Мадона показа защо е на трона в поп музиката по време на Супербоул

Кралицата на попа като Клеопатра, носейки импровизирана корона на дизайнера Филип Трейси и рокля на френската модна къща Живанши
Снимка: ЕПА/БГНЕС

53-годишната американска изпълнителка Мадона бе абсолютната кулминация по време на финала за Супербоул, състоял се на 5 февруари в Индианаполис. Певицата се появи на полувремето на спортната проява и изнесе 12-минутен лайф, който ни разходи през най-големите хитове от досегашната кариера на Мадж.

Първият от тях, с когото тя откри шоуто, бе Vogue, но явно титлата кралица на попа не й бе достатъчна, затова Мадона реши да влезе и в образа на египетската царица Клеопатра, пресъздавайки цялата пищност, характерна за онези антични времена. За целта певицата се бе възкачила на огромен златен трон, предвождана от десетки статисти, преоблечени като египетски войници. Короната на изпълнителката пък бе дело на един от най-известните дизайнери на шапки в света Филип Трейси, а роклята й бе изработена от модна къща "Живанши" (Givenchy).

След това историческо появяване, Мадона бързо ни върна в съвременния свят с втората песен от своя микс на живо - Мusic, която ни проглуши ушите (но в добрия смисъл) през 2000-та, когато тя излезе официално на бял свят. По време на тази част от шоуто носителката на седем награди "Грами" не спря да танцува и да прави цигански колела, с което отново доказа, че годините и техният нарастващ брой въобще не са фактор за нейната физическа форма.

Третият изпълнен сингъл от певицата бе и най-новата й песен, включена в нейния последен албум MDMA (очакваме го след два месеца на пазара), озаглавена Give Me All Your Luvin. Тук сюжетът се пренесе в типичния щатски колежански дух, а за миг
Мадона се "телепортира" в тийнейджърското всекидневие, влизайки в образа на мажоретка, заедно с хип-хоп сензацията Ники Минаж и британката Миа, които се включиха с характерния за тях рапиращ стил.

За съжаление Миа обра и доста критични коментари заради показването на среден пръст, представяйки своята част от парчето. По-късно същата се извини, обяснявайки, че е била силно екзалтирала от текста, без да се съобрази с многомилионната аудитория, наблюдаваща Супербоул.

Финалът се падна на вечно зеления хит Like A Prayer, a след кратко светлинно затъмнение и смяна на костюмите сцената бе озарена от многочислен хор в комплект с Мадона, която бе коленичила пред певеца Сий Ло Грийн, докато двамата разпалено изпълняваха въпросната песен.

В момента, когато всички прожектори изгаснаха и останаха само аплодисментите на 70-хилядната публика, изпълнила стадиона в Индианаполис, на игрището се изписа надпис в златни букви, гласящ - World Peace (от англ. "световен мир").

Задължителното изпълнение на американския химн преди началото на всеки финал за Супербоул тази година бе поверено на Кели Кларксън, а сред популярните личности на трибуните бяха Лени Кравиц, Сийл, Кейти Пери, Джесика Симпсън, Жизел Бюндхен и др.

Ето го и целият пърформанс на Мадона

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти