Коридори на затъмненията 2024г.: силни емоции и дисбаланс в отношенията

Коридорите на затъмненията заемат специално място в астрологията - много слухове и знаци са свързани с тях. Когато Слънцето и Луната са в специално положение едно спрямо друго, това буди страхопочитание у хората от древни времена. Но защо се страхуваме от затъмнения дори сега, когато науката е открила обяснението за този феномен? Как това се отразява на човечеството? Астрологът и таролог Джулия Гикис ни разказа кои ще бъдат най-засегнати от затъмненията и какво да очакваме.  

Смята се, че по това време вибрациите на Вселената се променят и възникват енергийни потоци, които могат коренно да променят живота ни. Емоциите се засилват, появяват се скрити проблеми и на преден план застават важните решения и възгледи за живота. През 2024 г. ще се сблъскаме с два коридора на затъмненията: пролетта и есента. Те ще засегнат всеки един от нас и ще задвижат процеси, чиито последствия ще се усещат шест месеца. 

Коридор на пролетното затъмнение 2024 г 

От вчера, 25 март, до 8 април 2024 г. се разкрива първият коридор на затъмнението. Той започна с лунното затъмнение на 25 март. Луната влезе в сянката на Земята и е в опозиция на Слънцето. Това води до силно напрежение между двете светила. 

Кой ще го усети повече: 

Овен и Везни ще усетят това влияние по-остро, особено родените през последната седмица на март или съответно септември. Този период също така ще бъде важен за Раците и Козирозите, особено за тези, чиито рождени дни се падат през последната седмица на юни и декември. 

Какво да очакваме: 

По време на затъмнението Луната се намира в съзвездието Везни, така че сферата на взаимоотношенията ще бъде особено засегната. Недостатъчно силните, уязвими връзки могат да се сринат, ще се появи несправедливост и дисбаланс в отношенията. Раздялата е особено вероятна, когато решението за развод вече е узряло, но е отлагано през цялото време. Важни промени ще засегнат и бизнес сектора: некоректните партньори и измамите ще бъдат разкрити. 

Мнозина ще имат събуждащо се желание за промяна и радикално ново начало. Въпреки това, без ясно разбиране в коя посока да се движат. Ще имат много енергия, но е важно да я изразходват смислено. 

Какво не трябва да правите: 

Ако през този период сте планирали важни преговори с проблемни партньори или изясняване на отношения, те трябва да бъдат отложени. Слънчевото затъмнение в Овен ще се случи на 8 април. 

Важно е да забавите темпото и да помислите добре, преди да решите да направите драстични промени в живота си – консултирайте се с експерти и с онези хора, на които имате доверие. Излишната енергия може да бъде насочена например към спорт или активен отдих. 

Коридор на есенното затъмнение 2024 г 

Малко преди равноденствието ще започне вторият коридор на затъмнението - от 18 септември до 2 октомври. Първото, което се случва, е Лунното затъмнение в Риби на 18 септември. 

Кой ще го усети повече: 

Това събитие ще засегне най-много Риби, Дева, Близнаци и Стрелец, родени съответно между 15 и 21 март, септември, юни или декември. 

Какво да очакваме: 

Сантименталността и чувствителността ще се засилят. От една страна много от вас ще искат да получат повече внимание и грижа. От друга страна, дайте си ги. Това е чудесно време да работите върху себе си, психиката и емоционалното си състояние. Положителните аспекти ще се проявят в неочаквани признаци на внимание от близки. 

През този период освен емоционалната чувствителност, ще се засилят и съмненията в избора и самочувствието ви и ще искате да получавате повече подкрепа и разбиране от близките. Възможно е да бъдете измъчвани от съмнения в личните си отношения, а претенциите и изискванията към партньора и другите хора ще се увеличат пет пъти. Може да имате оплаквания и срещу работодателите: мнозина ще започнете да мислите, че ръководството изобщо не ви цени и ви плаща много ниско. 

Какво не трябва да правите: 

Важно е да бъдете внимателни, когато общувате с хора, които имат зависимости или психични разстройства, тъй като те могат да повлияят негативно на емоционалното ви състояние. Но медитацията, изразяването на себе си чрез творчество и спа процедурите са чудесни начини за възстановяване на баланса. Коридорът на есенното затъмнение ще бъде затворен от слънчевото затъмнение във Везни на 2 октомври. 

През този период е важно да следите как се изразявате пред външния свят - всичко, което може да развали вашия имидж и отношения, е особено нежелателно през този период. 

И двата коридора на затъмнението през 2024 г. ни накарат да се замислим върху себе си, нашето бъдеще и житейски цели. Те могат да се превърнат в мощен катализатор за личностно израстване, помагайки за разбиране на миналото и придобиване на нова визия за бъдещето. Вижте това време като шанс за трансформация и себеоткриване, без страх от промяна и отворени за нови възможности. 

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти