Таро карта на деня

Авторът на Таро рубриката е Илиана Смилянова

Авторът на Таро рубриката е Илиана Смилянова
ТРОЙКА ЧАШИ

ТРОЙКА ЧАШИ

Съвместното празнуване и веселие е мотото на този ден, в който споделената радост става двойна, а споделената мъка намалява наполовина. Ден, в който дори самата среща с приятели е повод за празник. Но склонността ни да се отдадем на удоволствия днес може да ни доведе и до типичните злоупотреби с насладите, от които на другия ден най-малкото последствие е главоболието.

Картата на деня е различна и индивидуална за всеки и може да бъде изтеглена само веднъж на ден.

С любезното разрешение на Königsfurt-Urania Verlag, Krummwisch, © Königsfurt-Urania Verlag, Krummwisch/Deutschland. www.koenigsfurt-urania.com

Какво е Таро карта на деня?

Изтеглянето на Карта таро на деня е един от сигурните начини да получим ключова информация за основния принцип, който е активен за нас през съответния ден, а същевременно ни дава възможност да опознаем отделните карти, да вникнем в тяхното значение, да изучим тяхната символика. След изтеглянето на такава карта (което е препоръчително да стане сутринта на съответния ден) събитията, хората, срещите, всеки елемент от деня ще са своеобразни посланици на принципа, отразен в изтеглената карта, ще носят нейното "съобщение".

Посланието, урокът на картата понякога са ясни, категорични и недвусмислени, понякога трудно се разпознават, скрити зад детайли: филм, който дават по телевизията, книга, която четем или виждаме в ръцете на някой друг, песен, която си тананикаме, случайно дочут разговор.

Една от основните задачи на такова изострено, повишено внимание е да ни държи "будни" за всичко, което става около нас и в самите нас, съзнаващи това, което ни се случва, да ни помогне да бъдем съзнателни участници, а не механични фигури по "шахматната дъска" на нашето ежедневие. Всичко това същевременно ни дава възможност да имаме готовност за възможностите и изпитанията, които ще почукат на вратата ни този ден - да можем да ги познаем и използваме максимално. Дадената карта таро ни показва наличната тенденция и възможностите за нейното използване или възпрепятстване, за нейното хармонично или дисхармонично изживяване.

Препоръчително е да записваме картата и своите наблюдения за съответния дtен, за да можем след време да се върнем към нея и отново да я премислим, вече от дистанцията на времето, с други очи.

Посланието на картата може да ни звучи противоречиво, но това е следствие от двойствената проява на дадения принцип като активен или пасивен, мъжки или женски, положителен или отрицателен. Денят е рожба на нашия собствен избор между две основни възможности, на нашите действия и реакции, на нашето отношение и поведение към всичко, което ни се случва и което сами създаваме.

Таро картата за деня може да бъде наш вътрешен съветник и помощник по пътя ни, онагледявайки и озвучавайки вътрешния ни глас, който знае накъде водят стъпките ни. Защото всеки нов ден ни дава възможност да родим себе си отново – не такива, каквито си мислим, че сме, а такива каквито сме създадени да бъдем.

Таро карта на декадата

СЕДМИЦА ЖЕЗЛИ

СЕДМИЦА ЖЕЗЛИ

12.08.2019 - 22.08.2019

Астрологично съответствие – Марс в Лъв

Ключ. 7, Вяра. Да повярваме в себе си. Да не (си) изневеряваме.
Идеи. Да потърсим област, в която се чувстваме различни, несигурни и колебливи – и "да премерим сили", като тестваме нов подход, нова гледна точка и отношение.
Чувства, емоции, настроение. Самостоятелност, ангажираност, увереност, борбеност, решимост, устойчивост.
Мисли. "И сам воинът е воин."
"...всеки от вас следва да бъде сам в своето познание за Бога и в представата си за света." Халил Джубран
"Аз съм решен да виждам нещата различно." Курс на чудесата
"Малко квас заквасва цялото тесто." Гал.5:9
Действия, постъпки. Стъпете здраво на земята, потърсете различна гледна и опорна точка, за да устоите на вътрешни и външни изкушения и провокации и да (се) убедите в истинността и правотата на своите идеи и убеждения.
Трудности, проблеми. Да се предадем, ненужно да отстъпим пред натиска на мнозинството. Да се страхуваме да бъдем различни, да бъдем себе си. Да търсим самоцелни конфронтации и провокации, да се превърнем тенденциозно в провокатори, в неверници.
Шансове. Да си припомним кои сме. Да видим себе си в нова светлина. Да укрепим своите позиции. Да погледнем на себе си и на актуалната ситуация свише, в перспектива. Да усвоим важно житейско умение. Да се справим със собствените си страхове, съмнения и колебания, с анонимните противници вътре в самите себе си.
Въпроси. Умея ли да се боря за кауза, да (си) бъда верен? Готов ли съм да се отстоявам градивно и добронамерено? Правя ли ненужни отстъпки? Какво е компромисът?
Периодът в декадата на Седмица жезли (от 12 август до 22 август всяка година) е подходящ да разчупим свои остарели идейни шаблони, рамки, които сме надраснали, и да се видим и изявим в истинна светлина.
Изненадайте сами себе си. Бъдете различни. Изневерете на модните, временни житейски тенденции (и в мисленето и поведението). Търсете не одобрение и популярност, а оригиналност и самобитност.
Бъдете будни за настоящето, не водете вчерашни битки и не бягайте в утрешни планове.
Бъдете не агресивни, а борбени и енергични, упорити и последователни, търсете приложение на своите идеи. Отстоявайте правотата си въпреки евентуалните външни и вътрешни съмнения, противоречия и съпротиви. Рискувайте, опитвайте нови и различни отношение и подход. Бъдете себе си, но уважавайте пространството и правото на свободна воля на другите, умението (и задължението) всеки сам да се грижи за себе си, да се себеотстоява
Не издигайте в култ своите идеи, не осъждайте, а обсъждайте, защитавайте не непременно своята, а вярната кауза.
Търсете смисъла в житейските предизвикателства. Бързайте бавно, напредвайте стъпка по стъпка. Усвоявайте и прилагайте наученото по пътя, за да присъствате пълноценно в настоящето, да си припомните онова, което знаете и което изначално ви принадлежи, и да помогнете на материята да послужи на духа, който носи смисъла и знае пътя.

Какво е Таро карта на декадата?

Времето има своето не само количествено, но и качествено измерение, което "ражда" съответни на това качество хора, срещи и събития. В картите таро това качество на времето е “скрито” до голяма степен зад 36 карти от т.н. младши аркани, всяка от които онагледява възможностите и задачите на десетина дена от календарната година.

Принципът на действащата Таро карта на декадата ни помага да се ориентираме в предизвикателствата на съответния времеви период, в неговите трудности и шансове, задава ни "тон", с който да резонираме, посока, която да следваме, за да подпомогнем себе си в подреждането и хармонизирането на вътрешния и външния ни свят, в затварянето на стари и отварянето на нови врати, в създаването и адекватното изразяване на нужните идеи, мисли, чувства, емоции и постъпки. По този начин, бидейки съответни на качеството на времето, синхронизираме това, което е вътре в нас, с това, което ни заобикаля, това, което е било и ще бъде – с това, което е. И така, на принципа на холограмата, служим не само на себе си, а и на голямото цяло, от което сме неизменна част. За да няма раздор вътре в нас и в живота ни.

Изображенията на Universal Waite Tarot DE са с любезното разрешение на Königsfurt-Urania Verlag © 1990 U.S.Games Systems, Inc./2003 AGMüller Urania.

Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си

Авторите

Оферти