Крал Чарлз III с диагноза рак, принц Хари ще лети за Великобритания

Крал Чарлз е бил диагностициран с форма на рак, съобщи Бъкингамският дворец преди броени минути.

От изявлението става ясно, че не става въпрос за рак на простатата, но заболяването е открито по време на скорошното му лечение за увеличена простата.

Видът на рака за момента не е разкрит, но според изявление на двореца кралят е започнал "редовно лечение" още днес, в понеделник.

„Кралят е благодарен на медицинския си екип за бързата им намеса, която стана възможна благодарение на скорошната му болнична процедура“, продължиха от Двореца.

Бъкингамският дворец твърди още, че кралят "остава напълно позитивен относно лечението си и очаква с нетърпение да се върне към пълните си обществени задължения възможно най-скоро".

крал чарлз
Снимка: Getty

Той ще отложи публичните си ангажименти и се очаква други висши кралски особи да му помогнат, като го заместят по време на лечението му. Засега не се споделят повече подробности относно стадия на рака или прогнозата за възстановяване.

В същото време Dailymail.co.uk съобщава, че принц Хари ще лети за Лондон през следващите дни, след като разговаря с баща си.

Херцогът на Съсекс скоро ще напусне Калифорния и ще отпътува за Великобритания, но все още не е ясно дали съпругата му Меган Маркъл или децата им Арчи и Лилибет ще дойдат с него.

Източник, близък до двойката, казва, че Хари е говорил с краля и е решил да дойде във Великобритания възможно най-скоро, за да бъде до него.

Неговият отчужден брат Уилям също е в близък контакт с баща си, но никой от братята все още не е направил публично изявление.

За последно принц Хари беше във Великобритания през лятото, когато присъства на благотворително събитие за деца. Той обаче не се срещна с кралското семейство по време на това посещение. Херцогът на Съсекс присъства на коронацията на баща си месеци преди това, но е известно, че напусна Лондон само часове след церемонията.

Припомняме, че 75-годишният крал се завърна в Лондон от Сандрингам в понеделник сутринта и дворецът съобщи, че той е започнал лечение.

Въпреки че ще спре публичните си изяви, кралят ще продължи с конституционната си роля на държавен глава, включително работа с документация и провеждане на лични срещи. Той беше видян на църковна служба в Сандрингам в неделя, където махаше на тълпите.

крал чарлз камила
Снимка: Getty

Крал Чарлз III претърпя операция на простатата в частна болница в Лондон преди повече от седмица. Знаем още, че той е избрал да направи публично достояние своето лечение с цел да насърчи повече мъже да си правят прегледи на простатата, казаха от двореца тогава.

Твърди се, че Чарлз е доволен, че е повишил осведомеността за проблема, като уебсайтът на NHS съобщава за скок на въпросите относно заболявания на простатата. За много видове рак шансът да за заболяване се увеличава с възрастта. Цифрите в Обединеното кралство показват, че средно всяка година повече от една трета (36%) от новите случаи на рак са при хора на 75 и повече години.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти