Бърз тест: дехидратирани ли сте?

дехидратиран
Снимка: iStock

Лятото наближава с пълна пара и е важно да не забравяте да приемате максимално много течности. В случай, че не сте сигурни дали се хидратирате правилно, можете да се доверите на този три-секунден тест.

Тестът включва проверка на тургора на кожата - нейната еластичност, която ѝ позволява да променя формата си и да се връща към нормалното си състояние. Така лесно можете да разберете дали сте дехидратирани.

Единственото, което трябва да направите, е да щипнете кожата си с пръсти за няколко секунди, за да видите дали се връща към нормалната си форма, след като е била опъната за няколко секунди. В зависимост от това какви са резултатите ви, разбирате дали трябва да приемате повече вода или да запазите приема си на същото ниво.

Колкото по-хидратирана е кожата ви, толкова по-еластична е тя и ще се възстанови веднага след прищипването.

Ако сте дехидратирани, кожата губи еластичността си и ѝ е необходимо известно време, за да се върне към нормалното си състояние. Възможно е дори да остане в същата форма, в която сте я стиснали.

Какви са вашите резултати?

Ако сте установили, че кожата не се връща към оригиналната си форма, а остава като прищипана, е време да изпиете една голяма чаша студена вода.

Ако видите, че кожата ви се връща към нормалното, но не светкавично - помислете за това как да приемате течности по-често.

Ако се възстанови веднага: всичко е наред, продължавайте в същия дух.

Тайните на кралските дами за озарена кожа

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти