Кралска раздяла: Ще запази ли гръцката принцеса Татяна титлата си след развода?

Гръцкото кралско семейство шокира кралските фенове, когато миналата седмица обяви, че принц Николаос и принцеса Татяна са се разделили и са подали молба за развод.

Съвсем очаквано, тази изненадваща новина породи въпроса дали родената във Венецуела Татяна ще остане принцеса.

Съпрузите често не запазват титлите си след разпадане на брака, като случая с Теси Антони де Насау, бивша принцеса Теси от Люксембург, която се разведе с принц Луи през 2019 г.

Преди развода: Хубавите моменти на принц Николаос и принцеса Татяна

Гръцкото издание на HELLO! обаче получи потвърждение от гръцкото кралско семейство, че Татяна ще запази титлата принцеса, когато разводът на двойката бъде финализиран.

54-годишният принц Николаос и 43-годишната принцеса Татяна прекратиха брака си след близо 14 години заедно.

В изявление гръцкото кралско семейство обяви:

„Принц Николаос и принцеса Татяна след четиринадесет години съвместен живот решиха да разтрогнат брака си. И двамата изразяват колко е трудно това решение, дълбоката признателност и уважение, което имат един към друг, но също и любовта, с която са вървели през всичките тези години. Същите ценности на уважение и разбирателство ще формират основата на връзката им в бъдеще, връзка на дълбоко и искрено приятелство. Те ще продължат да живеят и работят в Гърция, място, където и двамата се чувстват като у дома си. Семейството винаги ще бъдем на тяхна страна. Много ви благодарим за уважението и дискретността."

Принц Николаос, който е третото дете на покойния гръцки крал Константин и неговата вдовица кралица Ан-Мари, започна да се среща с Татяна Блатник в началото на 2000-те. 

Татяна, която е родена в Каракас, Венецуела и е израснала в Швейцария, е учила в колежа Aiglon и по-късно в университета Джорджтаун във Вашингтон. Преди да се омъжи за принц Николаос на 25 август 2010 г., тя работи като организатор на събития за модния дизайнер Даян фон Фюрстенберг.

На сватбата си в Спецес, Гърция кралската булка впечатли в рокля на Angel Sanchez в цвят слонова кост с дантела, докато се омъжи. Татяна получи назаем тиара с диаманти и перли от свекърва си, кралица Ан-Мари, за нейния голям ден.

Принц Николаос и принцеса Татяна за последен път бяха заснети заедно публично в Уиндзор, докато присъстваха на възпоменателна служба за покойния крал Константин в параклиса "Сейнт Джордж" през февруари. Към тях се присъединиха членове на британското, гръцкото и испанското кралско семейство. 

Константин почина на 82-годишна възраст през януари 2023 г., след като страдаше от лошо здраве през последните години от живота си.

Той се възкачи на гръцкия трон през 1964 г. след смъртта на баща си, крал Павел I. Константин беше провъзгласен за крал на 24-годишна възраст, но той управлява само десетилетие, след като военна хунта премахна монархията. Той беше последният крал на Гърция.

Настоящият глава на гръцкото кралско семейство е по-големият брат на принц Николаос, престолонаследникът принц Павлос.

10-те най-интелигентни кралски особи

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти