Какво следва за принц Уилям, след новината за рака на Чарлз III

Принц Уилям вероятно ще се нагърби с тежка работа в британското кралско семейство на фона на диагнозата рак на крал Чарлз III. Принцът на Уелс, който е първият в линията за наследяване на трона, вече е поел повече отговорности, след като баща му Чарлз потърси лечение за уголемена простата миналия месец, а съпругата му - принцеса Кейт, отложи появата си на кралски събития до Великден поради възстановяване от коремна операция.

„По време на скорошната болнична процедура на краля за доброкачествено уголемяване на простатата беше отбелязан отделен въпрос, който предизвиква безпокойство. Последвалите диагностични тестове идентифицираха форма на рак“, се каза в изявление на Бъкингамския дворец в понеделник вечерта.

Дворецът също така информира, че Негово Величество е бил „посъветван от лекарите да отложи публичните задължения“ на фона на лечението му. 

Принц Уилям ще председателства церемонията по инвеститурата, благотворителна вечеря тази седмица

Тъй като и Чарлз, и Кейт са далеч от общественото внимание, експертите прогнозират, че Уилям ще има допълнителни отговорности в ролята си в кралското семейство.

А какво следва за управлението?

 „Натискът върху Уилям никога не е бил по-голям, защото съпругата му не може да участва, той има три деца, за които се грижи, и сегатрябва да носи тежестта на короната, заради състоянието на баща крал Чарлз“, казва кралският наблюдател Рейчъл Боуи, която е водеща на популярния подкаст „Royally Obsessed“, пред USA TODAY.

Уилям, който си е взел отпуск, за да се грижи за трите деца, трябва да ръководи церемонията по инвеститурата в Бъкингамския дворец и благотворителната вечеря в сряда. Въпреки че откровеността на двореца относно кралските здравни проблеми беше промяна от типичния протокол, видът рак, който има Чарлз, и неговата тежест не бяха оповестени.

Следващото мащабно събитие на монархията е Денят на Британската общност на 11 март, който обикновено се отбелязва със служба в Уестминстърското абатство. През предишните години Чарлз и покойната кралица Елизабет II отново поеха ангажиментите си към нациите от Британската общност. 

Принц Уилям е първи в линията на наследяване, ако крал Чарлз умре

Като първи в линията на наследяване на трона, Уилям обикновено се счита за втори в командването.

Чарлз зае трона с намерението да председателства една отслабена монархия с по-малко висши кралски особи, изпълняващи церемониални обществени задължения. Но след като Чарлз и Кейт временно са неактивни, принц Хари заживя в Калифорния, а принц Андрю до голяма степен е изгонен от полезрението заради приятелството си с престъпника Джефри Епщайн, кралската фамилия рискува да бъде силно претоварена.

Децата на Уилям – принц Джордж, 10, принцеса Шарлот, 8, и принц Луис, 5 – са следващите в линията на наследяване, следвани от принц Хари и децата му, Арчи, 4, и Лилибет, 2.

Уилям вече се засили след възкачването на Чарлз на трона след смъртта на покойната кралица Елизабет II, като беше по-активен в благотворителни организации, свързани с околната среда - кауза, към която баща му беше много запален, преди да стане крал. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти