Обувки – тенденции пролет/лято 2014

Обувки – тенденции пролет/лято 2014
Снимка: netinfo

Биляна Божилова

Обувките са някакво магическо творение на модата. Спестената покупка на пореден чифт за нов сезон е проява на свръхволя. Респект към жените, които я притежават, съпричастност към всички останали.

Започвам с моето най-ново изкушение, преминало в новозакупени боти над глезена от сив естествен велур с пришити сребристи пайети. Взех ги на супер разпродажба от нашенски мол и се радвам, че с всяка изминала година се доближаваме все повече към западните "big sales" с реални големи намаления.

Ботите над глезена заслужават внимание този моден сезон, така че побързайте с носенето им, защото не се знае кога летните температури ще ни изненадат и ще се събуем по сандали. В този ред на мисли най-актуалните сандали през пролет/лято 2014 са с равна подметка, пъстроцветни и/или с много каишки.

Блестящите модели в металически нюанси са просто задължителни, а класическите модели с тънък ток и заострени върхове отбелязват поредно голямо завръщане на модната сцена. Ретро моделите с дебел ток също не са за пренебрегване.

Ето ги големите фаворити за титлата "най-модерни обувки за пролет/лято 2014". Всяка Edna от вас нека избере своя победител и както се казва по стар български обичай – "да си ги носи със здраве":

• Лъскави, блестящи, луксозни
• Класически модели със заострени върхове
• Обувки на дебел ток
• С ефектни връзки и каишки
• Стилни сандали с равна подметка
• Многоцветни обувки и сандали
• Боти над глезена

Лъскави, блестящи, луксозни

Обувките в металически цветове излъчват лукс или кич. Зависи от модела и най-вече от дамата, която ги носи.

Класически модели със заострени върхове

Странно е да наречеш тренд нещо, което никога не излиза от мода, но няма как. Модната еуфория около класическите модели със заострени върхове е толкова голяма, че си заслужава не само да изровите някой чифт от шкафа за обувки, но да се сдобиете и с чисто нови.

Обувки на дебел ток

Не са елегантни като обувките с тънък ток, но за сметка на това са по-удобни. Ретро излъчването им е специално за жените, които обичат да се връщат назад във времето и да дават нов живот на най-доброто от миналото.

С ефектни връзки и каишки

В гръндж или готик стил, спортни или елегантни, обувките с връзки или с каишки са за освободени жени, които обичат предизвикателствата.

Стилни сандали с равна подметка

Удобство и комфорт преди всичко, но не само това. Тазгодишните предложения не отстъпват също по атрактивност и цветова гама.

Многоцветни обувки и сандали

Те не просто са в ярки цветове, които привличат вниманието, а в комбинация от контрастни тонове. Изключително свежи попълнения в пролетно-летния стил.

Боти над глезена

Финалът е за високите боти, които този път са над глезена, за разлика от последните години, в които "low boots" доминираха.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти