Техника за тиквено пюре

Как да си го приготвим

Техника за тиквено пюре
Снимка: netinfo
2.5 от общо 4 гласа

Вариантите на приготвяне са два - печено или варено.

Можете да сварите тиквата, ако не искате да приготвяте големи количества, но ако сте решили така или иначе да печете тиква с мед и канела, защо да не изпечете и няколко парчета без подправки.

Поставете парчетата с корите нагоре и печете, докато тиквата започне лесно да се боде. След това ги обърнете.

Ако сте решили да варите: почистете добре тиквата от семките. Обелете тиквата и я нарежете на парчета.

Поставете ги в тенджерка и ги покрийте с вода. Сварете ги.

Отцедете парчетата от водата и ги пасирайте. Сложете сместа в муселинова торбичка или марличка и я прецедете за няколко часа.

Така ще получите хубаво, гъсто тиквено пюре.

И понеже ние сме царе на консервите, можете да го консервирате като го запечатате в буркани, а тях заварите за 5 мин.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти