Таро карта на деня

Авторът на Таро рубриката е Илиана Смилянова

Авторът на Таро рубриката е Илиана Смилянова
КРАЛ ПЕНТАКЛИ

КРАЛ ПЕНТАКЛИ

Днес имате възможност да реализирате на практика свои намерения и проекти, да постигнете и видите някакъв конкретен резултат благодарение на проявени от вас качества като практичност, цялостен, обхватен поглед върху наличната ситуация, методичност, упорство и постоянство, използването на полезни връзки и познанства, на практически знания, които притежавате. А може подобна роля да изиграе в днешния ви ден човек с подобен начин на мислене, с голямо влияние в нужната ви област, със стаж и опит, както и щедър на съвети и конкретна подкрепа. Такъв човек е упорит и постоянен, на него може да се разчита, но в определени случаи може да бъде прекалено предпазлив и муден, прекалено прагматичен.

Картата на деня е различна и индивидуална за всеки и може да бъде изтеглена само веднъж на ден.

С любезното разрешение на Königsfurt-Urania Verlag, Krummwisch, © Königsfurt-Urania Verlag, Krummwisch/Deutschland. www.koenigsfurt-urania.com

Какво е Таро карта на деня?

Изтеглянето на Карта таро на деня е един от сигурните начини да получим ключова информация за основния принцип, който е активен за нас през съответния ден, а същевременно ни дава възможност да опознаем отделните карти, да вникнем в тяхното значение, да изучим тяхната символика. След изтеглянето на такава карта (което е препоръчително да стане сутринта на съответния ден) събитията, хората, срещите, всеки елемент от деня ще са своеобразни посланици на принципа, отразен в изтеглената карта, ще носят нейното "съобщение".

Посланието, урокът на картата понякога са ясни, категорични и недвусмислени, понякога трудно се разпознават, скрити зад детайли: филм, който дават по телевизията, книга, която четем или виждаме в ръцете на някой друг, песен, която си тананикаме, случайно дочут разговор.

Една от основните задачи на такова изострено, повишено внимание е да ни държи "будни" за всичко, което става около нас и в самите нас, съзнаващи това, което ни се случва, да ни помогне да бъдем съзнателни участници, а не механични фигури по "шахматната дъска" на нашето ежедневие. Всичко това същевременно ни дава възможност да имаме готовност за възможностите и изпитанията, които ще почукат на вратата ни този ден - да можем да ги познаем и използваме максимално. Дадената карта таро ни показва наличната тенденция и възможностите за нейното използване или възпрепятстване, за нейното хармонично или дисхармонично изживяване.

Препоръчително е да записваме картата и своите наблюдения за съответния дtен, за да можем след време да се върнем към нея и отново да я премислим, вече от дистанцията на времето, с други очи.

Посланието на картата може да ни звучи противоречиво, но това е следствие от двойствената проява на дадения принцип като активен или пасивен, мъжки или женски, положителен или отрицателен. Денят е рожба на нашия собствен избор между две основни възможности, на нашите действия и реакции, на нашето отношение и поведение към всичко, което ни се случва и което сами създаваме.

Таро картата за деня може да бъде наш вътрешен съветник и помощник по пътя ни, онагледявайки и озвучавайки вътрешния ни глас, който знае накъде водят стъпките ни. Защото всеки нов ден ни дава възможност да родим себе си отново – не такива, каквито си мислим, че сме, а такива каквито сме създадени да бъдем.

Таро карта на декадата

ПЕТИЦА МЕЧОВЕ

ПЕТИЦА МЕЧОВЕ

20.01.2022 - 29.01.2022

Астрологично съответствие – Венера във Водолей

Ключ. 5, Благост. Да облагородяваме, не да унищожаваме.
Идеи.  Да бъдем будни за собствената си съвест. Да обичаме със строга любов.
Чувства, емоции, нагласа. Яснота, решителност, твърдост, мекота, устойчивост, издръжливост, грижовност.
Мисли. "Нямат нужда от лекар здравите, но болните." Ев.Л.5:31  „Не може и вълкът да е сит, и агнето да е цяло.”  „За да спечели един, не трябва да загуби друг. За да спечели един, всички трябва да спечелят." Курс на чудесата 
Действия, постъпки. Да поемем отговорност за своите действия и бездействия. Да не избягваме нужните, възпитателни сблъсъци. Да не влизаме в самоцелни битки за надмощие.
Трудности, проблеми. Да мислим „черно-бяло”. Да приемаме, че "победителите не ги съдят" и че "целта оправдава средствата". Да бъдем подсъзнателно агресивни към другите, а следователно – към себе си. Да обърнем гръб, вместо да погледнем в очите.
Шансове. Да се освободим от модела "жертва – агресор". Да не съдим, за да не бъдем съдени. Не да се страхуваме от критиката, а да се стремим към любовта. Не да бягаме, а да устояваме и да (се) променяме.
Въпроси. Кога жертвата е по-жестока от агресора? Умея ли да отхвърлям с любов и уважение? Умея ли да губя лесни битки? А да печеля трудни победи? В кои чужди битки съм участвал? Кои свои сражения не съм провел?

Периодът в декадата на Петица мечове (от 20 януари до 29 януари всяка година) е подходящ да насочите енергията си не срещу нещо или някого, а за – в подкрепа на онова, което е благо и истинно.
Бъдете честни и открити – и към себе си, и към другите. Мерете с една мяра и победителите, и победените, и своите, и чуждите. Открийте онези "чужди елементи", от които се възмущавате и разграничавате, онова, което осъждате и искате да бъде премахнато. Приемете неговото право на съществуване на определено ниво на реалността и потърсете у себе си благост и милост към различното.
Открийте умението да променяте собствената си честота и така да приемате различни "програми"  на житейското си "радио". Работете върху способността да моделирате себе си, живота си – с изборите, които правите във всеки един момент.
Вижте в начина, по който мислите, говорите и се отнасяте към другите, огледало на отношението ви към самите вас. Не поощрявайте погрешно мислене или поведение, бъдете коректив – но облагородете "оръжията" си, настройте ги за взаимно изцеление и освобождаване, не за битка "на живот и смърт". За да посеете семена, чиито плодове да жънете с радост и благодарност.

Какво е Таро карта на декадата?

Времето има своето не само количествено, но и качествено измерение, което "ражда" съответни на това качество хора, срещи и събития. В картите таро това качество на времето е “скрито” до голяма степен зад 36 карти от т.н. младши аркани, всяка от които онагледява възможностите и задачите на десетина дена от календарната година.

Принципът на действащата Таро карта на декадата ни помага да се ориентираме в предизвикателствата на съответния времеви период, в неговите трудности и шансове, задава ни "тон", с който да резонираме, посока, която да следваме, за да подпомогнем себе си в подреждането и хармонизирането на вътрешния и външния ни свят, в затварянето на стари и отварянето на нови врати, в създаването и адекватното изразяване на нужните идеи, мисли, чувства, емоции и постъпки. По този начин, бидейки съответни на качеството на времето, синхронизираме това, което е вътре в нас, с това, което ни заобикаля, това, което е било и ще бъде – с това, което е. И така, на принципа на холограмата, служим не само на себе си, а и на голямото цяло, от което сме неизменна част. За да няма раздор вътре в нас и в живота ни.

Изображенията на Universal Waite Tarot DE са с любезното разрешение на Königsfurt-Urania Verlag © 1990 U.S.Games Systems, Inc./2003 AGMüller Urania.

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си

Авторите

Оферти