Тиквени меденки с аромат на есен

Изпитана рецепта

4 от общо 2 гласа

Необходими продукти:

350 г брашно
250 г сварена и пюрирана тиква
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л сода бикарбонат
1 ч.л. канела
1/4 лъчичка прясно смляно индийско орехче
1/2 ч.л. сол
125 г масло
200 г бяла захар
100 г кафява захар
1 яйце
1 ч.л. ванилия

Начин на приготвяне: 

Маслото смесваме с двата вида захар и разбъркваме с миксер. Добавяме яйцето, а след това и сварената и пюрирана тиква. В брашното (пресято) слагаме бакпулвера, содата, ванилията, солта, канелата и индийското орехче и така получената суха смес слагаме на два пъти към останалите продукти. Всичко се разбърква с миксер.

Тестото поставяме в пош/шприц. Загряваме фурната на 180 градуса отгоре и отдолу. Шприцоваме малки количества от тестото (с големината на малка супена лъжица). Ако искаме да печем 2 тави едновременно, загряваме фурната на 160 градуса отгоре и отдолу с вентилатор. Печем около 15 мин.

Изпечените вече сладки охлаждаме върху метална решетка. Съхраняваме в метална кутия за сладки.

Вижте още рецепти в специализирания кулинарен канал във Vbox7.com ТУК!

Други рецепти:

Бързи сладки с шоколад

Сладки с шоколадов чипс и портокал

Сладки с шамфъстък и глазура

Кокосови сладки

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти