Пролетните цветове на слънчевите знаци

Пролетните цветове на слънчевите знаци
Снимка: netinfo

Милена Вълканова

Колкото по-топло става, толкова по-цветно се обличаме. Преобладаващата монохромност на зимата отдавна се е разтворила в глада ни за шаренко и цветовете смело започват да "разцъфват” в гардеробите ни, разказвайки най-разнообразни истории за настроения и емоции.

Цветът е енергийна вибрация, която оказва директно въздействие върху психиката ни.
И без да абсолютизирам, ще ви обърна внимание кои са благотворните цветове на зодиите.

Овните са естествено привлечени от всички нюанси на червеното – от кърваво до бордо. Понякога яркочервеното им действа твърде стимулиращо и агресивно, затова би било добре да го заменят с розово или кестеняво, които имат мек и успокояващ ефект върху експанзивната им природа.

Телецът е земен знак, който предпочита успокояващото въздействие на синьото, тюркоазеното и розовото. Зеленото им дава усещане за природно изобилие, растеж и жизненост. Жълтото и червеното им бодат очите.

Зеленото и перленото сивото са идеални цветове за интелигентните и комуникативни Близнаци. Жълтото подхранва тяхната любознателност и отвореност към света. Не се спогаждат добре с бялото и кърваво червеното.

Нежните и чувствителни Раци уютно възприемат вибрациите на светлозеленото, светложълтото, сребристото, виолетовото. Нека не наблягат твърде на зелено и синьо.

Златистожълто, яркооранжево и кралско пурпурно са цветовете на гордия Лъв. Тъмночервеното им носи радост, светло червеното – хармония в дома, а зеленото и синьото не се спогаждат много добре с него.

Девите като земен знак, търсещ чистота и съвършенство, предпочитат всички нюанси на сивото, бялото, светлозеленото и кафявото. Ако използват зеленото обилно, ще се радват на добро здраве. Жълтото, особено охра, също не е за подминаване. От червените няма да имат голяма полза.

Везните плуват добре в морскосини, сапфиреносини, тюркоазени, розовеещи, прасковени и светлооранжеви води. Нека не странят и от бялото, което пък насърчава романтичните им преживявания. Светлочервено и жълто не са техните цветове.

Скорпионите обичат да горят в пурпурни, кървавочервени, черни и виолетови страсти. Любимият им цвят е на "съсирваща се кръв”. Бялото и жълтото им носят късмет. Нямат особено топло отношение към зеленото, сивото, кафявото и синьото, които смятат за посредствени цветове.

Жълтото, синьото, цикламеното, оранжевото възпламеняват и подхранват дръзката и амбициозна природа на Стрелците. Тъкмо червеното и зеленото ги балансират. Не е добре да наблягат твърде на синьото и бялото.

Сериозните, дисциплинирани и практични Козирози се чувстват като в кожата си в тъмносиньо, тъмносиво, черно. Сатенено бялото подчертава чара им и смекчава чертите и жестовете им, придавайки им финес и класа. Нека не прекаляват с червено и жълто – не им се отразява добре тяхната вибрация.

Нестандартните Водолеи са готови да експериментират с всякакви цветове и съчетания, но синьо, светлочервено, аметистово, сатенено бяло ги балансират. За настроение не пречи да прибягват и до любимите си електрикови нюанси. Но нека не се доверяват твърде на тъмночервеното.

Мечтателните Риби размахват весело опашки насред топлите нюанси на жълто, златисто, розово, манго, светлочервено. Нежният цвят на лавандулата гали душата им. Тъмночервеното е вредно за тях. 

Разбира се, всички знаем, че нашият хороскоп не се състои само от знака на Слънцето, тоест именно зодията, за която говорим през цялото време. Той е сложен, богат и уникален "пъзел” от  разнообразни взаимодействащи си "сили”.

Използвайте вашите "слънчеви” цветове за насока, но в крайна сметка в конкретен ден от енергията на кой цвят точно имате нужда ще ви подскаже само интуицията. И настроението! 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти