Енергийна бомба: Как да си направим джинджифилови шотове за силен имунитет

Сигурно вече сте пробвали джинджифилови шотове в някой бар, ресторант или магазин за здравословни хранителни продукти. Тази напитка с изключително наситен вкус ни дава моментално усещане за освежаване и прилив на енергия. Ако я консумираме навън, цената ѝ не е никак ниска. Затова днес ще ви покажем как да си приготвяте тези полезни шотове у дома. 

Ще отбележим още тук за любителите на алкохолните шотове, че не става въпрос за напитка със спиртно съдържание. Тези шотове, както подсказва и името им, съдържат основно концентриран сок от джинджифил. Те станаха много популярни заради техните мощни противовъзпалителни, имуностимулиращи и антиоксидантни свойства. Могат да се окажат изключително полезни през есенните и зимните месеци, когато имаме нужда повече от всякога от подсилване на имунната ни система.

Шотовете с джинджифил се приготвят невероятно лесно в домашни условия. Можете да персонализирате интензитета на сока от джинджифил според вашия вкус, както и да добавите различни съставки като куркума, моркови или ябълки. Всичко, от което се нуждаете, за да направите тези здравословни шотове у дома, е блендер и цедка. 

11 български суперхрани, които са по-полезни от чията и едамамето

Защо са толкова полезни?

Ако тези шотове са нови за вас, позволете ни да ви разкажем най-важните неща за ползите за здравето от джинджифила.

Джинджифилът е цъфтящо растение с произход от Китай и е свързано с куркумата, кардамона и галангала. Подземната част на стъблото на джинджифила има дълга история както в традиционната, така и в алтернативната медицина. Лечебният корен получава своите противовъзпалителни и антиоксидантни свойства от естествено високи нива на гингерол.

Джинджифилът се използва за лечение на гадене, лошо храносмилане, мускулни болки и симптоми на остеоартрит. Също така може да помогне за понижаване на кръвната захар, подобряване на мозъчната функция и предотвратяване на сърдечни заболявания. Той е истински супергерой в света на суперхраните и е едно от най-надеждните противовъзпалителни средства.

Продължете да четете в галерията ни, за да научите всичко за приготвянето на енергийни джинджифилови шотове у дома.

Как да си направим джинджифилови шотове за имунитет

Прочети още:

 

 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти