Защо е полезно да ядем печени кестени + 10 вкусни есенни рецепти

Уханието на печени кестени е едно от най-вълнуващите през есента, защото навява асоциации за топлината на дома, уютната атмосфера на зимните празници и не на последно място стоят вкусовите качества на самия печен кестен. А приятният му вкус е придружен от много полезни свойства, разказват от gotvach.bg.

Кестените са наситени с много полезни вещества и най-важното те не се губят след термична обработка. Дори изпечените пазят фибрите, витамините, микроелементите и антиоксидантите в състава си. Вкусната ядка не съдържа много мазнини, така че може да се консумира и от хора на диетичен режим и когато е необходимо да се ограничи приема на липиди.

Разнообразните ползи за здравето са основната причина печените кестени да бъдат толкова популярни, наред с това, че са вкусни. Какво дава този истински деликатес на кестеновото дърво?

Ето защо е толкова полезно да ядем печени кестени:

Здравословните ползи от печените кестени

Предлагаме ви и 10 вкусни и неустоими есенни рецепети с кестени, които да опитате още днес:

🌰 Шоколадов сладкиш с кестени

🌰 Супа с кестени и гъби

🌰 Разядка с кестени и спанак

🌰 Сладкиш от кестени и малини

🌰 Пиле с кестени по френски

🌰 Понички с кестени и шоколад

🌰 Чорба с леща и кестени

🌰 Пюре от кестени

🌰 Бухтички с кестени

🌰 Кекс с кестени и шоколад

кестени
Снимка: Thinkstock

Още за четене:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти