Повторното заразяване с коронавирус е почти невъзможно?

коронавирус
Снимка: iStock

Ако човек вече е бил заразен с новия коронавирус, е възможно след това да се зарази отново, но тези случаи на рядкост, предава Darik News по информация от Асошиейтед прес.

Нарастват доказателствата, че за хората, чиито тела са развили силна защита срещу вируса, е малко вероятно да дадат положителен тест отново след няколко месеца или повече.

Не е необичайно създаването на някакъв имунитет към вируса след инфекцията, тъй като телата ни разпознават и се борят по-добре с вируси, с които са се срещали преди. Така се случва и с новия коронавирус, макар че учените все още се опитват да установят колко време може да трае защитата.

Има потвърдени случаи на повторно инфектиране, но две нови изследвания сочат, че те са твърде необичайни.

Едното изследване установява, че само двама от 1265 здравни работници във Великобритания, които са били заразени, са дали отново положителен тест за коронавируса в следващите шест месеца. Друго изследване, проведено в САЩ, сочи, че едва 0,3 на сто от хората, които вече са били заразени, са дали положителен тест за вируса в следващите няколко месеца. Резултатите от двете изследвания са сходни.

Те дават надежда за ваксините срещу COVID-19, за които изследванията сочат, че предизвикват имунен отговор, нужен за защита. 

Какво до момента е важно да знаем за ваксините срещу коронавирус

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти