Необходими продукти:
3 сварени и обезкостени пилешки бутчета
1 глава лук
2 с. л. зехтин
3 картофа
1 с. л. брашно
300 гр. грах от консерва
магданоз
сол
черен пипер
червен пипер
пикантина
Начин на приготвяне:
Започваме с нарязването на зеленчуците и магданоза.
В тенджерка задушаваме лука, когато омекне към него добавяме пикантината и разбъркваме.
След това изсипваме малко от бульона, в който е вряло пилето, брашното и останалите подправки.
Наливаме вода и изсипваме картофите, които сме нарязахме на кубчета.
Когато те омекнат, добавяме грах от консрева и пилето.
Оставяме го да поври още 20-25 минути. Добавете магданоза и сервирайте още топла.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Френска лучена супа
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Душата на супата – фиде