Повече от прелестна: Какво не знаем за Амал Клуни?

Ден след като любимият на всички ни Джордж Клуни отпразнува рождения си ден, се обръщаме към неговата любима – Амал Клуни. Харесваме начина, по който присъства в публичното пространство – едновременно дискретно и стилно, винаги на място, без излишен шум.

За нея се знаят много неща, като това, че е юрист, но се замислихме колко много не знаем за нея. Събрахме 10 факта, които ще ви бъдат интересни!

Получи вдъхновение от стилната Амал Клуни за облекло в офиса

1. Родена е през 1978 г. в Ливан в интелигентно и заможно семейство: баща й Рамзи Аламудин преподава в университета и основава туристическа компания. Майка й Бария Аламудин е известен журналист и работи като редактор в Al-Hayat и основател на ICE PR.  Говори се, че в началото тя е против връзката на дъщеря й с холивудска звезда, защото Амал може да има много по-вископоставен съпруг, но Джордж Клуни много бързо я обезоръжава с чар и отношение.

2. Когато е на две се преместват в „зеления окръг“ Бъкингамшир, Великобритания. Там учи в престижно частно училище за момичета, а после в Оксфордския колеж, където печели стипендия и е удостоена с академична награда. След това завършва Нюйоркския университет (също със стипендия и награда за отличен успех) и задочен стаж в адвокатска кантора.

амал джордж клуни
Снимка: Getty Images

3. Работи в Международния съд на ООН в Хага като съветник на бившия генерален секретар на ООН Кофи Анан.

4. През 2010 г. Амал се завръща в Лондон и се присъединява към адвокатската кантора в Doughty Street Chambers, където нейни клиенти са Джулиян Асанж, основател на WikiLeaks, бившия министър-председател на Украйна Юлия Тимошенко и други известни личности.

Амал и Джордж Клуни стилни във Венеция

5. Запознава се с Джордж Клуни в една юлска вечер на 2013 г. Негов приятел се обажда и казва, че ще намине във вилата му на езерото в Комо с приятелка. В същия момент във вилата гостуват и родителите на Джордж, който се влюбва в Амал от пръв поглед. 

„Мислех си - О, тя е красива, забавна и много умна“ - описва впечатленията си от първата среща Джордж Клуни и споделя, че се е чувствал много несигурен дали тя ще го хареса, като се има предвид колко е стар вече... Следващите няколко месеца двамата прекарват в размяна на духовити имейли, където той се представя с името на кучето си.

6. Планът му да й предложи брак на романтична вечеря на свещи през 2014 година почти се проваля, защото точно в момента, когато свършват с храненето, Амал става да измие чиниите. Когато се връща, той й казва „Виж зад гърба ти, има запалка в скрина, вземи я“....

Амал Клуни е елегантна в бежово

7. Дизайнът на пръстена е на Клуни, огромният диамант струва 750 хиляди долара. Бъдещата булка обаче съвсем скоро казва, че е адвокат и активист за правата на човека и не може да си позволи да носи такова нещо. Ето защо Джордж купува доста по-скромен пръстен от платина от най-близкия магазин на Cartier, избран от нея.

8. Сватбата им е в седемзвездния хотел Aman Canal Grande във Венеция в края на септември 2014 година. Свидетели са им Синди Крауфорд със съпруга си, а сред гостите присъстват най-добрите приятели на младоженеца (Мат Деймън и жена му), както и съзвездие личности като Анна Уинтур, Боно и др.

9. Сватбената й рокля е последната на Оскар де ла Рента. Тя е от тюл цвят „слонова кост“ и апликации с дантела. Оскар де ла Рента нарича Амал „идеалната булка“, а тя казва „Той е мъж, който всяка жена иска да прегърне!“

10. Амал ражда близнаците Александър и Елла на 6 юни 2017 година. Много кратко след това се връща към юридическата си практика и делата срещу Ислямска държава, където защитава „робите на ИДИЛ“ - жените язиди.

Сияйни заедно: Джордж и Амал Клуни

Прочети още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти