Готвене с кестени: правилата на всяка добра домакиня

Кестените са любим деликатес от древни времена. Най-древните римляни и гърци са обичали да ги ядат за десерт или мезе за виното, разказват от   Gotvach.bg.

Широко използвани са в европейската кухня - присъстват в менюто на много ресторанти във Франция, Италия и други места, известни с качествената си кухня.

Например в Париж кестените се готвят точно на улицата в специални големи печки. Освен това във Франция се пекат на огън, в тигани със специални дупки, готвят се на супи, сервират се с морски дарове. Дори хляб с кестени и сладки се правят от кестеново брашно.

Те са изключително здравословни, тъй като съдържат естествени растителни протеини и въглехидрати, които лесно се усвояват от организма. Съдържат важни вещества като аскорбинова и фолиева киселини, калий, мед, желязо и цинк. Смята се, че притежават и вълшебни свойства. Прочетете повече тук:

Кестените - природен лек, притежаващ редица вълшебни и енергийни свойства >>>

Разбира се, има много начини за приготвяне на кестени. Ето кое е най-важното, което трябва да знаете, преди да се впуснете в това вълнуващо кулинарно приключение:

Как се приготвят кестени: най-важното накратко

Как да направим пюре от кестени >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти