Първа среща след 9 месеца: принц Хари се видя с крал Чарлз след новините за болестта му

Усмихнатият крал Чарлз се върна в Сандрингам, след като се срещна със сина си принц Хари за по-малко от час в първата им среща лице в лице от девет месеца.

Чарлз и кралица Камила бяха видени да махат на тълпите, докато напускаха Кларънс Хаус в Лондон със служебна кола в 15:35 ч., преди да хванат хеликоптер за Норфолк. Хеликоптерът на монарха кацна по-малко от час по-късно в кралското имение около 16:20 часа, съобщават от Daily Mail.

Снимки показват как хеликоптерът се спуска до имението на краля - там, където семейството се събра да празнува Коледа само преди два месеца.

Хари беше забелязан да влиза с колата си през портите на Кларънс Хаус в 14:45. Принцът бързо се запъти към родната Великобритания след 11-часов полет от Калифорния, часове след като стана ясно, че баща му е диагностициран с раково заболяване седмица след като претърпя операция за уголемена простата. Съпругата на принца, херцогинята на Съсекс Меган Маркъл, и децата им Арчи и Лилибет останаха в Калифорния.

Твърди се, че 75-годишният Чарлз е „в добра форма“ след лечение по-рано във вторник за неуточнен тип рак. Кралският хеликоптер беше видян да пристига в Сандрингам малко преди 17:00 часа, пишат още от Daily Mail.

Не е известно дали Хари ще остане в центъра на Лондон или в Уиндзор по време на посещението си. Най-вероятно той ще отседне във Фрогмор Котидж - имението, което той и съпругата му трябваше да напуснат миналия юни.

Експерти казаха, че се надяват пътуването на Хари да е „знак за примирие“ с Чарлз, но има малко признаци за сближаване с брат му Уилям. Източник, близък до принца на Уелс, каза, че „няма планове“ за среща между двамата братя. 

Източникът каза пред The Mirror: „Основният фокус на принца е върху съпругата му, която се възстановява от операция, трите му деца и сега баща му. Няма планове посещението на Хари да действа като средство за помирение.“

Междувременно за Чарлз се съобщава, че е „в добра форма“ и в редовен контакт с по-големия си син Уилям.

„Той е в обичайната си добра форма във всяко отношение, просто е малко разочарован, че състоянието му е повлияло не само на собствените му планове, но и на чуждите“, каза източник от двореца пред Telegraph.

Хари излетя от Лос Анджелис за Лондон в понеделник вечер, след като Чарлз му се е обадил лично, за да му съобщи тежката новина за болестта му.

Луксозен Range Rover, за който се смяташе, че превозва кралската особа, беше видян да пристига във ВИП терминала на летището в Лос Анджелис в понеделник. Принцът се качи на най-ранния полет, за да може да бъде в Лондон до обяд.

Хари беше придружен от полицейска охрана въпреки продължаващия му спор с Министерството на вътрешните работи.

Журналистът на Daily Mail Ричард Идън написа във вторник в X (бившият Туитър): „След полета си от 5000 мили от Лос Анджелис, се смята, че принц Хари е имал кратка среща с крал Чарлз, преди Негово Величество да замине за своето убежище в Норфолк, Сандрингам. Ще бъде интересно да видим колко дълго Хари ще остане в тази страна."

По-рано кралският коментатор Ричард Фицуилямс каза, че е изключително важно херцогът да покаже солидарност към баща си. „Сигурен съм, че Хари ще загърби миналото точно сега за този сериозен проблем“, каза той.

Кристина Кириаку, бивш прессекретар на краля, каза: „Чарлз обожава Хари. Той не искаше това отчуждение. Ако от лошите новини излезе добра новина и Хари, кралят, кралицата и брат му се съберат отново – колко прекрасно.“

В биографията си "Резервен" Хари разкри, че Чарлз е призовал воюващите си синове: „Моля ви, момчета, не превръщайте последните ми години в нещастие.“

Пътуването на Хари може да бъде мотивирано от тази молба.

Коронацията на крал Чарлз III

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти