„Всички ние сме продукти на нашето детство”: да си спомним за Краля на попа

На 29 август 1958 г. в дома на Катрин и Джо Джексън в Гери, щата Индиана се ражда Майкъл Джоузеф Джаксън, седмото от общо деветте им деца. Звездата му изгрява още в ранно детство, когато с братята му Джаки, Тито и Джърмейн сформират групата The Jackson Brothers, а колко бързо го залива славата след това е история, с която е запознат всеки, независимо дали е фен на MJ или не.

Албумът му “Thriller” (1982) е продаден в над 110 милиона копия, което го прави най-продаваният музикален албум в историята. Държи рекорд в историята на музиката за най-много спечелени в една година (1984 г.) статуетки от наградите Грами – цели 8 за албума “Thriller”. Въвежда в музикалната индустрия така наречените short films– клипове-истории, каквито са “Thriller”, “Bad”, “Remember the Time”, “You Rock My World”, “Ghosts” и др.

От 1964 до 2009, когато са активните му години, Майкъл Джексън издава 10 студийни албума, става един от малцината, които са включени в Рокендрол залата на славата два пъти и е вписан в книгата с рекорди на Гинес с общо 15 награди „Грами“ и 17 номер едно сингли.

През юли 2009 г. В Англия е планирано турне с 50 концерта, за които билетите се разпродават за броени часове, но само седмици преди началото му на 25 юни Майкъл умира след спиране на сърдечната му дейност.

Нека днес си спомним за него с някои от любимите ни негови цитати:

Любими цитати от Майкъл Джексън

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти