Кексчета с моркови и маскарпоне

Меки и сочни отвътре, хрупкави отвън

3 от общо 2 гласа
70 мин.
Необходими продукти

брашно - 300 гр - 0.57 лв

захар - 200 гр - 0.54 лв

олио - 130 мл - 0.54 лв

моркови - 200 гр - 0.32 лв

яйца - 2 бр - 1.33 лв

канела - 1 ч.л. - 0.04 лв

сода бикарбонат - 1 ч.л. - 0.01 лв

маскарпоне - 100 гр - 2.28 лв

сладкарска сметана - 200 мл - 3.59 лв

пудра захар - 2-3 с.л. - 0.15 лв

Готови ли сте да се влюбите в нещо изненадващо, кексчета с моркови например! Меки и сочни отвътре, хрупкави отвън, с богата глазура от сметана и маскарпоне… Умопомрачително вкусно, особено с чаша студено мляко или пък горещо кафе, или микс от двете.

Кексчетата с моркови на Mate Kitchen са истинско удоволствие. Готови сме да се обзаложим, че няма да споделите и трохичка от своето. За всеки трябва да има поне по едно цяло, за да може да му се наслади докрай. Тестото им е изключително лесно за приготвяне. Морковите му придават влажност, мекота и характерен цвят. Комбинацията с глазурата от маскарпоне е нещото, което прави кексчето толкова запомнящо се. Ако издълбаете по-голям отвор в изпечения мъфин, ще можете да поберете повече от нея. Шприцът е желателен, за да е красиво представянето, но съвсем не е задължителен. Може да напълните и с най-обикновена лъжица. Така готовите кексчета ще имат натурален, домашен вид.

Обикновено консумираме морковите сурови – в смутита и салати – или като добавка към супи и яхнии. Те обаче могат да бъдат превърнати и в изкусителни сладкиши като морковен пай, мъфини, бисквити или торта. Важно е само да ги комбинирате с правилните продукти. Портокалите и кокосът са особено подходяща компания за тях. Канелата също, затова и Mate Kitchen избраха именно нея за аромат на тези кексчета с моркови. Ако тя не е сред любимите ви аромати, може да я замените с настъргана портокалова кора или портокалови корички.

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата и захарта до пухкава смес. Прибавете олиото на тънка струя при непрекъснато бъркане.

2. След като сместа хомогенна, сложете половината обелени и настъргани моркови. Разбъркайте и сипете половината брашното на порции, като бъркате до пълното му усвояване. Накрая добавете содата, канелата и останалото количество моркови и брашно. Разбъркайте на ръка.

3. Разпределете сместа във формички за мъфини. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20-25 минути. Извадете кексчетата и оставете да се охладят върху решетка.

4. Отрежете върховете на кексчетата и с лъжичка издълбайте вътрешността, така че да се оформи малка дупка.

5. Разбийте сметаната в купа и към нея прибавете маскарпонето и пудрата захар. Прехвърлете крема в шприц и напълнете кексчетата. Поръсете с част от трохите, останали от капачетата, цветни пръчици или ядки по желание.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа брашно, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа маскарпоне, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти