Тарт с карамелизирани тиквички и бекон

Неустоимо изкушение за предястие или основно

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

За масленото тесто:

125 г студено масло

250 г брашно

1 жълтък

1/4 ч.ч. студена вода

щипка сол

За пълнежа:

200 г бекон

1/2 глава лук

2 тъмнозелени тиквички

3 стръка мащерка

4 яйца

300 мл пълномаслена течна сметана

1 с.л. зехтин

щипка индийско орехче

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. За тестото сипете брашното, солта и нарязаното на кубчета масло в купа или в кухненски робот. Разбъркайте до получаването на маслени трохи. Добавете жълтъка и водата и разбъркайте за кратко, докато се оформи топка тесто. Извадете тестото върху леко набрашнена повърхност и оформете диск. Увийте в прозрачно фолио и поставете в хладилник за 2 часа.

2. Разточете тестото с дебелина 2 мм между два листа хартия запечене. Поръсете точилката и разточеното тесто с малко брашно. Навийте го върху точилката и го прехвърлете в плитка форма за тарт с подвижно дъно (диаметър 23 см). Притиснете леко към дъното и стените на формата. Отстранете излишното тесто по краищата с острието на нож. Надупчете тестото с вилица. Постелете лист хартия за печене и върху него изсипете зърна ориз или боб за т.нар. "сляпо печене". Поставете формата с тестото в по-голяма тава и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути. След това отстранете хартията със зърната и печете още 5-10 минути, до бледо златисто.

3. За пълнежа загрейте леко зехтина и запържете в него нарязания на тънки полумесеци лук. Нарежете бекона на кубчета (без кожата) и го добавете в тигана. Гответе 5-6 минути. Добавете нарязаните на тънки кръгчета небелени тиквички. Поръсете с листенцата мащерка и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте и гответе 2 минути.

4. В купа разбийте яйцата и добавете сметаната. Разбъркайте. Овкусете с индийско орехче.

5. Изсипете пълнежа от тиквички и бекон върху леко изстиналото изпечено тесто и го разпределете равномерно. Поставете тавата с формата във фурната, изтеглете решетката напред и залейте със сместа от яйца и сметана, тя трябва да достига малко под ръба на тарта. Печете на 180 градуса 20-25 минути.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти