Перфекционистите в зодиака: Фиксираните знаци и тяхната най-голяма сила

В астрологията всеки от 12-те зодиакални знака принадлежи към едно от трите астрологични качества, известни като модалности: кардинална, фиксирана и променлива. Тези модалности служат за разкриване на уникалната личност на всеки от тях и отиват по-дълбоко качествата на вашия слънчев знак.

► Родени лидери: Кардиналните зодии и 6 причини да ги обичаме

Във всяка модалност има четирима представители на зодиите, като всеки от тях представлява един от четирите елемента в астрологията: земя, огън, вода и въздух.

Фиксираните знаци са Телец (земя), Лъв (огън), Скорпион (вода) и Водолей (въздух) — всеки от които също принадлежи към даден сезон: пролет, лято, есен и зима. Телецът е пролетна зодия, Лъвът е лятна, Скорпионът е есенна, а Водолеят представя зимата. Фиксираните знаци са хората, родени в средата на своя сезон.

Значение на фиксираните знаци в астрологията
Кардиналните знаци Овен, Рак, Везни и Козирог обичат да започват нови неща и са известни като инициаторите и лидерите на зодиака. Променливите знаци Близнаци, Дева, Стрелец и Риби са гъвкави, могат да се носят по течението и са свързани с промяната.

За разлика от всички тях, фиксираните знаци са родени традиционалисти. Те символизират стабилността. Това обаче не ги прави консервативни или скучни.

Защо всеки от нас има нужда от поне един фиксиран знак в живота си и какво ги прави уникални и стабилни, разкриваме в галерията:

Коя е най-голямата сила на фиксираните знаци в зодиака

Известно е, фиксираните зодии са креативни, перфекционисти, лоялни и продуктивни. Също могат да бъдат невероятно упорити, въпреки че тази тенденция се проявява по различен начин въз основа на влиянието на свързаните с тях астрологични елементи.

Например, Телецът цени структурата, но също така се радва на по-фините неща в живота. Необходимостта на Лъва да бъде център на внимание може да го накара да изглежда своенравен. Амбицията на Скорпиона понякога се потушава от бурните му емоции, а Водолеят е склонен да бъде лидер въпреки свободолюбивия си характер.

Всеки от четирите фиксирани знака е свързан с различен елемент и сезон. Въпреки че тези знаци имат много общи неща, те също така се различават. Открийте кои са основните черти на характера ви според вашата фиксирана зодия в галерията:

Какво разкрива за характера ви вашият фиксиран зодиакален знак

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти