Таро карта на деня

Авторът на Таро рубриката е Илиана Смилянова

Авторът на Таро рубриката е Илиана Смилянова
ДЕВЕТКА ЧАШИ

ДЕВЕТКА ЧАШИ

Днес е ден, в който човек се чувства заслужено удовлетворен от вече постигнатото. Голяма част от работата е вече зад гърба ви, макар че остават още детайли за довършване. Проверете дали това задоволство обаче е резултат на реална преценка на нещата или на раздуто самочувствие и самодоволство, дали става въпрос за заслужен отдих и емоционална пълнота или за надутост, перчене, затъване в удоволствия.

Картата на деня е различна и индивидуална за всеки и може да бъде изтеглена само веднъж на ден.

С любезното разрешение на Königsfurt-Urania Verlag, Krummwisch, © Königsfurt-Urania Verlag, Krummwisch/Deutschland. www.koenigsfurt-urania.com

Какво е Таро карта на деня?

Изтеглянето на Карта таро на деня е един от сигурните начини да получим ключова информация за основния принцип, който е активен за нас през съответния ден, а същевременно ни дава възможност да опознаем отделните карти, да вникнем в тяхното значение, да изучим тяхната символика. След изтеглянето на такава карта (което е препоръчително да стане сутринта на съответния ден) събитията, хората, срещите, всеки елемент от деня ще са своеобразни посланици на принципа, отразен в изтеглената карта, ще носят нейното "съобщение".

Посланието, урокът на картата понякога са ясни, категорични и недвусмислени, понякога трудно се разпознават, скрити зад детайли: филм, който дават по телевизията, книга, която четем или виждаме в ръцете на някой друг, песен, която си тананикаме, случайно дочут разговор.

Една от основните задачи на такова изострено, повишено внимание е да ни държи "будни" за всичко, което става около нас и в самите нас, съзнаващи това, което ни се случва, да ни помогне да бъдем съзнателни участници, а не механични фигури по "шахматната дъска" на нашето ежедневие. Всичко това същевременно ни дава възможност да имаме готовност за възможностите и изпитанията, които ще почукат на вратата ни този ден - да можем да ги познаем и използваме максимално. Дадената карта таро ни показва наличната тенденция и възможностите за нейното използване или възпрепятстване, за нейното хармонично или дисхармонично изживяване.

Препоръчително е да записваме картата и своите наблюдения за съответния дtен, за да можем след време да се върнем към нея и отново да я премислим, вече от дистанцията на времето, с други очи.

Посланието на картата може да ни звучи противоречиво, но това е следствие от двойствената проява на дадения принцип като активен или пасивен, мъжки или женски, положителен или отрицателен. Денят е рожба на нашия собствен избор между две основни възможности, на нашите действия и реакции, на нашето отношение и поведение към всичко, което ни се случва и което сами създаваме.

Таро картата за деня може да бъде наш вътрешен съветник и помощник по пътя ни, онагледявайки и озвучавайки вътрешния ни глас, който знае накъде водят стъпките ни. Защото всеки нов ден ни дава възможност да родим себе си отново – не такива, каквито си мислим, че сме, а такива каквито сме създадени да бъдем.

Таро карта на декадата

ДЕВЕТКА ЖЕЗЛИ

ДЕВЕТКА ЖЕЗЛИ

03.12.2019 - 12.12.2019

Астрологично съответствие – Луна в Стрелец

Ключ. 9, Въздържание. Да сдържаме импулсите си. Да обуздаем страховете и тревогите си, да си възвърнем значимостта и силата, които сме им приписали.
Идеи. Да се опрем на опита си, да разчитаме на себе си. Да се освободим от подозрения и незрели убеждения.
Чувства, емоции, настроение. Бдителност, внимание, опомняне, увереност, борбеност, издръжливост, постоянство.
Мисли. "Обикновените богатства могат да бъдат откраднати, истинските богатства не могат. В твоята душа има безкрайно много прекрасни неща, които не могат да бъдат взети от теб." (Оскар Уайлд)
"Защото Той укрепва лостовете на твоите порти..." (Пс.147:13)
"Никой не налива ново вино в стари мехове..." (Лука 5:37)
Действия, постъпки. Да осмислим своя житейски опит и да го използваме градивно в настоящето. Да се освободим от стари страхове и повтарящи се проблеми.
Трудности, проблеми. Да бягаме от реалната ситуация във въображаеми варианти и проекции. Да прехвърлим силата си върху външен обект. Да усложним и втвърдим представата си за нещата. Да се блокираме. Ненужно да се противопоставим.
Шансове. Да реализираме скрити възможности. Да трансформираме стари представи, да си припомним и излекуваме скрити рани, да се справим с актуално предизвикателство посредством натрупан опит. Да укрепим позициите си.
Въпроси. Коя е основната ми опора? Кое мое убеждение отнема силата ми? Кои свои приоритети съм загърбил? Мога ли да разчитам на себе си в стресови ситуации?
Периодът в декадата на Деветка жезли (от 3 декември до 12 декември всяка година) е подходяща да открием и да преодолеем слабостите на "силните си страни" и да освободим скрит зад тях потенциал.
Изцелете гледната си точка. Потърсете свои твърди и непоколебими убеждения, не се идентифицирайте с тях, а при необходимост проявете гъвкавост и адаптивност. Не бъдете статични и инертни, проверявайте своите ориентири във всеки един момент, променяйте се и обновявайте гледната си точка. Намерете оня фокус, който не изкривява и хиперболизира проблемите и не подценява реални предизвикателства и възможности. Стъпете здраво на земята, преценете трезво действителността, заявете своята градивна и стабилна позиция.
Уважавайте своето и чуждото време и пространство. Не налагайте другиму своята истина, но и не пренасяйте механично чужди решения върху своите задачи. Бъдете отговорни за себе си, защитете правото си на самостоятелност, вдъхнете си сила и кураж. За да превърнете кризите в шансове, слабостите си в дарове и да посрещнете не враг, а верен приятел и съюзник – и в свое лице.

Какво е Таро карта на декадата?

Времето има своето не само количествено, но и качествено измерение, което "ражда" съответни на това качество хора, срещи и събития. В картите таро това качество на времето е “скрито” до голяма степен зад 36 карти от т.н. младши аркани, всяка от които онагледява възможностите и задачите на десетина дена от календарната година.

Принципът на действащата Таро карта на декадата ни помага да се ориентираме в предизвикателствата на съответния времеви период, в неговите трудности и шансове, задава ни "тон", с който да резонираме, посока, която да следваме, за да подпомогнем себе си в подреждането и хармонизирането на вътрешния и външния ни свят, в затварянето на стари и отварянето на нови врати, в създаването и адекватното изразяване на нужните идеи, мисли, чувства, емоции и постъпки. По този начин, бидейки съответни на качеството на времето, синхронизираме това, което е вътре в нас, с това, което ни заобикаля, това, което е било и ще бъде – с това, което е. И така, на принципа на холограмата, служим не само на себе си, а и на голямото цяло, от което сме неизменна част. За да няма раздор вътре в нас и в живота ни.

Изображенията на Universal Waite Tarot DE са с любезното разрешение на Königsfurt-Urania Verlag © 1990 U.S.Games Systems, Inc./2003 AGMüller Urania.

Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си

Авторите

Оферти