Мисия - МЕСИЯ

Мисия - МЕСИЯ
Снимка: Велислава Каймаканова-Ножарова

Миро

Честит Рожден Ден, Господи!

На 25 декември, според нас православните, на 6 според арменците, или на 7 януари по юлианския календар, важното е, че Ти се роди.

Роди се не в царски дворец с десетки бавачки, нито в дома на първосвещениците на Израил. Избра малкия Назарет, толкова малък, че доскоро археолозите не знаеха къде е. Избра Скромния дом на дърводелец.

Бог, Твоят баща, можеше да Ти избере бляскаво положение, но Бог Те прати не при богатите и силните на деня. Прати те при нас - отчаяните.

Господи, Ти дойде от дълбоката провинция и от бедно семейство. Толкова бедно, че се роди в обор. Днес честваме рождението Ти. Няма друг човек - завоевател или цар, на който целият свят да празнува рождения ден. Световните столици се смениха, Кир от Персия, Александър от Македония, Наполеон са само прах в праха...

Когато те разпънаха Господи, Ти каза, че царството Ти не е от този свят. Днес Ти си Царят НА СЪРЦАТА.

Когато беше на кръст виновен за невинноста си, Ти прости на разпънатия до теб престъпник. Беше на 33 години, две години по млад от мен сега. Боже, дори в мъката на смъртния си час ти имаше време за нас!

Възкръсна и светлината на рождествената ЗВЕЗДА освети целия отчаян свят!

Нарекоха Те Господ на робите. Гониха Твоето Слово и Твоите ученици. Но нищо не угаси огъня на надеждата, която Ти запали.

Името Ти е ИСУС - което значи Спасител.

Днес, ние осъдените, можем да бъдем невинни в Твоето Име. Ние хората - които бяхме създадени за благословение - сме болни, обременени и отчаяни, може би повече от всякога. Някои са в затвора, скрити от обществото, плащайки за свои и чужди грешки. Други са в затвора на собствените си болни тела, души и страсти. Наистина всички се нуждаем от спасение.

От Спасител.

Ти, който остави славата си в небесата, и се роди между най-бедните и угнетените, Ти най-добре ни разбираш.

Минаха над 2000 години от Твоето идване, и няма друг като Теб!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ГОСПОДИ ИСУСЕ! 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти