,,Трябва да се науча да живея с това": Селин Дион разголи душата и тялото си

Селин Дион си постави цел, докато се бори със Синдрома на скования човек.

„Искам да бъда възможно най-добрата“, казва Дион в интервю за новото издание на Vogue France. „Целта ми е да видя отново Айфеловата кула!“

Завръщането към концертите на живо някой ден също мотивира суперзвездата, но докато Дион е непоколебима в отдадеността си да се възстанови от рядкото неврологично заболяване, тя не е толкова сигурна кога ще може да се върне на сцената. И все пак ето я отново на корицата на френския Vogue.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue France (@voguefrance)

„Не мога да отговоря на това, защото в продължение на четири години си казвах, че няма да се върна. Така, както стоят нещата, не мога да застана пред вас и да ви кажа: „Да, след четири месеца“. Не знам... Тялото ми ще ми каже.”

Дион казва, че не е победила болестта. „Все още е в мен и винаги ще бъде. Надявам се, че ще намерим чудо, начин да го излекуваме с научни изследвания, но засега трябва да се науча да живея с това“, казва 56-годишната суперзвезда. „Пет дни в седмицата се подлагам на физическа и вокална терапия. Работя върху пръстите на краката, коленете, прасците, пръстите, пеенето, гласа.“

„Трябва да се науча да живея с това сега и да спра да се съмнявам. В началото се питах: Защо аз? Как се случи това? Какво съм направила? Това моя е грешка ли е?“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue France (@voguefrance)

Дион казва, че е трудно физически и психически да се бори със състояние, за което няма лек.

„Не искам просто да чакам. Морално трудно е да се живее ден за ден. Трудно е, работя много усилено и предстои да бъде още по-трудно“, казва тя. "Утре идва нов ден. Има едно нещо, което винаги ще имам, и това е волята. Това е страстта. Това е мечтата. Това е решимостта.”

Дион обяви, че страда от синдрома през декември 2022 г., когато прекрати плановете си в Resorts World, както и световното й турне Courage. Наскоро тя направи няколко публични изяви, като обяви Тейлър Суифт за носител на наградата Грами за албум на годината на 4 февруари в Лос Анджелис и посети мача между Бостън Бруинс и Ню Йорк Рейнджърс в TD Bank Garden на 21 март.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue France (@voguefrance)

Това доведе до спекулации, разговори и оптимизъм, че тя може да се върне към Resorts World Theatre дори до края на тази година. Засега обаче Дион не се ангажира с този или който и да е времеви хоризонт.

„Така като гледам имам два избора. Или тренирам като спортистка и работя супер усърдно, или се изключвам и всичко свършва, стоя си вкъщи, слушам си песните, заставам пред огледалото си и си пея“, казва тя.

„Избрах да работя с цялото си тяло и душа - от главата до петите, с медицински екип. Искам да бъда възможно най-добрата”

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти