"Имам една мечта..." - 95 години от рождението на Мартин Лутър Кинг

"Имам една мечта..." - 95  години от рождението на Мартин Лутър Кинг
Снимка: Weheartit

На днешната дата през 1929 година се ражда Мартин Лутър Кинг Джуниър. Един човек, който променя съвременната история с един замах. 

Кинг става баптистки пастор и още в началото на своята кариера става защитник на гражданските права, превръщайки се с времето в една от иконите на американския прогресивизъм.

Името му е световен символ на борбата за граждански права, за която плаща с живота си – убит е на 4 април, 1968 година. Той е най-младият лауреат на Нобелова награда за мир за неговите усилия за премахване на сегрегацията и расовата дискриминация чрез гражданско неподчинение и други ненасилствени средства. Получава признанието на едва 35 години.

През 1963 година с неговите усилия е организиран известният Поход до Вашингтон по време на който произнася емблематичната си реч „Имам една мечта“. В нея той прокламира разширяването на обхвата на традиционните американски ценности, включвайки в него представата за общество, игнориращо цвета на кожата. С тази реч Кинг утвърждава своята репутация на един от най-значимите оратори в американската история.

Днес искаме да споделим с вас част от неговите вдъхновяващи послания към всички нас ТУК. 

––––>>>> Към цитатите от Мартин Лутър Кинг!

Още вдъхновяващи истории, които да прочетете: 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти