Мусака с ориз и пилешки дробчета

Чудесна комбинация за зимата

5 от общо 1 гласа
120 мин.
Необходими продукти

пилешки дробчета - 500 гр

ориз - 500 гр

гъби - 300 гр

лук - 2 глави

магданоз - 1 връзка

олио - 100 мл

сол на вкус

черен пипер на вкус

 

За заливката

яйца - 3 бр.

заквасена сметана - 300 гр

Мусака с ориз и пилешки дробчета и дебела, пухкава заливка звучи примамливо. Продукти с отличаваща се индивидуалност, обединени от ориза, който е своеобразен сюнгер за вкусове и аромати, уверяват кулинарите от Mate Kitchen. Всичко това е подправено обилно с черен пипер и си отива с нещо кисело – туршия, чушки, кисело зеле.

Тази мусака по рецепта на Mate Kitchen се прави лесно. Може бе ще попитате защо се налага да сварим дробчетата предварително и не може ли да ги добавим сурови към ориза. Целта на тази предварителна термична обработка е по-скоро естетическа. По този начин останалата в тях кръв няма да попадне в ястието и да промени цвета му, а оризът ще бъде бял. Освен това дробчетата са субпродукт, който е добре да бъде сготвен добре, особено ако ще дадете от нашата мусака с ориз и дробчета на малко дете.

Споменахме, че е обилно подправена с черен пипер. И дробчетата, и гъбите го обичат, затова не го пестете. Само внимавайте да не подлютите гозбата прекалено, предупреждават от Mate Kitchen.

Начин на приготвяне:

1. Почистете дробчетата, измийте ги и ги сварете в подсолена вода за 15-20 минути. Отцедете ги и ги дръпнете встрани.

2. В тенджера загрейте олиото и в него запържете нарязания на дребно лук.

3. След като омекне, при него добавете нарязаните на по-едри парчета гъби. Гответе ги заедно 3-4 минути, след което прибавете към тях дробчетата и ориза.

4. Задушавайте всичко докато оризът стане прозрачен. След това подправете със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз.

5. Разбъркайте много добре и налейте една част гореща вода. Оставете на тих огън докато оризът поеме течността. След това прехвърлете всичко в тава, налейте останалите 2 части вода и печете на 200 градуса докато оризът поеме всичко.

За заливката

1. Разделете белтъците от жълтъците.

2. В една купа разбийте белтъците на сняг, а в друга - жълтъците със заквасената сметана.

3. Прибавете белтъците на порции към жълтата смес, като разбърквате внимателно.

4. След като заливката стане хомогенна, я излейте върху мусаката и върнете във фурната за десетина минути - докато се получи златист загар.

Внимание: Съдържа яйца и заквасена сметана, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти