Сплотява семейството, лекува разбитото сърце: мистичните свойства на джинджифила

Джинджифилът е екзотична подправка от азиатската кухня, която добива все по-голяма популярност. Коренът от джинджифил, отличаващ се с пикантен вкус и много свежо ухание, присъства в различни блюда и рецепти от народната медицина заради своите полезни свойства.

Той намалява гаденето, облекчава газовете, намалява възпалението в тялото, повишава защитните сили на организма и помага в борбата с настинки и вируси. Най-често се приема сушен, суров или под формата на джинджифилов чай.

Споменатите дотук факти са всеизвестни, но малцина са чували и за магическите свойства на джинджифила, за които научихме от Gotvach.bg. Този необикновен корен води началото си от Азия, като според някои твърдения е пренесен на Запад благодарение на Александър Македонски.

Лесни съвети за подсилване на имунната система по време на пандемия

Коренът от джинджифил е свързан с множество магически практики сред азиатските народи. Присъства в погребалните практики на китайците, които вярвали, че чрез него душата на покойниците ще продължи да се храни. В младите семейства пък поставяли парченца на джинджифил на входа на жилището с цел защита на новородените бебета и техните майки.

Считало се още, че чрез уханието на джинджифил може да се осъществи контакт с божествените светове и дори да се повлияе на природните сили. Сред островните народи в Тихия океан съществувало вярването, че дъвченето на джинджифил може да предотврати буря.

Магическите свойства на джинджифила могат да се разкрият и при готвене. Освен да подобри уханието и вкуса на храните, тази подправка ще повлияе атмосферата у дома.

Според старо предание сладкишите с джинджифил и мед сплотяват семейството и засилват обичта между неговите членове. Сладки с джинджифил пък са чудесен дар между влюбени, защото разпалват романтиката и любовта. Захаросаният джинджифил може да прогони тъгата и любовната мъка. Същият действа добре още при разстроен стомах и болки в гърлото.

Според друго предание подправените с джинджифил ястия на семейната трапеза стимулират притока на пари към семейния бюджет. Той е страхотно магическо средство за увеличаване на доходите.

Колкото и полезен да е джинджифилът, не бива да прекалявате с него. Не забравяйте, че той е пикантен и за това не се препоръчва да приемате повече от парче с размера на монета. Не прекалявайте с подправката и когато приготвяте рецепти с джинджифил.

6 тайнствени техники за пречистване на душата

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти