Таро карта на деня

Авторът на Таро рубриката е Илиана Смилянова

Авторът на Таро рубриката е Илиана Смилянова
ПЕТИЦА ЧАШИ

ПЕТИЦА ЧАШИ

Днешният ден може да ви донесе емоционални разочарования, неудовлетвореност и провалени планове, неоправдани, излъгани очаквания. Всичко това може да има своите реални основания, но същевременно може до голяма степен да бъде преувеличено от самите вас, които в такъв ден сте склонни да отричате цялото заради детайла, да не виждате плюсовете покрай наличните минуси. Но днес може и да успеете да преодолеете собствения си песимизъм и негативизъм, да намерите изход от трудна ситуацията, да преоткриете собствения си извор на вяра, надежда и любов.

Картата на деня е различна и индивидуална за всеки и може да бъде изтеглена само веднъж на ден.

С любезното разрешение на Königsfurt-Urania Verlag, Krummwisch, © Königsfurt-Urania Verlag, Krummwisch/Deutschland. www.koenigsfurt-urania.com

Какво е Таро карта на деня?

Изтеглянето на Карта таро на деня е един от сигурните начини да получим ключова информация за основния принцип, който е активен за нас през съответния ден, а същевременно ни дава възможност да опознаем отделните карти, да вникнем в тяхното значение, да изучим тяхната символика. След изтеглянето на такава карта (което е препоръчително да стане сутринта на съответния ден) събитията, хората, срещите, всеки елемент от деня ще са своеобразни посланици на принципа, отразен в изтеглената карта, ще носят нейното "съобщение".

Посланието, урокът на картата понякога са ясни, категорични и недвусмислени, понякога трудно се разпознават, скрити зад детайли: филм, който дават по телевизията, книга, която четем или виждаме в ръцете на някой друг, песен, която си тананикаме, случайно дочут разговор.

Една от основните задачи на такова изострено, повишено внимание е да ни държи "будни" за всичко, което става около нас и в самите нас, съзнаващи това, което ни се случва, да ни помогне да бъдем съзнателни участници, а не механични фигури по "шахматната дъска" на нашето ежедневие. Всичко това същевременно ни дава възможност да имаме готовност за възможностите и изпитанията, които ще почукат на вратата ни този ден - да можем да ги познаем и използваме максимално. Дадената карта таро ни показва наличната тенденция и възможностите за нейното използване или възпрепятстване, за нейното хармонично или дисхармонично изживяване.

Препоръчително е да записваме картата и своите наблюдения за съответния дtен, за да можем след време да се върнем към нея и отново да я премислим, вече от дистанцията на времето, с други очи.

Посланието на картата може да ни звучи противоречиво, но това е следствие от двойствената проява на дадения принцип като активен или пасивен, мъжки или женски, положителен или отрицателен. Денят е рожба на нашия собствен избор между две основни възможности, на нашите действия и реакции, на нашето отношение и поведение към всичко, което ни се случва и което сами създаваме.

Таро картата за деня може да бъде наш вътрешен съветник и помощник по пътя ни, онагледявайки и озвучавайки вътрешния ни глас, който знае накъде водят стъпките ни. Защото всеки нов ден ни дава възможност да родим себе си отново – не такива, каквито си мислим, че сме, а такива каквито сме създадени да бъдем.

Таро карта на декадата

ДВОЙКА МЕЧОВЕ

ДВОЙКА МЕЧОВЕ

23.09.2020 - 02.10.2020

Астрологично съответствие – Луна във Везни

Ключ. 2, Радост. Радостта ни да идва отвътре.
Идеи. Признайте и приемете трудна или противоречива ситуация, вижте я с вътрешните си очи; потърсете точката на пресичане, а не на разминаване на възгледите и интересите.
Чувства, емоции, настроение. Разбиране, спокойствие, смирение, уравновесеност, допускане, обмен.
Мисли. "Спри да критикуваш и ще станеш веднага интуитивен."
Мисля със сърцето, чувствам с ума.
"Който познава бялото и приема черното, става мяра за всичко под небето." Лао Дзъ
Действия, постъпки. Приемете съществуващ конфликт, подпомогнете по възможност нужното временно равновесие между различните страни, потърсете компромис там, където това е възможно и допустимо за вас.
Трудности, проблеми. Да бъдем неустойчиви, неспокойни и неудовлетворени. Да се раздвоим. Да (си) обърнем гръб. Да загубим мяра. Да се превърнем в съдници на себе си и другите.
Шансове. Да водим конструктивен диалог. Да посрещнем различното, разединеното. Да прогледнем отвъд формата. Да открием радостта на мястото на страха.
Въпроси. Гледам или виждам? Смирен или примирен съм? Използвам ли интуицията си или се страхувам от нея? Какво съкровище е скрито в мене? Кога фигурата става фон?
Периодът в декадата на Двойка мечове (от 23 септември до 2 октомври всяка година) е подходящ да прогледнем за скритата, "другата" страна на нещата и да се научим да пазим своето вътрешно равновесие независимо от обстоятелствата.
Насочете погледа си навътре, към същността, скрита зад повърхността и формата. Проявете интерес към онова, което е или ви е било непознато, чуждо, вижте го със сърцето си. Не го атакувайте, а проявете разбиране, потърсете силата си да променяте различното през приемането му на вътрешно ниво.
Балансирайте мислите и чувствата – помислете за чувствата си, почувствайте мислите си.
Прогледнете за противоположните страни на всяка една среща и ситуация. Бъдете дипломатични, безпристрастни, но не безразлични и безстрастни.
Изцелете отношението си към неизвестността. Планирайте следващата си стъпка, но отпуснете желанието за контрол над другите и ситуацията. Допуснете възможността неизвестните фактори не да осуетят намеренията ви, а да ги придвижат във вярна и хармонична посока.
Не игнорирайте страховете си, погледнете ги в очите. Потърсете доколко реални (основателни) и доколко напразни (суеверни, всуе) са те.
Уравновесете правата и задълженията, споделете трудностите. Допуснете правото на съществуване на онова, което не познавате и не разбирате и което досега е пораждало отхвърляне и съпротива. За да oсвободите спящ скрит потенциал и да откриете "съкровища, пазени в тъмни места".

Какво е Таро карта на декадата?

Времето има своето не само количествено, но и качествено измерение, което "ражда" съответни на това качество хора, срещи и събития. В картите таро това качество на времето е “скрито” до голяма степен зад 36 карти от т.н. младши аркани, всяка от които онагледява възможностите и задачите на десетина дена от календарната година.

Принципът на действащата Таро карта на декадата ни помага да се ориентираме в предизвикателствата на съответния времеви период, в неговите трудности и шансове, задава ни "тон", с който да резонираме, посока, която да следваме, за да подпомогнем себе си в подреждането и хармонизирането на вътрешния и външния ни свят, в затварянето на стари и отварянето на нови врати, в създаването и адекватното изразяване на нужните идеи, мисли, чувства, емоции и постъпки. По този начин, бидейки съответни на качеството на времето, синхронизираме това, което е вътре в нас, с това, което ни заобикаля, това, което е било и ще бъде – с това, което е. И така, на принципа на холограмата, служим не само на себе си, а и на голямото цяло, от което сме неизменна част. За да няма раздор вътре в нас и в живота ни.

Изображенията на Universal Waite Tarot DE са с любезното разрешение на Königsfurt-Urania Verlag © 1990 U.S.Games Systems, Inc./2003 AGMüller Urania.

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си

Авторите

Оферти