Блясък, изтънченост и ретро шик: нашумялата прическа, за която да попитате фризьора си

Днес повече от всякога е лесно да знаем кои са най-горещите тенденции в грима, прическите или гардероба благодарение на социалните мрежи.

Не е нужно да променяме цвета на косата си с всяко ново явление, но пък винаги е интересно да сме в крак с трендовете и да си откраднем по нещо от тях. А някои стилове издържат изпитанието на времето, излъчвайки изтънченост и грация, които надхвърлят ограниченията на тенденциите.

Наскоро ви разказахме за стила "Мафиотска съпруга" и неговата философия за живота.

▶ „Мафиотска съпруга“: дръзкият стил на жените, които винаги получават това, което искат

А сега представяме друга тенденция, която всички в TikTok обожават - цвета на косата, наречен "Old Money Brunette". Той олицетворява изисканата елегантност и непринудения, класически чар.

Нека първо разшифроваме името – буквално преводът на стила е "брюнетка със стари пари", но това определено няма особена логика и привлекателност на български. Затова е достатъчно да разкрием тайната на тази прическа, която се крие в усещането за лукс и ретро романтика.

"Скъпа брюнетка" – вдъхновете се от стила, за който всички говорят

Както подсказва името, тази тенденция представлява скъпо изглеждаща прическа със силен блясък, естествени текстури и тонове, както и обем.

Ако попитате за стила, очаквайте обемна коса, чиито цвят и текстура имат дълбочина и блясък и носят усещане за богатство. За целта коафьорите вплитат фини акценти в топли тонове и дискретни кичури из косата в нюанси на медно или пепеляво русо.

Подобна комбинация не само допълва различните тонове на кожата, но и ви придава изискан, луксозен вид.

С богати, пищни кичури, пълни с обем и сияйност, прическата е най-добрият модерен поглед върху блясъка на стария свят. И въпреки че се среща предимно при прически на брюнетки, естетиката обхваща и други като боб, каре и руси коси. 

Кои прически ще обичаме винаги и кои никога не трябва да се връщат на мода

Въпреки че говорим за кестеняви коси, фризьорите стилизират и блондинки в този стил, защото най-важното е усещането за непринудена и непреходна красота, постигната без особени усилия. За разлика от ярките платинени цветове, "Old Money Blonde" се фокусира върху създаването на мекота, използвайки студени и топли руси тонове с добавени акценти по линията на косата.

Ако говорим за стила като цяло, жените, които възприемат външния вид на "брюнетката със стари пари", често избират класически модели, които издържат изпитанието на времето.

Това са блейзъри, кашмирени пуловери и вталени панталони, олицетворяващи сдържана изтънченост.

В крайна сметка това е повече от цвят на косата или тип дрехи. Както много други, и тази тенденция приканва жените да прегърнат своята вътрешна изтънченост, въплъщавайки стил, който надхвърля времето и оставя трайно впечатление.

Най-добрите прически на Кейт Мидълтън

Така че, ако търсите модно пътешествие, което съчетава най-доброто от традицията със съвременната привлекателност, визията "Old Money Brunette" може би е перфектната промяна, от която имате нужда.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти