотика, лозето иска и молитва.

"...защото който се съмнява, подобен е на морски вълни, които се карат и разблъскват от ветровете." Яков 1:6

Действия, постъпки. Да бъдем устойчиви и издръжливи. Да изтърпим неизвестността, дискомфорта на очакването. Да приемем и своите, и чуждите "грешки на растежа". Да допуснем известни загуби ("Когато сеем жито, да предвидим и за гаргите").

Трудности, проблеми. Да бъдем резервирани. Да прибързаме, да не (се) дочакаме. Да изпуснем момента. Да зациклим. Да се обезверим. Да се тревожим предварително за резултата (за "нероден Петко").

Шансове. Да открием стари заровени, забравени "съкровища", свои скрити резерви. Да синхронизираме детайла с цялото, индивидуалното с общото темпо на развитие. Да съобразим скоростта с пътя и времето. Да се задълбочим. Да преобразуваме количеството в качество.

Въпроси. Умея ли да чакам, навременен ли съм? Доверявам ли се на неизвестността? Имам ли неизползвани таланти? Кога гроздето е кисело?

Периодът в декадата на Седмица пентакли (от 11 май до 20 май всяка година) е подходящ да подложим на проверка постоянството и издръжливостта си, да изпитаме умението си да чакаме резултатите от своите усилия.

Бъдете търпеливи – приемете спирките и чакането като пълноправни и значими фактори в едно пътуване, синхронизирайте ритъма на вдишване и издишване, на работа и почивка, на приливи и отливи.

Оставете не страхът да пази лозето, а любовта и доверието. Освободете се от предварителни очаквания, приемете процеса на зреене, обгрижвайте, без да упражнявате натиск върху себе си и върху своя "обект на желанието".

Бъдете си опора, повярвайте си. Позволете си време на пасивност, творческа пауза. Усетете и приемете вътрешното си темпо, дайте си достатъчно време да откриете оригинално, творческо решение на актуална задача, да реализирате свое желание или очакване.

Бъдете "тук и сега", не губете връзка с реалността, но и не се идентифицирайте с нея. Не забравяйте скритата, невидимата страна на нещата, обичайно недостъпна за физическите ни сетива. Погрижете се и за нея – като подхранвате надеждите си с вяра и любов.   

Какво е Таро карта на декадата?

Времето има своето не само количествено, но и качествено измерение, което "ражда" съответни на това качество хора, срещи и събития. В картите таро това качество на времето е “скрито” до голяма степен зад 36 карти от т.н. младши аркани, всяка от които онагледява възможностите и задачите на десетина дена от календарната година.

Принципът на действащата Таро карта на декадата ни помага да се ориентираме в предизвикателствата на съответния времеви период, в неговите трудности и шансове, задава ни "тон", с който да резонираме, посока, която да следваме, за да подпомогнем себе си в подреждането и хармонизирането на вътрешния и външния ни свят, в затварянето на стари и отварянето на нови врати, в създаването и адекватното изразяване на нужните идеи, мисли, чувства, емоции и постъпки. По този начин, бидейки съответни на качеството на времето, синхронизираме това, което е вътре в нас, с това, което ни заобикаля, това, което е било и ще бъде – с това, което е. И така, на принципа на холограмата, служим не само на себе си, а и на голямото цяло, от което сме неизменна част. За да няма раздор вътре в нас и в живота ни.

Изображенията на Universal Waite Tarot DE са с любезното разрешение на Königsfurt-Urania Verlag © 1990 U.S.Games Systems, Inc./2003 AGMüller Urania.

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си

Авторите

Оферти