Забавна притча: Истината за човешкия живот

щастие
Снимка: iStock

Дали някога сте се замисляли защо животът ни протича по начина, по който го прави? Е, днешната забавна притча ще ви даде една малко по-различна и интересна представа за човешкия живот:

***

В първия ден Бог създал кравата и ѝ казал: „Ще прекараш всичките си дни на полето, ще даваш мляко, ще кърмиш своите теленца и семейството на фермера. За това ти дарявам живот дълъг 60 години“.

„Защо ми е такъв адски живот за 60 години!“ – възмутила се кравата. „Стигат ми и двадесет, а останалите четиридесет остави ги махни!“ И Бог се съгласил.

На втория ден Бог създал кучето и му казал: „Ти ще седиш през цялото време на вратата на дома си и ще наблюдаваш всички, които минават покрай него. Дарявам ти такъв живот, който ще е дълъг 20 години“.

„А, много са за джавкане“ – разстроило се кучето. „Стигат ми и десет години, а останалите ги махни“. Бог отново се съгласил.

А на третия ден Бог създал човека и му казал: „Яж, спи, забавлявай се и се наслаждавай на живота, но ти давам срок за това от 20 години.“

Човекът се възмутил: „Какво?! Само 20 години!! Знаеш ли, Боже, ще взема своите 20 години, след това ще взема и онези 40 години, които кравата ти върна и другите 10 години, които ти даде кучето. Седемдесет години ми стигат напълно, съгласен ли си?“

„Нека бъде твоето…“ – въздъхнал Бог.

И така се случило, че през първите 20 години от живота си спим, ядем и се забавляваме, следващите 40 години работим усилено, за да изхранваме семейството си, а в последните 10 – стоим на верандата и наблюдаваме всеки, който минава.

10 бабини мъдрости, които правят живота по-лесен

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти