Човешка коса и токсично лепило: зловещата история на изкуствените мигли

За много дами тайната на красивото и изразително лице се крие именно в очите, особено подчертани с гъсти и дълги мигли. За жалост природата не е дарила всяка Edna от нас с такива по рождение. Затова пък в днешно време има начин да се сдобием с магичен поглед с различни серуми, спирали и изкуствени мигли.

Всъщност стремежът към обемни мигли не се е родил в модерните времена, а съществува от векове. Затова решихме днес да ви разкажем за тяхната странна история от миналото до днес.

Популярно вярване за изкуствените мигли е, че те са създадени от парижка проститутка от викторианската епоха през 1880 г. Както се оказва, тази история, макар и интригуваща, всъщност е само легенда.

Странната история: Как са се обезкосмявали жените през вековете?

Истинската история всъщност е по-малко реалистична. Но и много по-шокираща.

Ужасът на изкуствените мигли от Викторианската епоха

Викторианската епоха е интересно време, когато се е стигало до използването на човешка коса за различни разкрасителни цели. Например правели се бижута от коса. Като средство да държат някого, когото обичат, близо до себе си постоянно, хората в западните култури като Англия и САЩ имали бижута, изработени от косите на техните любовници или деца. Известно е, че самата кралица Виктория е имала богата колекция от такива бижута, направени от косата на нейния любим принц Алберт.

А вероятно най-странната употреба на човешка коса през този период е под формата на изкуствени мигли. В края на 1800-те години жените се опитват да залепят човешка коса към клепачите си, за да създадат ефект на по-дълги мигли. Когато това в крайна сметка не проработило (лепилото често не се задържаше правилно), те започнали да прокарват косата с игли през клепачите.

Ако не сме ви скандализирали, тогава можете да прочетете още няколко подробности за този страховит процес и историята на изкуствените мигли до днес в галерията:

Човешка коса и токсично лепило: какво представлявали изкуствените мигли в миналото?

 

Прочетете още: 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти