Защо тиквените семки се включват в борбата с коронавируса?

тиквени семки
Снимка: Istock

Преди дни от „Пирогов“ публикуваха препоръчителни мерки за служителите при съмнение за коронавирус. Освен прием на медикаменти, сред тях стои и съветът за прием на сурово тиквено семе: „Препоръчително е в ежедневното меню да се включат 50-100 гр. сурово тиквено семе за период от 6-9 месеца (по възможност за целия есенно-пролетен период).“, пише в инструктажа на „Пирогов“. 

Но защо е полезно да ядем тиквени семки? 

Тиквеното семе е невероятно вкусно и едновременно с това изключително полезно. Това е напълно логично, имайки предвид, че тиквите, от които произлиза, са една от най-пълноценните, засищащи и хипоалергенни храни. То съдържа в концентриран вид безброй много важни за качествената обмяна вещества витамини, микроелементи и ензими.

Тиквените семки са отлични както за физическото, така и за психическото здраве. Използват се за медицински цели в продължение на хиляди години. Те са богат източник на магнезий, калций, калий, желязо, цинк и витамин К.

Отличен избор са за хапване, защото са богати на омега-3 мастни киселини, от които тялото се нуждае, за да поддържа здравето на сърцето и да регулира кръвното налягане.

Ето какво са останалите важни ползи от тиквеното семе:

Ползите от тиквените семки

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти