Таро карта на деня

Авторът на Таро рубриката е Илиана Смилянова

Авторът на Таро рубриката е Илиана Смилянова
ХІV. УМЕРЕНОСТ

ХІV. УМЕРЕНОСТ

Ден, който ще ви покаже нагледно вашата вътрешна хармония или липсата на такава, както и какво я подпомага или нарушава. Стремите се към умереност и въздържаност - на думи и дела, или се усещате разкъсвани от крещящи противоречия. Ден на правене на компромиси или отказ от такива. Стремежът към хармония може да бъде подпомогнат от целебен досег с произведения на изкуството.

Картата на деня е различна и индивидуална за всеки и може да бъде изтеглена само веднъж на ден.

С любезното разрешение на Königsfurt-Urania Verlag, Krummwisch, © Königsfurt-Urania Verlag, Krummwisch/Deutschland. www.koenigsfurt-urania.com

Какво е Таро карта на деня?

Изтеглянето на Карта таро на деня е един от сигурните начини да получим ключова информация за основния принцип, който е активен за нас през съответния ден, а същевременно ни дава възможност да опознаем отделните карти, да вникнем в тяхното значение, да изучим тяхната символика. След изтеглянето на такава карта (което е препоръчително да стане сутринта на съответния ден) събитията, хората, срещите, всеки елемент от деня ще са своеобразни посланици на принципа, отразен в изтеглената карта, ще носят нейното "съобщение".

Посланието, урокът на картата понякога са ясни, категорични и недвусмислени, понякога трудно се разпознават, скрити зад детайли: филм, който дават по телевизията, книга, която четем или виждаме в ръцете на някой друг, песен, която си тананикаме, случайно дочут разговор.

Една от основните задачи на такова изострено, повишено внимание е да ни държи "будни" за всичко, което става около нас и в самите нас, съзнаващи това, което ни се случва, да ни помогне да бъдем съзнателни участници, а не механични фигури по "шахматната дъска" на нашето ежедневие. Всичко това същевременно ни дава възможност да имаме готовност за възможностите и изпитанията, които ще почукат на вратата ни този ден - да можем да ги познаем и използваме максимално. Дадената карта таро ни показва наличната тенденция и възможностите за нейното използване или възпрепятстване, за нейното хармонично или дисхармонично изживяване.

Препоръчително е да записваме картата и своите наблюдения за съответния дtен, за да можем след време да се върнем към нея и отново да я премислим, вече от дистанцията на времето, с други очи.

Посланието на картата може да ни звучи противоречиво, но това е следствие от двойствената проява на дадения принцип като активен или пасивен, мъжки или женски, положителен или отрицателен. Денят е рожба на нашия собствен избор между две основни възможности, на нашите действия и реакции, на нашето отношение и поведение към всичко, което ни се случва и което сами създаваме.

Таро картата за деня може да бъде наш вътрешен съветник и помощник по пътя ни, онагледявайки и озвучавайки вътрешния ни глас, който знае накъде водят стъпките ни. Защото всеки нов ден ни дава възможност да родим себе си отново – не такива, каквито си мислим, че сме, а такива каквито сме създадени да бъдем.

Таро карта на декадата

ДЕСЕТКА МЕЧОВЕ

ДЕСЕТКА МЕЧОВЕ

11.06.2019 - 20.06.2019

Астрологично съответствие – Слънце в Близнаци

Ключ. 10/1, Един за всички, всички за един/Любов. Да разпознаем в другите свои мисли и думи, които изцеляват или нараняват. Да превърнем любовта в опорна точка, около която да преобърнем светогледа и света си.
Идеи.  Да приключим болезнена, изчерпана ситуация. Да се освободим от зависимост. Да се подготвим да започнем наново, "на чисто".
Чувства, емоции, настроение. Рекапитулация, осмисляне, освободеност, опрощение.
Мисли. "Мнозина, които са първи, ще бъдат последни, а последните – първи." - Матей 19:30. Моята биография е моят учебник. "Това, което за гъсеницата е краят на света, за Учителя е пеперуда." - Ричард  Бах "Вашето страдание е разчупването на черупката, която е затвор за вашето прозрение." - Халил Джубран
Действия, постъпки. Да разпознаем в какво сме достигнали дъното и да се оттласнем нагоре. Да преживеем идеен и мисловен обрат.
Трудности, проблеми. "Да си измием ръцете." Да бъдем инертни. Да зациклим. Да се страхуваме да прекъснем обвързаност, която ни изчерпва. Да жертваме себе си в името на собствената си концепция. Да объркаме центъра, около който се въртим.
Шансове. Да провокираме и преживеем важна житейска трансформация. Да научим труден, понякога болезнен урок. Да израснем. Да се изчистим от свои и чужди наслагвания, които замъгляват и изкривяват гледната ни точка и отнемат свободата ни. Да изцелим стари рани.
Въпроси. Какво съм си "надробил"? Кой е моят "нож в гърба"? С какво е време да приключа? За каква промяна съм готов?
Периодът в декадата на Десетка мечове (11 юни –  20 юни всяка година) е подходящ да затворим стара житейска "страница" и да се подготвим за ново начало.
Потърсете изчерпани ситуации или отношения, в които се чувствате наранени, отхвърлени, обидени, използвани. Открийте и огледалната им проява – в която вие сте (или сте били) "нож в гърба" някому или на самите себе си.
Потърсете къде промяната е наложителна и не я отлагайте, приемете я като осъзната необходимост. Открийте "пробойните", приемете "щетите" и прочистете внимателно нанесените рани, за да започнете процес на опрощаване, освобождаване и изцеляване. Възползвайте се от възможността задълбочено да анализирате, да вдъхвате нов живот на замиращи, занемарени отношения и занимания, не се отказвайте преждевременно, преди да сте опитали да изцелите и съхраните онова, което е истинно и ценно, но и не задълбавайте в изначално повърхностни или окончателно изчерпани дела, не се превръщайте в жертва на криворазбрани задължения и обвързаности. Освободете се от саморазрушителни навици и нагласи.
Достигнали собствените си граници, потърсете отново път към центъра, обновете своя фокус. Превърнете агресията в активност, простете се със склонността си да цените себе си и другите според направените жертви. Концентрирайте се върху края преди началото – не бързайте да започвате нещо ново, преди да сте приключили стари дела и опростили стари дългове. За да подпомогнете промяната, за която жадувате, като да се превърнете в неин носител.

Какво е Таро карта на декадата?

Времето има своето не само количествено, но и качествено измерение, което "ражда" съответни на това качество хора, срещи и събития. В картите таро това качество на времето е “скрито” до голяма степен зад 36 карти от т.н. младши аркани, всяка от които онагледява възможностите и задачите на десетина дена от календарната година.

Принципът на действащата Таро карта на декадата ни помага да се ориентираме в предизвикателствата на съответния времеви период, в неговите трудности и шансове, задава ни "тон", с който да резонираме, посока, която да следваме, за да подпомогнем себе си в подреждането и хармонизирането на вътрешния и външния ни свят, в затварянето на стари и отварянето на нови врати, в създаването и адекватното изразяване на нужните идеи, мисли, чувства, емоции и постъпки. По този начин, бидейки съответни на качеството на времето, синхронизираме това, което е вътре в нас, с това, което ни заобикаля, това, което е било и ще бъде – с това, което е. И така, на принципа на холограмата, служим не само на себе си, а и на голямото цяло, от което сме неизменна част. За да няма раздор вътре в нас и в живота ни.

Изображенията на Universal Waite Tarot DE са с любезното разрешение на Königsfurt-Urania Verlag © 1990 U.S.Games Systems, Inc./2003 AGMüller Urania.

Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си

Авторите

Оферти