От треньора на звездите: Фитнес за мързеливи момичета

Пролетта е страхотно време да вземете решение, че ще се храните здравословно или ще спортувате повече. Дотук - добре, но реализирането на тези желания се оказва истински трудната част.

Ето защо VOGUE се обръщат към модела и треньор Роджър Фрамтън, чието участие в TEDx Talk, озаглавено ''Защо седенето те унищожава'' не случайно има вече над четири милиона гледания в Youtube.

спорт жена тренировка
Снимка: iStock

Той споделя, че в тялото ни има повече от 300 стави и над 800 мускула, които се нуждаят от непрекъснато раздвижване. Ето защо класическата ''седнала'' поза за почти всеки средностатистически възрастен човек, в която прекарва деня и вечерите си е пагубна за тялото.

Експертът съветва да останем прави в градския транспорт, докато се придвижваме, да си направим среща с приятел не в кафене, а в парк, докато се разхождаме, а петък вечер да прекараме прави до бара, а не седнали в удобно кресло.

спорт жена тренировка
Снимка: iStock

Ето и още от фитнес идеите за ''мързеливи момичета'' на Роджър Фрамтън:

Клякайте като тригодишно дете

Мислите ли, че когато малките дечица клякат, всъщност инстинктивно се упражняват? Истината е, че клекналата поза и клековете са базисни за добрата форма на ставите, но и за храносмилателния тракт, като по този начин раздвижват перисталтиката. Така, че винаги когато можете правете клекове. Дори и да сте в офиса с токчета, също можете да опитате - така ще имате по-добра опора, а ако не ви е удобно просто се събуйте боси.

@yoga360surrey Are you doing jump squats properly?#jumpsquats #jump #squat #squats #squateveryday #howto #fittok #getfit #fitlife #fyp #noequipmentworkout #homeworkout #hiit ♬ Come Check This - FETISH

Открийте фитнеса на открито

До 75 годишна възраст две трети от нас ще страдат от заболявания, за които ще имат нужда от ежедневно медикаментозно лечение, за да продължат живота си, според специалистите. Повечето от тези заболявания обаче бихме могли да предотвратим или забавим с повече здравословно движение. В града ни има достатъчно паркове и фитнес площадки на открито, които наистина биха ни помогнали да се раздвижим добре, а ако не ви се занимава с уреди просто направете една дълга и тонизираща разходка в парка.

@taylorrenaewells Easy & Effective || Outdoor Workout! #workoutwithme #workout #beginnerworkout #fyp #lowerbodyworkout #summerlooks #outdoor #glutes ♬ Mirage - Else

Включете леглото в упражненията си

@briannajoye_fitness

my favorite type of workout when Im just not motivated to stand up 😂

♬ Strangers - Kenya Grace

Повечето от вас със сигурност възприемат леглото си като свещено място за почивка, но нека ви дадем другата гледна точка. Удобството на спалнята можете да използвате и в ежедневната си тренировка. Разтяганията и протяганията, които правите рано сутрин, за да се събудите са изключително полезни за всяка част от тялото ви, а ако са комбинирани и с доза любов, заедно с любимия, тогава тренировката ви ще е истински пълноценна. Но дори и да сте сами - протягайте се колкото можете и по-често - добре е за здравето ви!

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти