Интуицията или логиката: този бърз тест разкрива вашата движеща сила

Според един мит, който циркулира в обществото, ние използваме едва 10% от капацитета на мозъка си. Въпреки че това твърдение е развенчано отдавна, се смята, че всеки човек има една страна от мозъка – лявата или дясната, която е доминиращата при вземане на решения и дори малки ежедневни дейности.

В началото на миналия век психобиологът и носител на Нобелова награда Роджър У. Спери прави много важни изследвания върху мозъка и неговите две полукълба. Според неговата теория човешкият мозък има две полукълба – ляво и дясно – като двете функционират по различен начин. И само една страна на мозъка може да взема превес за даден човек.

Докато лявата част се свързва повече с аналитичното и методично мислене, дясната се асоциира с творческото мислене и артистичните умения.

Затова се смята, че човек, който е добър в четенето, писането, боравенето с факти, логичните разсъждения и има добри математически умения има доминантно ляво мозъчно управление.

От друга страна, човек, който е силно интуитивен и е привлечен повече от изкуството, мечтите и разчита на въображението, има доминираща дясна страна на мозъка.

тест мозък
Снимка: iStock

Това, разбира се, не означава, че използвате само едната страна на мозъка си. Въпреки че двете полукълба на мозъка функционират по различен начин, те са свързани, работят заедно и се допълват взаимно.

Ако все пак сте любопитни да разберете коя е вашата доминираща част на мозъка и дали сте по-скоро аналитичен или повече интуитивен човек, бързо открийте животното на тази картинка:

Ако сте се вгледали по-внимателно, вече знаете, че на изображението има две животни: глава на тигър и маймуна, висяща от дърво. Кое от двете видяхте първо?

Разберете какво значи това за вашата личност тук >>> към резултатите

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти