Най-светлите периоди в живота ми са след детството: Здрава Каменова за капана на депресията

Тази седмица в предаването "Събуди се" пред Мон Дьо застава една актриса, която на Цветница празнува своя имен ден – Здрава Каменова. Успехът при нея не идва лесно, а след първото си раждане дори мисли да емигрира, докато не се намират хора в театъра, които дават шанс на драматурга в нея. И така стъпка по стъпка куклената актриса превръща името си в марка.

Каменова дава првото си интервю не като комедиант, а като жената, чийто живот не е просто летен морски бриз.

5 истории от живота на веселата чаровница Здрава Каменова

►Елена Телбис: Не съм сигурна, че искам да се занимавам с тази професия

Здрава пише авторски и драматургични текстове, играе на сцената, в киното и дублира в телевизията. Тя е мултифункционален артист, който не познава граници. За да полети свободно в света на изкуството обаче, тя първо трябва да се справи с най-голямата криза в живота си - тежка депресия в тийнейджърските си години, която разтърсва спокойствието в семейството ѝ. 

Взела съм си от детството и лошото, и хубавото. Най-светлите периоди в живота ми са след детството, казва Здрава Каменова.

Тя разказва, че животът ѝ преминава в центъра на София, на площад „Македония”, място според нея извадено като от роман на Маркес.

„Аз прекравах много време вкъщи. Живеехме в огромен апартамент. Непрекъснато в нашия хол имаше хора, които споделяха различни истории на баба ми", спомня си актрисата.

Споделя, че депресията при нея се отключва постепенно. Любознателната ѝ и будна природа я кара да започне да си задава сериозни въпроси много рано и да вижда света като едно не толкова добро място.

"Четях много книги, такива, за които малката ми душа не беше готова”, добавя Каменова.

Тя споделя, че е изпитвала голяма тревожност и семейството ѝ започнало да се притеснява за нея. „Минах през кабинета на психиатър, който веднага предложи да бъда настанена в отделение, но не останах там. Тогава се появи една фигура в моя живот, приятел на моя баща – психолог с иновативни разбирания. Това, което направи той за мен е, че преобърна целия ми свят. Той откри моята страст към писането. Караше ме да визуализирам страховете си, да се шегувам с тях. Това ми даде страхотен инструмент”, споделя актрисата.

„Аз съм човек, който се справи без нито едно хапче. А животът е все по-хубав и по-хубав”, може гордо да заяви Здрава днес.

Казва, че гневът ѝ е свързан с агресията и арогатността на хората. „За мен е задължително да обърна с хастара лошото и да намеря как да му се присмея”, казва също актрисата. 

Цялото интервю със Здрава Каменова гледайте във видеото.

5 истории от живота на веселата чаровница Здрава Каменова

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти