Създадено за Next Level

Успешен старт във фитнес залата? Мисията възможна

Успешен старт във фитнес залата? Мисията възможна
Снимка: Next Level

Макар и често да посвещавате лятото на почивки и да се отдавате на малките благинки в живота, като вкусната храна и коктейлите, не бива да забравяте и дългосрочните цели, които сте си поставили. Ако една от тях е да стартирате във фитнес залата, не я отлагайте. Именно през лятото, когато повечето хора са извън града, ще имате повече пространство и време да свикнете с уредите, да изберете подходящата зала за вашите нужди и най-после да тръгнете по пътя на мечтаната физическа форма.

Тренировките във фитнес залата са страхотно решение и за подобряване на вашето здраве и общо самочувствие. Започването на нов режим обаче може да бъде истинско предизвикателство както за ума, така и за тялото. Споделяме ви 5 стъпки за летящ старт във фитнеса.

Поставете си измерими цели

Снимка: iStock/Getty Images

Първата стъпка към успешен старт във фитнеса е да си поставите ясни и конкретни цели. Искате ли да отслабнете, да натрупате мускулна маса или просто да подобрите своята физическа форма? Когато имате ясна представа за това, което искате да постигнете, ще бъде по-лесно да си изградите подходящата тренировъчна програма.

Намерете си треньор или започнете групови занимания

Ако сте начинаещ, може да се окаже полезно да си намерите опитен треньор или да се присъедините към групово занимание. Треньорът ще ви помогне да научите правилната техника и ще ви даде персонализирана програма, която отговаря на вашите цели и физически възможности. Атмосферата в груповите занимания пък ще ви помогне да поддържате мотивацията си.

Снимка: iStock/Getty Images

Бонус съвет: За още по-лесната и бърза адаптация във фитнес залата, но в случай че не желаете или е извън бюджета ви да работите с треньор на място, можете да изберете тренировъчен и хранителен режим предварително. Запознайте се с тях у дома, съставете си план как ще работите според целите си и отидете във фитнес залата подготвени.  Добро решение за целта е пакетът Fitness StarterPack на верига фитнес клубове Next Level. Пакетът включва 10 тренировки, видео тренировъчна програма, хранителен режим, насоки за изчисляване и измерване на целите и резултатите ви. Бонус към пакета е достъпът до специална затворена Facebook група, в която можете да комуникирате с треньори и други фитнес ентусиасти. 

Започнете постепенно

Стартирайте с леки тренировки и постепенно увеличавайте интензивността им. Важно е да не се претоварвате прекалено в началото, защото рискувате мотивацията ви да намалее, а фитнесът да се превърне в  досадно задължение или дори в причина за контузия. Постигането на напредък и видими резултатите във времето е ключов фактор за запазването на мотивацията.

Поддържайте здравословни хранителни навици

Снимка: iStock/Getty Images

Фитнесът не е само тренировки, но и правилен начин на хранене. За да постигнете максимални резултати, е важно да се храните здравословно и балансирано. Консумирайте достатъчно протеини, въглехидрати, мазнини и витамини. Също така, не забравяйте да пиете достатъчно вода, за да поддържате организма си хидратиран. 

Бъдете редовни

Най-важното е да бъдете последователни и редовни в тренировките си. Само с постоянство и ангажираност ще постигнете желаните резултати. Направете фитнеса част от ежедневието си и ви гарантираме, че ще започнете да усещате положителни промени както физически, така и психически.

Не забравяйте, че фитнесът е индивидуално приключение и всеки следва своето собствено темпо. Не се сравнявайте с останалите хора в залата, нито с известните лица в социалните мрежи, стремете се всеки ден да се превръщате в по-добра версия на самия себе си. Наслаждавайте се на процеса и не бързайте да се отказвате, дори ако не виждате незабавни резултати. Стъпка по стъпка, ще достигнете до целите си и ще се радвате на всички ползи от спорта за вашия начин на живот.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти