Шоколадов сладкиш с кестени

Кестените влизат в нова роля

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

1 кг кестени (450 г готово пюре)
220 мл животинска сметана
220 прясно мляко
1/2 ч. л. инстантно кафе
250 г черен шоколад
70 г краве масло
60 мл коняк
100 г захар

за гарниране:
100 г печени бадеми
80 г захар

за глазурата:
80 г бял шоколад
1 с. л. кокосово масло

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса (с вентилатор). Цепнете кестените с малко ножче на кръст в горната част. Изпечете ги до готовност – за 35–40 минути. Обелете ги, докато са още топли.

Кипнете млякото със сметаната, кафето, коняка и захарта. Прибавете кестените, оставете на огъня 2 минути и пюрирайте.

Разтопете шоколада и маслото на водна баня. Смесете ги с пюрираните кестени.

Сместа изсипете във форма терин, застлана с пергаментова хартия и оставете за 4 часа в хладилник.

Карамелизирайте ядките със захарта и ги извадете върху силиконов килим. Когато се охладят, ги накълцайте.

Разтопете белия шоколад на водна баня и го смесетес кокосовото масло.

Извадете сладкиша от формата и декорирайте с белия шоколад. Поръсете с ядките и сервирайте.

Още изкушаващи идеи за десерт:

Бърз и вкусен сладоледов десерт

Диетичен шоколадов десерт

Императрицата на десертите - мелбата

Френските сладки "Макарон"

Как десертът ще ни помогне да отслабнем

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти