„Не е добре“: Близките на крал Чарлз са притеснени за здравето му

Здравето на крал Чарлз III тревожи приятелите му и двореца, тъй като той продължава да се бори с вид рак.

„Говорейки с приятели на краля през последните седмици за здравето му, най-честият отговор е: „Не е добре“, съобщи Том Сайкс от Daily Beast.

Приятел на монарха твърди, че Чарлз „е решен да победи“, добавяйки: „Всички остават оптимистични, но той наистина е много зле.“

Кралският писар Тина Браун също намекна за здравословните проблеми на монарха, като наскоро написа, че ракът на Чарлз е поставил принц Уилям и Кейт Мидълтън „в плашеща близост до възкачването на трона точно когато са се надявали на период, в който да извадят децата си от публичното пространство."

„Казаха ми, че перспективата за това им причинява силно безпокойство.“

Планът след смъртта на крал Чарлз Трети

Сайкс съобщи също, че плановете за погребението на краля - с кодово име "Операция Менайски мост" в момента се преразглеждат.

Отделен документ, който посочва какво е било по план на погребението на кралица Елизабет през септември 2022 г. и какво може да се направи по-добре следващия път, когато монарх умре, също се разпространява, според Daily Beast.

Кралска диета: Ето любимите храни на крал Чарлз

Всички източници подчертават, че плановете за кралското погребение непрекъснато се преразглеждат. Бивш служител обаче признава, че здравословните проблеми на Чарлз са придали на плановете му различен оттенък и неотложност.

„Плановете са почистени от праха и активно се актуализират“, обясни бившият служител.

9 нови разкрития за кралското семейство от биографията на Чарлз III

Бъкингамският дворец обяви през февруари, че след операция за доброкачествено уголемяване на простатата е установено, че кралят има рак . В изявление се отбелязва, че 75-годишният Чарлз ще бъде подложен на „редовно лечение“ и е бил „посъветван от лекари да отложи публичните задължения“. Дни по-късно той публикува изявление, в което благодари за всички добри пожелания. Първата му публична изява бе два месеца по-късно, когато присъства на Великденската служба.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти