Ципура с картофи на фурна

Ципура с картофи на фурна

0 от общо 0 гласа
75 мин.
Необходими продукти

ципура - 2 бр - 12.23 лв

пресни картофи - 1 кг - 1.99 лв

чесън - 3-4 скилидки - 0.32 лв

лимони - 1 бр - 0.21 лв

магданоз - 1 връзка - 1.29 лв

бяло вино - 100 мл - 1.07 лв

зехтин - 80 мл - 0.88 лв

сол на вкус

черен пипер на вкус

Този път Mate Kitchen ще ви изкушат с ципура с ароматни пресни картофи на фурна, провокирани от една натрапчива мисъл. Не знаем на какво мнение сте, но според нас рибата с пържени картофи вече не е класика, а ужасно втръснало клише. Случи ли се тази неприятна трансформация, значи е време да вложим малко въображение. Целта е със същите продукти да предизвикаме нови възклицания от въодушевление. Ето защо прибрахме тигана в шкафа и на негово място извадихме тенджера и тава.

Да, за да си направите тази ципура с картофи на Mate Kitchen, ще трябва да прекарате малко повече време край печката, но сами ще се убедите, че си е струвало. Защо? Защото имаме леко сварени пресни картофи, оваляни в зехтин, магданоз, чесън и лимонова кора, запечени с бяло вино. Върху тях е великолепната прясна ципура, която се пропива с тези аромати и в същото време запазва специфичния си вкус. Ако ги задържите повече във фурната, ръбчетата на картофките стават апетитно хрупкави.

На финала в чинията имате не просто ципура с картофи, а чудесна риба и печени картофи, които се топят в устата и ухаят неповторимо. Можете да ги поднесете със свежа салата и бутилка студено вино. Резенче лимон и друго не им е нужно, само приятна компания и добро настроение.

Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите и, ако са по големи, ги нарежете на едро. След това ги сварете за около 10-12 минути.

2. Извадете и отцедете картофите и към тях прибавете нарязаните на ситно магданоз, чесън и кората от лимона. Подправете със сол и черен пипер, полейте със зехтин и разбъркайте добре.

3. Изпечете картофите в предварително загрята на 200 градуса фурна докато хванат лек загар.

4. През това време подправете изчистената и измита риба със сол и черен пипер и я полейте със зехтин.

5. Налейте виното при картофите, разбъркайте добре и сложете рибата върху тях. Печете за около 20-25 минути и сервирайте ястието топло.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти