Бял борш с дълбок вкус

В полски стил

2 от общо 4 гласа

Необходими продукти:
400 г сурова пушена наденица
400 г заквасена сметана
4 скилидки чесън
2 стръка праз
2 картофа
1 малка глава лук
1 дафинов лист
4 с. л. краве масло
2 с. л. настърган хрян (от буркан)
2 с. л. брашно
1 ч. л. сух майоран
сол и черен пипер на вкус

за сервиране:
4 твърдо сварени яйца
1/2 връзка копър

Начин на приготвяне:

Наденицата се вари 20 минути в 2 л вода.

След това се изважда, охлажда се и се реже на шайби. Около 300 мл от бульона се заделят, а останалият се оставя в тенджерата.

Лукът, чесънът и празът се нарязват наситно и се запържват в 2 с. л. масло.

Слагат се в тенджерата с бульона, добавят се обелените и нарязани на дребни кубчета картофи, дафиновият лист и майоранът. Супата се вари, докато картофите омекнат.

Дафиновият лист се отстранява и супата се пюрира.

Прибавя се хрянът.

Брашното се запържва в останалото масло, налива се заделеният бульон и се добавя сметаната. Разбърква се до хомогенизиране.

Сместа се прелива в супата. Овкусява се със сол и черен пипер. Кипва се и се дърпа от котлона.

Всяка порция се сервира с шайби колбас и варени яйца и се поръсва с наситнен копър.  

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Френска лучена супа
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Душата на супата – фиде
Да си сготвим борш

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти