Жени над 50 години разкриват най-токсичните бюти трендове от миналото

жена 80-те 70-те
Снимка: iStock

Казват, че тенденциите от миналото рано или късно се завръщат, но когато става дума за методи за красота, то някои са толкова странни и спорни, че наистина трябва да си останат в миналото.

В духа на изоставянето на доказано лошите тенденции, от сайта huffpost.com помолиха няколко дами над 50 години да споделят тенденциите в стила и красотата, за които се радват, че вече не съществуват.

Не купувай тези 10 ненужни продукта за красота

А отговорите им може да изненадат някои от вас, докато други просто ще си припомнят (с облекчение) какво вече не ни се налага да правим в името на красотата.

Да започнем със странния начин за изправяне на косата

Колкото и необичайно да ви се струва, много от жените си спомнят за прабабата на днешните преси за коса и колко нормално нещо беше да се използва за изправяне.

Странната история: Как са се обезкосмявали жените през вековете?

Първите системи за изправяне на коса са използвали химикали, които увреждали косата. Френският фризьор Марсел Грато за първи път въвежда горещите гребени през 1870 г. – същият човек, отговорен за изобретяването на машата за къдрици.

Мадам Си Джей Уокър пък използва гребени с по-широки зъби, съчетани с химически лосиони за скалп и други изправящи лосиони. През 1909 г. Айзък К. Шеро патентова първата преса за коса, направена от две плоски, нагрети ютии, които са притиснати една към друга.

Нагретите метални инструменти стават по-популярни, тъй като са по-лесни за използване и правят косата по-малко суха. Не всяка дама обаче има достъп до такива уреди, затова през 60-те години на миналия век жените използват ютия за дрехи, за да изправят косите си.

И ако това ви се струва мъчително (да, такова е), почакайте да разберете как дамите са къдрили косите си... Това и останалите токсични и странни бюти трендове, на които с облекчение сме казали "сбогом", открийте в галерията:

Най-токсичните бюти трендове от близкото минало

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти