Усмихнете се широко и празнувайте - днес е световният ден на усмивката!

усмивка жена
Снимка: Thinkstock

Днес се отбелязва Световният ден на усмивката за 20-и път, въведен по идея на американски дизайнер. Днес той се пада в понеделник, което означава едно чудесно начало на седмицата с повод за усмивка и празнуване!

Рекламният дизайнер от Устър, щата Масачузетс, Харви Бол е създал през 1963 г. усмихнатото личице, без да подозира, че то ще се превърне в един от най-разпознаваемите по света символи на доброто настроение и веселието. След това той учредява Световен ден на усмивката, който се чества именно днес.

10 усмихнати цитата >>>

С годините Бол започнал да се притеснява от прекалената комерсиализация на символа му, която заплашвала да погълне първоначалното му значение и цел. Тогава му хрумнала идеята за Световния ден на усмивката - ден, в който всеки от нас да се усмихва и да прави повече добри дела.

Харви Бол обявил първия петък от октомври всяка година за деня, в който усмивката не признава политика, география и религия и обединява всички добри хора по света.

Първото честване е през 1999 г. и Световният ден на усмивката се празнува по цялото земно кълбо и след смъртта на създателя си през 2001 г. Денят на усмивката подтиква хора на всякакви възрасти да проявят креативност в отбелязването на празника.

Снимка: Thinkstock

Възможностите са безброй - най-голямото усмихнато личице, образувано от хора, пускане на балони с оптимистични послания, рисуване с тебешир по уличния асфалт, състезание по хапване на сладкиш, посещения на болници и старчески домове, дежурства в най-близката безплатна кухня, раздаване на сертификати за усмивка.

Единственото задължително нещо в Световния ден на усмивката е да накара възможно най-много хора да се усмихнат и да бъдат добри. 

Честит ден на усмивката!

Още за четене:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти