Кралици без корона: най-могъщите кралски любовници в историята

Историята помни много успешни и силни кралици, които са управлявали с твърда ръка и мъдрост, в някои случаи дори по-добре от своите съпрузи.

Не е тайна обаче, че любовта между престолонаследника и неговата годеница в миналото е била напълно излишен фактор при женитбата.

Ужасът на 10 катастрофални кралски сватби

Политическите и финансовите интереси са били поставяни на първо място при уреждане на кралските бракове. А ако между съпрузите се появи симпатия и уважение, това се е считало за огромен късмет.

Кралицата винаги е носела отговорността да роди и възпита наследниците на трона, докато кралят е имал свободата да потърси щастието в прегръдките на всяка жена, която пожелае. Това не значи, че кралиците не са имали извънбрачни афери, но за това ще разкажем друг път.

Тайните на 9 уникални кралски бижута

Днес ви представяме историите на четири жени, които така и не стават кралици, но пленяват сърцата на кралете до такава степен, че стават едни от най-влиятелните хора в държавата. Те не само осигуряват на семействата си благороднически титли и скъпи замъци, но и ръководят политиката, вземат важни решения и съветват кралските министри по най-важните въпроси.

Грешници, прелюбодейки, опортюнистки – историята ги помни по всякакъв начин, но истината е, че тези жени са успели да се издигнат в един жесток и много мъжки свят. Те не са просто изкусителки, а умели дипломати, образовани компаньонки и обиграни стратези в играта на власт и любов.

Разгледайте галерията, за да разберете как тези четири дами са успели да станат кралици без корона:

Най-могъщите кралски метреси в историята

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти