Таро карта на деня

Авторът на Таро рубриката е Илиана Смилянова

Авторът на Таро рубриката е Илиана Смилянова
КРАЛ ПЕНТАКЛИ

КРАЛ ПЕНТАКЛИ

Днес имате възможност да реализирате на практика свои намерения и проекти, да постигнете и видите някакъв конкретен резултат благодарение на проявени от вас качества като практичност, цялостен, обхватен поглед върху наличната ситуация, методичност, упорство и постоянство, използването на полезни връзки и познанства, на практически знания, които притежавате. А може подобна роля да изиграе в днешния ви ден човек с подобен начин на мислене, с голямо влияние в нужната ви област, със стаж и опит, както и щедър на съвети и конкретна подкрепа. Такъв човек е упорит и постоянен, на него може да се разчита, но в определени случаи може да бъде прекалено предпазлив и муден, прекалено прагматичен.

Картата на деня е различна и индивидуална за всеки и може да бъде изтеглена само веднъж на ден.

С любезното разрешение на Königsfurt-Urania Verlag, Krummwisch, © Königsfurt-Urania Verlag, Krummwisch/Deutschland. www.koenigsfurt-urania.com

Какво е Таро карта на деня?

Изтеглянето на Карта таро на деня е един от сигурните начини да получим ключова информация за основния принцип, който е активен за нас през съответния ден, а същевременно ни дава възможност да опознаем отделните карти, да вникнем в тяхното значение, да изучим тяхната символика. След изтеглянето на такава карта (което е препоръчително да стане сутринта на съответния ден) събитията, хората, срещите, всеки елемент от деня ще са своеобразни посланици на принципа, отразен в изтеглената карта, ще носят нейното "съобщение".

Посланието, урокът на картата понякога са ясни, категорични и недвусмислени, понякога трудно се разпознават, скрити зад детайли: филм, който дават по телевизията, книга, която четем или виждаме в ръцете на някой друг, песен, която си тананикаме, случайно дочут разговор.

Една от основните задачи на такова изострено, повишено внимание е да ни държи "будни" за всичко, което става около нас и в самите нас, съзнаващи това, което ни се случва, да ни помогне да бъдем съзнателни участници, а не механични фигури по "шахматната дъска" на нашето ежедневие. Всичко това същевременно ни дава възможност да имаме готовност за възможностите и изпитанията, които ще почукат на вратата ни този ден - да можем да ги познаем и използваме максимално. Дадената карта таро ни показва наличната тенденция и възможностите за нейното използване или възпрепятстване, за нейното хармонично или дисхармонично изживяване.

Препоръчително е да записваме картата и своите наблюдения за съответния дtен, за да можем след време да се върнем към нея и отново да я премислим, вече от дистанцията на времето, с други очи.

Посланието на картата може да ни звучи противоречиво, но това е следствие от двойствената проява на дадения принцип като активен или пасивен, мъжки или женски, положителен или отрицателен. Денят е рожба на нашия собствен избор между две основни възможности, на нашите действия и реакции, на нашето отношение и поведение към всичко, което ни се случва и което сами създаваме.

Таро картата за деня може да бъде наш вътрешен съветник и помощник по пътя ни, онагледявайки и озвучавайки вътрешния ни глас, който знае накъде водят стъпките ни. Защото всеки нов ден ни дава възможност да родим себе си отново – не такива, каквито си мислим, че сме, а такива каквито сме създадени да бъдем.

Таро карта на декадата

ОСМИЦА ЖЕЗЛИ

ОСМИЦА ЖЕЗЛИ

23.11.2022 - 02.12.2022

Астрологично съответствие – Меркурий в Стрелец

Ключ. 8, Кротост. Да укротим нетърпението и нетърпимостта си.
Идеи. Да синхронизираме свои разнопосочни и противоречиви идеи и намерения и да обвържем енергията си с единна ясна цел.
Чувства, емоции, настроение. Ентусиазъм, устременост, навременност, концентрация, смисленост, адекватност.
Мисли. Не бързо, а навреме.
"Бързата работа – два пъти работа." (Българска поговорка)
Не противодействам, а съдействам.
"Защото от думите си ще се оправдаеш и от думите си ще се осъдиш." (Матей 12:37)
Действия, постъпки. Да ускорим развитието на важен за нас процес или събитие. Да бъдем катализатори на собственото си израстване и обновяване.
Трудности, проблеми. "Да се опарим" от себе си и от онова, което сме сътворили. Да се разпилеем, да зациклим, да бъдем непостоянни. Вместо да изпишем вежди, да извадим очи. Да (се) насилим, да се разминем с желана цел. Да се обърнем срещу себе си и своите истинни интереси.
Шансове. Да овладеем силата на своите идеи и намерения, да подчиним вътрешния си огън на висша цел и нейната реализация. Да осъзнаем, създадем и оползотворим важни взаимовръзки. Да бъдем съответни. Да бъдем полезни.
Въпроси. Откъде идва енергията ми? На какво я посвещавам и отдавам? Попътен или насрещен вятър създавам?
Периодът в декадата на Осмица жезли (от 23 ноември до 2 декември всяка година) е подходящ да (си) помогнем, като овладеем противоречията си и се превърнем в катализатори на значим процес на израстване и развитие.
Бъдете будни, активни и съсредоточени, отворени за сътрудничество на различни нива. При нужда оказвайте и приемайте съдействие, разпознавайте и използвайте знаците около себе си.
Съсредоточете се върху своя задача, не присвоявайте чужди отговорности, цели и уроци. Не бързайте да променяте средата, контекста – работете върху себе си и своите идеи, открийте вдъхновение в наличната ситуация, стремете се да я подобрите.
Бъдете внимателни към страстите и пристрастията си, укротете "опърничавия" в себе си, потърсете целебен отговор за вътрешното си безпокойство, раздразнение и неудовлетворение.
Дочакайте и приемете резултата от своите желания и пожелания. Бъдете устойчиви към собствената си променливост, не пропилявайте на вятъра положени усилия и вложени средства, не отхвърляйте постигнатото дотук, но и не се идентифицирайте с него.
Търпеливо следвайте и подпомагайте себе си в разрешаването на вътрешните си противоречия и задачи. За да обедините различните си "версии" и да откриете своята собствена по-висока "октава".

Какво е Таро карта на декадата?

Времето има своето не само количествено, но и качествено измерение, което "ражда" съответни на това качество хора, срещи и събития. В картите таро това качество на времето е “скрито” до голяма степен зад 36 карти от т.н. младши аркани, всяка от които онагледява възможностите и задачите на десетина дена от календарната година.

Принципът на действащата Таро карта на декадата ни помага да се ориентираме в предизвикателствата на съответния времеви период, в неговите трудности и шансове, задава ни "тон", с който да резонираме, посока, която да следваме, за да подпомогнем себе си в подреждането и хармонизирането на вътрешния и външния ни свят, в затварянето на стари и отварянето на нови врати, в създаването и адекватното изразяване на нужните идеи, мисли, чувства, емоции и постъпки. По този начин, бидейки съответни на качеството на времето, синхронизираме това, което е вътре в нас, с това, което ни заобикаля, това, което е било и ще бъде – с това, което е. И така, на принципа на холограмата, служим не само на себе си, а и на голямото цяло, от което сме неизменна част. За да няма раздор вътре в нас и в живота ни.

Изображенията на Universal Waite Tarot DE са с любезното разрешение на Königsfurt-Urania Verlag © 1990 U.S.Games Systems, Inc./2003 AGMüller Urania.

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си

Авторите

Оферти