„Мафиотска съпруга“: дръзкият стил на жените, които винаги получават това, което искат

Дори да не се стремите да се обличате според най-новите тенденции, няма как в социалните мрежи да не попадате на любопитни съвети, свързани с най-нашумелите трендове в модата. Не бъдете скептични към тях – защото понякога не става въпрос просто за избор на дрехи, а за цялостна промяна в поведението на модерната жена. И може да се окаже, че точно от това имате нужда. 

Последната вълна в модната естетика всъщност бележи драматична промяна от миналогодишната мания по минимализма и милионите потребители на TikTok вече са добре запознати с нея.

Вместо фините, минималистични тенденции, с които сме свикнали около изчистения стил „clean girl“, новата година ни вдъхнови за един съвсем различен стил в начина на живот: „естетиката на мафиотската съпруга“.

Според сайта Glam тези ключови думи все по-често се появяват в търсенията в Google през последната седмица. Всъщност търсенето на стила „мафиотска съпруга зима“ е нараснало с 3850% в търсенията с Google.

Тази нова естетика е свързана с миналогодишната тенденция в поведението и разбирането за света, наречена „момиче шеф“ („girl boss“). Тя наблягаше на амбициозната, устремена към успехи житейска нагласа.

 

Стилът на „мафиотската съпруга“ увеличава тази мощна женска енергия и ви насърчава да преоцените приоритетите си, като същевременно правите модно изявление чрез стила си.

Мафиотската съпруга не би писала първа на мъж и не би проверявала сторито си в Instagram 25 пъти, чудейки се как изглежда в очите на другите, обясняват потребители в Tik Tok.

Нещо повече, тази естетика изисква по-смел моден усет, вдъхновен от емблематични героини от 80-те и 90-те години, включително Кармела Сопрано от „Семейство Сопрано“, Джинджър Маккена от „Казино“ и Елвира Хенкок от „Белязаният“.

И така, време е да кажете сбогом на загладените кокове и прозрачния гланц за устни през 2024 г. и да се подготвите да навлезете в ерата на мафиотските съпруги.


Естетиката, наречена „съпругата на мафиот“, е колкото тенденция в дамския гардероб, толкова и промяна в начина на живот на модерната жена.

Тайната е в самочувствието 

Първо и най-важно, стилът няма нищо общо с това колко пари имате – тайната е в поведението и отношението ви към света. Феновете на естетиката на „тихия лукс“ вече добре знаят, че не е нужно да сте богати, за да постигнете даден тип естетика, нито в този случай тя има общо с това чия съпруга сте

Този стил ви насърчава да осъзнавате собствената си стойност, като цените времето и енергията си и ги насочвате правилно, за да постигате целите си.

Друг аспект от манталитета на „мафиотската съпруга“ е поддържането на здравословни граници, докато постигате целите си – както лични, така и професионални. Например този тип жена поставя на първо място кариерните цели и личното израстване. 

Дръзката увереност и самоуважението са основните ѝ качества, като тя не се притеснява от това как другите я възприемат.

Гардеробът на мафиотската съпруга

Показното кожено палто е основна част от гардероба на всяка мафиотска съпруга, особено в тъмни и неутрални нюанси като кафяво, черно и сиво.

С други думи, за да се придържате към тази естетика, облечете коженото си палто с изцяло чернен тоалет и заложете на елегантни или кожени материи.

жена стил
Снимка: iStock

"Естетиката на мафиотските съпруги“ се отнася още до бляскавия и показен стил на героини в популярни филми и телевизионни предавания за мафията. Визията се характеризира с прилепнали рокли, кожени палта, големи слънчеви очила и крещящи златни бижута.

Не забравяйте да добавите масивни златни аксесоари, заострени черни ботуши и големи слънчеви очила, ако искате да усъвършенствате луксозния „мафиотски шик“ в своя външен вид. Друг отличителен белег е животинският принт, така че опитайте се да включите кожени палта с леопардов принт или прилепнали панталони от алигатор.

Допълнете тоалета си с обемна прическа, опушен грим и привличащи вниманието червени устни. Кафявият молив за устни също подхожда на естетиката на мафиотската съпруга, така че бъдете креативни и смели.ustache)

Завършете визията с класически червен лак или френски маникюр, съветват още специалисти. 

И не забравяйте – поставяйте себе си на първо място и не се отказвайте от мечтите си. Защото няма по-красива жена от уверената, която блести не само със своя стил, но и с енергията, с която владее света. 

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти