Подреждане на детската стаята в три стъпки

Да приучим детето да си подрежда стаята
Снимка: netinfo

Точица

Спомням си каква досада ми беше това (и все още е). Поръчат ми да си прибера стаята. Аз отивам, виждам плюшената маймуна, прибирам я.
Отивам в кухнята при мама.

- Готова съм!
- Не може да си готова толкова бързо!

Добре. Връщам се в стаята. Виждам куклата, прибирам я. И понеже не може да съм готова толкова бързо, сядам да си почета. По някое време мама се провиква:

- Какво правиш?
- Чета. 
- А готова ли си, че четеш?
- Даааааааа!

Естествено, идва и ми посочва всички разхвърляни вещи, които избират най-неподходящия момент да станат видими. И пак си го отнасям незаслужено :)

Тъй като и дъщеря ми - Ането, гледам, е в същата ситуация, опитвам се да й помогна. С думи. (Безчувствена майка такава). 

Задачата "прибери си стаята" е твърде голяма и неясна за нея. Разбивам я на три части. 

Първо, угаси пожарите. Това са местата, където са започнали да се трупат разхвърляни вещи. Който не знае къде да сложи нещо, слага го там, и без друго е вече разхвърляно. И съчка по съчка става пожар. Ето, върху раклата има.

Второ, събери семействата по домовете им. Нещата, които са се изгубили и трябва да намерят братята и сестрите си. Ето тези флумастри по пода; лежат си беззащитни, сега някой ще ги настъпи. Сложи ги в къщата им, точно така. Пластмасовите динозаври живеят в онази кутия. Едно нещо да оставиш, и то няма да може да се прибере за вечеря.

Трето, оправи големите неща. Покривката на леглото, килима; малко работа, но на място. Слънцето на небето, рибата във водата. Така.Засега имам успех - ако искате, пробвайте :)

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти