Най-модерните есенни обувки

Най-модерните есенни обувки
Снимка: netinfo

Биляна Божилова

За чифт нови обувки жената е готова на чудеса. Колкото и да има, още едни никога не са в повече. Тенденциите при обувките за есен 2013 са радост - както за любителките на класическите модели, така и за по-екстравагантните дами, които се стремят да направят впечатление.

Есента е капризен сезон, затова когато купувате обувки, постарайте се да направите успешна инвестиция. Ако не се движите предимно с кола, помислете добре преди "да се изхвърлите" с покупка на готини, но крайно непрактични обувки. В дъждовно и хладно време чифт удобни боти са вашата най-добра приятелка. В слънчевите и топли есенни дни обувките в ярки цветове ще ви зареждат със свежо настроение.

Моят шопинг за есенни обувки тази година завърши с покупката на чудесни... ботуши. Не защото нямаше богат избор от страхотни обувки, а заради италианската ми страст към носенето на мини полички и къси панталонки с ботуши. Така че реших да си нося есенните обувки от миналите години. За мой моден късмет тенденциите за сезона са доста благосклонни  в това отношение. Сред топ трендовете присъстват модели от последните години и ако сте инвестирали в точните обувки, сега е моментът да ви се отплатят.

Приятната ми разходка из модните подиуми излъчи най-модерните есенни обувки.

* Боти с връзки
* Обувки с метални шипове и капси
* Момчешки тип
* Сребристи обувки и боти
* Ретро модели от 40-те
* Обувки с висок ток
* Кожа с косъм
* С равна подметка
* В ярки цветове
* Платформи

Боти с връзки

Тренд, който предоставя безкрайни възможности за импровизации. От елегантни low boots до рокерски кубинки. Връзките правят тенденцията. Спортните модели са особено актуални – маратонки до глезена и спортни боти на платформа. В цветово отношение тенденциите също са мегалиберални. Няма да сгрешите, нито ако заложите на черни кубинки, нито ако се издокарате с чифт спортни боти в ярки цветове.

Обувки с метални шипове и капси

Лесно е да си в крак с тази тенденция, защото много бързо стана масова. Магазините са пълни с обувки, боти и ботуши с метални шипове и капси, но по-добрите модели се открояват. С елегантни обувки с шипове ще се превърнете в перфектната femme fatale. Ботите с капси са за свободолюбивите натури.

Момчешки тип

Момичетата харесват момчетата. Толкова, че често искат да приличат на тях. За пореден моден сезон дизайнерите ни подканват да се обличаме "like a boy". Трендът се пренася и при обувките. Маскулинизирани модели за смели момичета.

Сребристи обувки и боти

Металическите цветове привличат вниманието, в конкретния случай върху една от най-съблазнителните части от женското тяло – краката. Сребристото се откроява като тренд, най-вече защото идеално се комбинира с черно и бяло. Според материала варират и нюансите.

Ретро модели от 40-те

Погледът към миналото е неизбежен. Всяка година се възражда по някоя тенденция от миналия век. Модернизирането е част от успешната стратегия за популяризиране на тренда. Обувките от 40-те се отличават със своята класическа елегантност и изящна изработка.

Обувки с висок ток

Те не пропускат моден сезон, но да не ги споменеш сред топтенденциите е моден грях. Новото за есен 2013 е абсолютно правият, отсечен ток, който излъчва дързост и сексапил. Богата палитра от цветове за жени със самочувствие.

Кожа с косъм

За пореден моден сезон обувките и ботите с козина, пера и всякаква кожа с косъм са супер актуални. Нямам идея кога ще се оттеглят от модните класации, но признавам, че ги харесвам. Има нещо много диво и екзотично в тях, същевременно са удобни и някак миловидни.

С равна подметка

За всички пешеходци, които обичат да кръстосват из градските улици. За високите дами с дълги крака. За не толкова високите жени, които предпочитат да се чувстват здраво стъпили на земята. За мацките с хубави глезени. Обувките на равна подметка са любими на повечето от нас, особено симпатичните тип балетни пантофки.

В ярки цветове

Ако не обичате скучното ежедневие и се стремите да се забавлявате постоянно, носете цветни обувки. Не захвърляйте тъмните и пастелните обувки, но от време на време впечатлявайте с яркост. Обувките в неонови цветове и други ярки нюанси са задължителни за сезона.

Платформи

Усещането да си малко над земята, но на стабилна основа, е голямо предимство на обувките на платформи. Освен това удължават силуета и ни карат да се чувстваме по-привлекателни. Платформите са актуални от няколко модни сезона, есен 2013 не прави изключение. Към тях влизат и обувките с клиновиден ток – абсолютен хит.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти