Таро карта на деня

Авторът на Таро рубриката е Илиана Смилянова

Авторът на Таро рубриката е Илиана Смилянова
ЧЕТВОРКА МЕЧОВЕ

ЧЕТВОРКА МЕЧОВЕ

Днес е подходящ ден за размисъл и съсредоточаване, за събиране на силите, за премисляне и осмисляне, за своеобразен отдих между две "сражения". Това прекъсване на обичайната ви активност може да бъде доброволно или принудително. Вътрешната ви нагласа е по-скоро да се затворите (в себе си или вкъщи), да подредите-буквално или образно-своя "интериор" (мисли или вещи).

Картата на деня е различна и индивидуална за всеки и може да бъде изтеглена само веднъж на ден.

С любезното разрешение на Königsfurt-Urania Verlag, Krummwisch, © Königsfurt-Urania Verlag, Krummwisch/Deutschland. www.koenigsfurt-urania.com

Какво е Таро карта на деня?

Изтеглянето на Карта таро на деня е един от сигурните начини да получим ключова информация за основния принцип, който е активен за нас през съответния ден, а същевременно ни дава възможност да опознаем отделните карти, да вникнем в тяхното значение, да изучим тяхната символика. След изтеглянето на такава карта (което е препоръчително да стане сутринта на съответния ден) събитията, хората, срещите, всеки елемент от деня ще са своеобразни посланици на принципа, отразен в изтеглената карта, ще носят нейното "съобщение".

Посланието, урокът на картата понякога са ясни, категорични и недвусмислени, понякога трудно се разпознават, скрити зад детайли: филм, който дават по телевизията, книга, която четем или виждаме в ръцете на някой друг, песен, която си тананикаме, случайно дочут разговор.

Една от основните задачи на такова изострено, повишено внимание е да ни държи "будни" за всичко, което става около нас и в самите нас, съзнаващи това, което ни се случва, да ни помогне да бъдем съзнателни участници, а не механични фигури по "шахматната дъска" на нашето ежедневие. Всичко това същевременно ни дава възможност да имаме готовност за възможностите и изпитанията, които ще почукат на вратата ни този ден - да можем да ги познаем и използваме максимално. Дадената карта таро ни показва наличната тенденция и възможностите за нейното използване или възпрепятстване, за нейното хармонично или дисхармонично изживяване.

Препоръчително е да записваме картата и своите наблюдения за съответния дtен, за да можем след време да се върнем към нея и отново да я премислим, вече от дистанцията на времето, с други очи.

Посланието на картата може да ни звучи противоречиво, но това е следствие от двойствената проява на дадения принцип като активен или пасивен, мъжки или женски, положителен или отрицателен. Денят е рожба на нашия собствен избор между две основни възможности, на нашите действия и реакции, на нашето отношение и поведение към всичко, което ни се случва и което сами създаваме.

Таро картата за деня може да бъде наш вътрешен съветник и помощник по пътя ни, онагледявайки и озвучавайки вътрешния ни глас, който знае накъде водят стъпките ни. Защото всеки нов ден ни дава възможност да родим себе си отново – не такива, каквито си мислим, че сме, а такива каквито сме създадени да бъдем.

Таро карта на декадата

ДЕСЕТКА ПЕНТАКЛИ

ДЕСЕТКА ПЕНТАКЛИ

12.09.2021 - 22.09.2021

Астрологично съответствие – Меркурий в Дева

Ключ. 10/1, Един за всички, всички за един/Любов. Всеки да бъде себе си и любовта да бъде връзка помежду ни.

Идеи. Открийте своите роля и място, своите уместност и полезност. Впишете се в обкръжението си, присъствайте пълноценно, бъдете посредници.

Чувства, емоции, настроение. Свързване, споделяне, принадлежност, загриженост, защитеност, изначална сигурност, цялостно удовлетворение.

Мисли. "Обединението прави силата."

"А който влиза през вратата, е овчар на овцете." Йоан 10:2

"Делникът е ваш храм и ваша религия – ето защо когато влизате в храма, носете със себе си всичко свое." Халил Джубран

Действия, постъпки. Бъдете отговорни, непосредствени и активни. Сътворявайте, съучаствайте. Давайте своята лепта за общото дело.

Трудности, проблеми. Да бъдем сами сред свои. Да загубим центъра. Да (се) подведем. Да бъдем посредствени, да обеднеем. Да създадем и да поддържаме зависимости. Да изгубим идентичността си. Да станем крайни и самоцелни.

Шансове. Да се присъединим. Да запазим или да възстановим целостта, единството. Да (се) сдобрим. Да открием света в себе си и себе си в света. Да финализираме продължително и стойностно начинание. Да си припомним източника. Да си възвърнем смисъла.

Въпроси. Ценя или оценявам себе и другите? На празен ход или на пълна мощност работя? Кои части от житейския ми пъзел са налице и кои все още търся? Кому съм длъжен?

Периодът в декадата на Десетка пентакли (от 12 септември до 22 септември всяка година) е подходящ да опознаем и да приемем многообразието в и около себе си, да подпомогнем проявата на различни аспекти на действителността и да ги свържем в едно цяло.

Изминете стъпките от "алфата" до "омегата". Проявете различните цветове от житейския спектър. Придвижете към финала започнати и недовършени дела, открийте липсващите парчета и задвижете "машината". Бъдете продуктивни и задружни.

Търсете общ, цялостен поглед. Погледнете на своите дейности като на етапи от собственото ви израстване и същевременно като на част от всеобщото дело. Открийте себе си в другите и другите в себе си. Бъдете навсякъде сред свои.

Центрирайте се и така помогнете на другите да открият своя център, да се присъединят. Бъдете неформални. Не приемайте себе си, другите и отношенията си за даденост. Инвестирайте ежедневно внимание и енергия в онова, което сте опознали и постигнали, развивайте го.

Обновявайте се. Надхвърляйте собствените си ограничения, представи и очаквания. Стремете се към опростяване и обединяване, за да разгърнете своя и общия потенциал, да превърнете всяко действие в магическо, работата – в свещенодействие, а срещите си – в целебен проводник на любов и благодарност.

Какво е Таро карта на декадата?

Времето има своето не само количествено, но и качествено измерение, което "ражда" съответни на това качество хора, срещи и събития. В картите таро това качество на времето е “скрито” до голяма степен зад 36 карти от т.н. младши аркани, всяка от които онагледява възможностите и задачите на десетина дена от календарната година.

Принципът на действащата Таро карта на декадата ни помага да се ориентираме в предизвикателствата на съответния времеви период, в неговите трудности и шансове, задава ни "тон", с който да резонираме, посока, която да следваме, за да подпомогнем себе си в подреждането и хармонизирането на вътрешния и външния ни свят, в затварянето на стари и отварянето на нови врати, в създаването и адекватното изразяване на нужните идеи, мисли, чувства, емоции и постъпки. По този начин, бидейки съответни на качеството на времето, синхронизираме това, което е вътре в нас, с това, което ни заобикаля, това, което е било и ще бъде – с това, което е. И така, на принципа на холограмата, служим не само на себе си, а и на голямото цяло, от което сме неизменна част. За да няма раздор вътре в нас и в живота ни.

Изображенията на Universal Waite Tarot DE са с любезното разрешение на Königsfurt-Urania Verlag © 1990 U.S.Games Systems, Inc./2003 AGMüller Urania.

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си

Авторите

Оферти