Супа с кестени и гъби

Топъл есенен обяд

Супа с кестени и гъби
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

300 г кестени
150 г кафяви печурки
80 г перлен ечемик
10 г сушени манатарки
1,2 л зеленчуков бульон
60 мл зехтин
2 скилидки чесън
1 стрък стеблена целина
1 глава лук
1 морков
2 стръка салвия
1 с. л. доматен концентрат
1 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Кестените се цепват на кръст, слагат се в тава и се пекат около 30 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, като периодично се разбъркват. Белят се, докато са още топли.

Перленият ечемик се сварява. Манатарките се накисват в 150 мл вряла вода. Морковът, лукът и целината се почистват, нарязват се на малки кубчета и се запържват в 40 мл зехтин, докато омекнат.

Прибавят се накълцаните чесън и салвия. Разбърква се, сипва се брашното и се запържва за кратко. Добавя се доматеният концентрат, налива се бульонът, овкусява се със сол и черен пипер и се готви 20 минути на слаб огън.

В останалия зехтин се запържват печурките, почистени и нарязани на кубчета.Манатарките се режат надребно. Двата вида гъби се слагат в супата. Налива се и част от водата, в която са киснали манатарките.

Накрая се прибавят отцедения ечемик и нарязаните на парчета кестени. Супата се готви още около 20 минути и се поднася с листенцата от стръка целина.

Други рецепти:

Пилешка супа с китайски спагети и спанак
Бял борш с дълбок вкус
Френска лучена супа
Топла супа за студените вечери
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Да си сготвим борш

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти