Крал Чарлз е казал, че е горд с Кейт за нейната смелост

Крал Чарлз е казал, че е горд с Кейт за нейната смелост
Снимка: Getty

Kрал Чарлз e казал, че е „толкова горд“ с принцесата на Уелс „за нейната смелост“ да разкрие диагнозата й рак и остава в „най-близък контакт“ с нея, съобщава DailyMail.co.uk

75-годишният монарх продължава битката си с рака, а 42-годишната Кейт разкри, че също се бори с болестта в безпрецедентно видео обръщение.

Споделяйки реакцията на Чарлз на шокиращите новини, Бъкингамският дворец казва: „Негово Величество е „толкова горд с Катрин за нейната смелост да говори така открито, както го направи“.

„След времето, прекарано в болницата заедно, крал Чарлз „остана в най-близък контакт с любимата си снаха през последните седмици“.

„И двамата Техни Величества „ще продължат да дават любовта и подкрепата си на цялото семейство в този труден момент“.

Съобщението за рак на Кейт бележи последния удар за кралското семейство през изминалата година, включително кралят също е диагностициран с болестта.

Принцесата първоначално беше приета в болница за коремна операция на 16 януари и по това време се смяташе, че състоянието й не е раково, но ракът беше открит след успешна операция. Чарлз беше приет в болница само дни след Кейт, също за процедура, за която се смяташе, че няма връзка с рака.

През февруари Бъкингамският дворец потвърди, че Чарлз е бил диагностициран с форма на рак, която не е рак на простатата, която е била открита, докато кралят е бил на лечение в частната лондонска клиника за увеличена простата.

Кралят отложи публичните си задължения, но се казва, че продължава да работи зад кулисите върху червените си кутии - неговия държавен бизнес и официални документи.

Сара, херцогинята на Йорк, стана третата поред кралска особа, която обяви медицинска процедура в началото на 2024 г., когато разкри диагнозата злокачествен меланом, форма на рак на кожата.

Какво следва за принц Уилям, след новината за рака на Чарлз III

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти