Таро карта на деня

Авторът на Таро рубриката е Илиана Смилянова

Авторът на Таро рубриката е Илиана Смилянова
І. МАГЪТ

І. МАГЪТ

Притежавате силата, волята и целеустремеността да се справите с всичко, което този ден ще ви предложи . Можете да творите добро или да злоупотребите с "магическия жезъл", който днес е в ръцете ви. Енергията, която днес ще усещате да преминава през вас, по своя воля можете да използвате, за да творите и за другите или единствено за лична изгода.

Картата на деня е различна и индивидуална за всеки и може да бъде изтеглена само веднъж на ден.

С любезното разрешение на Königsfurt-Urania Verlag, Krummwisch, © Königsfurt-Urania Verlag, Krummwisch/Deutschland. www.koenigsfurt-urania.com

Какво е Таро карта на деня?

Изтеглянето на Карта таро на деня е един от сигурните начини да получим ключова информация за основния принцип, който е активен за нас през съответния ден, а същевременно ни дава възможност да опознаем отделните карти, да вникнем в тяхното значение, да изучим тяхната символика. След изтеглянето на такава карта (което е препоръчително да стане сутринта на съответния ден) събитията, хората, срещите, всеки елемент от деня ще са своеобразни посланици на принципа, отразен в изтеглената карта, ще носят нейното "съобщение".

Посланието, урокът на картата понякога са ясни, категорични и недвусмислени, понякога трудно се разпознават, скрити зад детайли: филм, който дават по телевизията, книга, която четем или виждаме в ръцете на някой друг, песен, която си тананикаме, случайно дочут разговор.

Една от основните задачи на такова изострено, повишено внимание е да ни държи "будни" за всичко, което става около нас и в самите нас, съзнаващи това, което ни се случва, да ни помогне да бъдем съзнателни участници, а не механични фигури по "шахматната дъска" на нашето ежедневие. Всичко това същевременно ни дава възможност да имаме готовност за възможностите и изпитанията, които ще почукат на вратата ни този ден - да можем да ги познаем и използваме максимално. Дадената карта таро ни показва наличната тенденция и възможностите за нейното използване или възпрепятстване, за нейното хармонично или дисхармонично изживяване.

Препоръчително е да записваме картата и своите наблюдения за съответния дtен, за да можем след време да се върнем към нея и отново да я премислим, вече от дистанцията на времето, с други очи.

Посланието на картата може да ни звучи противоречиво, но това е следствие от двойствената проява на дадения принцип като активен или пасивен, мъжки или женски, положителен или отрицателен. Денят е рожба на нашия собствен избор между две основни възможности, на нашите действия и реакции, на нашето отношение и поведение към всичко, което ни се случва и което сами създаваме.

Таро картата за деня може да бъде наш вътрешен съветник и помощник по пътя ни, онагледявайки и озвучавайки вътрешния ни глас, който знае накъде водят стъпките ни. Защото всеки нов ден ни дава възможност да родим себе си отново – не такива, каквито си мислим, че сме, а такива каквито сме създадени да бъдем.

Таро карта на декадата

ПЕТИЦА ПЕНТАКЛИ

ПЕТИЦА ПЕНТАКЛИ

21.04.2019 - 30.04.2019

Астрологично съответствие - Меркурий в Телец

Ключ. 5, Благост.  Да преминаваме през житейските изпитания с благодарност и без да забравяме, че храмът е вътре в самите нас.

Идеи.  Да рискуваме и да излезем извън познатите и сигурни граници, да израснем и да изпитаме себе си в нова житейска ситуация. Да (си) помогнем в нужда. Да бъдем пионери и да потърсим нов, неутъпкан път.

Чувства, емоции, настроение. Вяра, усещане за смисъл, упоритост, издръжливост. Съчувствие.

Мисли. Болестта е защитен механизъм срещу истината. (Курс на чудесата) "Приятел в нужда се познава." Всяка криза е шанс.

Действия, постъпки. Да поискаме или да дадем ценен съвет, да се ангажираме. Да потърсим какво сме загърбили, кое „куца” – в работата, в отношенията, в начина, по който общуваме със себе си и със своите близки.

Трудности, проблеми. Да (се) предадем, да (си) изневерим. Да избягваме предизвикателствата. Да подценяваме себе си, да се чувстваме бедни и изоставени. Да прехвърлим опората си върху някого или нещо извън самите нас. Да предприемем ненужни рискове, да допуснем ненужни загуби. Да се изчерпим енергийно.

Шансове. Да избегнем или да преодолеем житейска криза. Да научим и приложим на практика важен житейски урок. Да развием ценни умения за справяне в  трудни ситуации. Да изпитаме "в нужда" какви приятели имаме – и какви приятели сме самите ние.

Въпроси. От какво се срамувам? Може ли "болен здрав да носи"? Оправдано ли е насилието  "за добро"?

Периодът в декадата на Петица пентакли (от 21 април до 30 април всяка година) е подходящ да се отворим за промени и да приемем попътните трудности и предизвикателства, които каляват духа и тялото ни.

Провокирайте себе си и излезте "навън", потърсете нов източник на енергия, нова гледна и опорна точка. Разчупете статуквото, допуснете известен риск, не се презастраховайте – за да не ограничите сами себе си в рамките на "добре познатото" зло или добро. При необходимост признайте и назовете актуален проблем, "рана", приемете ги, споделете ги, за да може след време да намерите решение и лек за тях.

Излезте извън кръга на собствените си проблеми  – ангажирайте се с някого "другиго", споделете грижите му, превърнете се в приятел, в "друг"-ар.

Научете се да изразходвате навременно и уместно енергията си, силите си – особено ако  преминавате през труден и несигурен участък от пътя. Доверете се на интуицията си, повярвайте си. Следвайте пътя си и търсете ключа към решенията си вътре в самите вас – значимите житейски врати се отключват отвътре.

Какво е Таро карта на декадата?

Времето има своето не само количествено, но и качествено измерение, което "ражда" съответни на това качество хора, срещи и събития. В картите таро това качество на времето е “скрито” до голяма степен зад 36 карти от т.н. младши аркани, всяка от които онагледява възможностите и задачите на десетина дена от календарната година.

Принципът на действащата Таро карта на декадата ни помага да се ориентираме в предизвикателствата на съответния времеви период, в неговите трудности и шансове, задава ни "тон", с който да резонираме, посока, която да следваме, за да подпомогнем себе си в подреждането и хармонизирането на вътрешния и външния ни свят, в затварянето на стари и отварянето на нови врати, в създаването и адекватното изразяване на нужните идеи, мисли, чувства, емоции и постъпки. По този начин, бидейки съответни на качеството на времето, синхронизираме това, което е вътре в нас, с това, което ни заобикаля, това, което е било и ще бъде – с това, което е. И така, на принципа на холограмата, служим не само на себе си, а и на голямото цяло, от което сме неизменна част. За да няма раздор вътре в нас и в живота ни.

Изображенията на Universal Waite Tarot DE са с любезното разрешение на Königsfurt-Urania Verlag © 1990 U.S.Games Systems, Inc./2003 AGMüller Urania.

Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти