Какво да сготвим с тиква: 14 бързи есенни рецепти

Какво да сготвим с тиква: 14 бързи есенни рецепти
Снимка:

В момента всички пазари и витрини с плодове и зеленчуци са пълни с тикви. А тиквата е един наистина удивителен зеленчук, заради многобройните си полезни хранителни качества.

Тиквите спадат към плодовите зеленчуци. 

Твърди се, че историята на тиквата започва още преди 5000 години в далечно Перу, а именно индианците са първите хора, занимавали се с отглеждане и развъждане на тикви. Археологически разкопки доказват това твърдение.

Тиквата е добър източник на минералите калий и фосфор, калций, магнезий, желязо,мед и кобалт. Има високо съдържание на витамин С - около 15 мг в 100 г, както и каротин, целулоза (около 1 г).

Тиквата е доста богата на пектин и витамините В1, В2 и РР. Семките на тиквата са прословути с отличните си хранителни и лечебни свойства. Вкусните тиквени семки съдържат много масла, белтъчни и смолисти вещества. При консумация не бива да се осоляват много. Полезни са за страдащите от хронични чернодробни възпаления, гастрит, колит, анемия, хипертония и остеопороза.щ

А за всички почитатели на есенното меню с тиква, споделяме 14 бързи и много вкусни рецепти с тиква, кликнете върху желаните от вас, за да научите повече как да си ги сготвите у дома:

Как се прави: печена тиква

Тиквени меденки с аромат на есен

Чийзкейк с тиква

Карамелени кубчета от тиква

Киш с риба тон, праз и тиква

Разядка с тиква за 20 минути

Постна питка с тиква

Кекс от тиква

Паста с тиква

Пикантна крем супа от тиква

Сладки с тиква

Есенна баница

Топла салата

Техника за тиквено пюре

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Каква зимнина ще правите това лято?

Абонамент